Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » 23 évesen kopaszodni mennyire...

23 évesen kopaszodni mennyire normális? Nagyon megterhel lelkileg.. Esetelg volt/van valaki hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés

Már 22 éves koromban észrevettem, hogy a haj vonalam bal oldat kezd hátrahúzódni, ami az akkori fodrászom szerint természetes férfias haj érés, ami minden férfinál bekövetkezik 20 éves felett, így nem zavart a dolog. Aztán telt-múlt az idő és a tükörben láttam, hogy borzasztó gyorsan húzódik felfelé az a bizonyos "Miki-egér" vonal, sőt, már egész pici hajam maradt közepén is. A homlokon viccesen nagy méretű lett, ezért gyorsan kértem is időpontot labor vizsgálatra, ahol kiderült, hogy a felső határérték felett van a Vas tartalmam. Sosem szedtem vasat és gyümölcsit is (sajnos) csak ritkán eszem. Az összes többi értékem rendben van.

Apai ágról csak apám kopaszodik, a 2 bátyája nem. Anyai ágról keresztapám hasonlóan kopasz, mint apám, de az apjuk (nagypapám) 68 évesen sem kopasz, sőt ugyan olyan hajam van, mint fiatalon. Tudom, hogy nem ez a világ legnagyobb problémája és valószínűleg a legtöbb embert ez nem zavarja, de hogy 23 évesen kopaszodásban kezdem lekörözni az 50-60 éves papákat, már számomra is igen aggasztó! Minoxidil/thd blokkolókra sajnos nincs pénzem. A hajbeültetésre egy élet alatt sem tudnám megkeresni a pénzt.

Ha esetleg sapkát hordanék, azzal el tudnám fedni, de egyben leborotválni még nem szeretném. Oldalt és hátul erős, dús hajam van, de nem érek sokat vele...

dec. 20. 22:19
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:

*Idén sajnos már nem férek be fogászati, illetve bőrgyógyászati vizsgálatra. Jövő januárra kaptam időpontot.

A hajam miatti öngyilkos gondolataim sem segítenek...

dec. 20. 22:20
 2/32 anonim ***** válasza:

Most egyenlőre semmit nem tudsz tenni, de ha majd beszéltél a bőrgyógyásszal akkor tudtok valamerre haladni.

Addig is, itt jót elbeszélgettek a dologról, lehet segít:

[link]

dec. 20. 22:28
 3/32 anonim ***** válasza:
98%
Jobb kopaszon lapedőakrobatának lenni, mint dús hajjal impotensnek. Hormonok, tesztoszteron.
 4/32 anonim ***** válasza:
71%

Fordulj pszichológushoz, segít megtanulni együttélni ezzel a férfias, sokszor sármos, igen csekély változással.

Akkor viselj sapkát, amikor az időjárás megköveteli, mert begombásodhat, tönkremehet a maradék hajhagymád is.

[link]

5/32 anonim ***** válasza:
41%

Ugyanazt éled meg szinte, amit én akkor ilyen idősen.

Pár mm-es hajam ezért nem volt soha, mert elől nem létezett már hajvonal, takargattam de ráuntam, és nem érdekelt már ez az egész, azt kellett feldolgoznom hogy ismerkedés terén miként fog alakulni ez a hátrány, és hogyan tudom ezt kompenzálni.

Tetoválásból máig nem lett semmi, mert így is a sok hülye azon nevetett hogy sittes, meg rám nézésre fegyház.

Elkezdtem edzeni, és izommal kompenálni ezt a hátrányt.

Lelkileg az visel meg mind a mai napig, hogy akárkinek már nem jössz be, mivel nincs hajad.

33F

dec. 20. 22:45
 6/32 anonim ***** válasza:
41%

Szia! Kicsit hosszú lesz, de érdemes elolvasnod!

Elhiszem, hogy lelkileg megvisel, mert a férfiak is szeretik a hajukat, nem csak a nők!

Én is imádtam fodrászhoz járni, reggelente "belőni" a hajamat!

Ráadásul az átlagosnál jóval sűrűbb hajam volt, így a fodrászok is nagyon szerettek a hajammal dolgozni!

Nálunk apai ágról mindenki már a húszas évei elején elkezdett kopaszodni, viszont anyai ágról brutál sűrű haja volt mindenkinek!

Ráadásul nekem azt mondták a mamáim, hogy hasonlítok a sűrű hajú nagypapámra, így tuti nekem is mindig sűrű hajam lesz!

22 évesen vettem észre, hogy hirtelen elkezdett nagyon sok hajam kihullani hajmosásnál.

A fodrászom azzal nyugtatott, hogy ne aggódjak! Minden férfinak hullik a haja, de a hajhagymákból úgyis nő új haj! Ne parázzak!

Aztán rá fél évre egyre csak szólt egy kollégám, hogy nagyon durván látszik, hogy kopaszodom!

Kissé megijedtem, este leborotváltam a fejem!

Aztán jött a koffeinsampon és egyéb hatástalan készítmények...

Míg végül beletörődtem immár majdnem 10 éve.

Az ismerőseim, barátaim azt mondják jól áll nekem a kopaszság, mert amúgy is illik az arcomhoz.

Meg egyébként is azóta izmos lettem(naturálban), amihez szintén "megy" a kopaszság.

Hazudnék, ha azt mondanám, nem hiányzik a hajam! Persze, hogy hiányzik!

Örülnék, ha lenne olyan végleges megoldás, ami nem milliós összegbe kerül, mint a hajbeültetés, de ez a megoldás még várat magára.

Így elfogadtam, mert így is boldog életem van!

Létezik egy olcsóbb megoldás, a hajtetoválás.

Úgy néztem, olyan 600 ezer forint körül van és tényleg olyan, mintha sűrű lenne a haj, csak rövidre lenne nyírva.

Viszont, sajnos ezt olyan 6 - 7 évente meg kell ismételtetni, mert elhalványul...

Tehát így ez is rohadtul drága eljárás...

Amúgy ne írj butaságot! Ezért ne akarj meghalni...😄😆

Gondolj bele, hány híresség is teljesen kopasz, mégis milliók imádják őket és a nők is keresztbe pisilnek tőlük!

Fel a fejjel! Nem a hajad fogja meghatározni a férfiasságod!

dec. 20. 23:32
 7/32 anonim ***** válasza:
100%
Apukám 19-20 éves kora körül látványosan kopaszodott, egy volt osztálytársamnál meg már 16 évesen elkezdődött.
dec. 21. 01:25
 8/32 anonim ***** válasza:
92%

Ugyanezt tapasztalom 20 éves korom óta. Zavar? Persze. Van rá megoldás? Különösebben nincs. Hátrány? Bizonyos szempontból. De ez egy olyan dolog, ami mellett lehet teljes életet élni. Millió olyan ember él olyan hátrányokkal, amik mellett nem lehet teljes az életük és mégis mennek tovább.

Kompenzáld: légy emberséges, fejleszd magad, tanulj, vagy ott az edzés, sport, vagy amit akarsz, mindegy, csak találd meg önmagad valami(k)ben. Nem a hajadtól leszel te az, aki, hanem attól, akivé a körülmények ellenére válsz. Az meg a te döntésed, nem a hajadé. Ha ez valaki egy tisztességes, megbízható és boldog ember, akkor mindegy, mennyi hajad lesz azon a ponton. Hajrá!

dec. 21. 02:05
 9/32 anonim ***** válasza:
Én is korán kezdtem kopaszodni. 39 éves vagyok, de 30 éves korom előtt már ritkult a hajam. Megoldottam. 3 miliméteresre vágom. Nem zavar, sokkal férfiasabb kinézetet adott. Sok előnye van. Nem kell fésülnöm. Ha megmosom elég megtörölni és már meg száradt. Csak azt bánom, mikor elkezdtem kopaszodni, nem rögtön ezt tettem, hanem próbáltam fufruval takagatni, meg fél órát fésültem, próbáltam beállítani, hogy ne látszódjon a magas homlokom, aztán semmire nem mentem vele, még feltűnőbb lett :). Abszolút nem zavar, hogy majdnem tar kopaszra nyírom, nekem tetszik, meg ahogy észrevettem másoknak is.
dec. 21. 05:53
 10/32 anonim ***** válasza:

Van ilyen, csomó ismert színész pl Patrick Stewart nagyon fiatalon lett kopasz.

Egy fiatalos arc mellett szerintem ápoltabb, mintha gyér hajad lenne.

De igazából ha van hozzá rendszeresen energiád meg pici pénzed, hogy tökölj vele, választhatsz olyat, hogy vendéghajat csináltatsz. Manapság vannak nagyon jók amiken nem látszik, hogy az mert emberi hajból van meg nagyon vékony az alja. Ezeket egyszer meg kell tudni fizetni, és rendszeresen menni borbélyhoz karban tartani meg hozzá vágatni a többit.

De ezt kb bármilyen hajtípushoz megcsinálják.

[link]

[link]

[link]

Csak hogy tudd hogy ilyen is van. Ez már nem a 70es évek parókája, hogy azonnal megmondod hogy az.

A hajbelültetés ettől drágább, meg kell is hozzá máshol haj, amit átraknak oda, ahol nincs.

dec. 21. 08:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!