Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Egészség » Férfiak egészsége

A kérdés

Miből áll egy általános urológiai vizsgálat?


 2010-04-12 12:40  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
1 2 3
Mint urológiai vizsgálat tág fogalmom,doki függő.Van hogy csak a herét vizsgálják meg és azt hogy van-e fitymaszűkület.De pl van egy olyan speciális vizsgálat,amit ritkán használnak,hogy pálcikát dugnak a nemiszerv nyílásába és a mintát megvizsgálják.Többnyire az első 2-öt szokták csinálni

A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/21Időpont 2010-04-12 14:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Hali!

Ez kórházanként ill. orvosonként változó, függ attól is, mihez kell, mi miatt lesz, és hogy a doki mennyire alapos.
Ha mittomén... felvételihez kell, vagy csak szeretnél az férfiegészségedről megbizonyosodni, akkor egy urológus vagy egy andrológus szakorvos az esetek többségében a következő vizsgálatokat végzi el:

Bemész, ált. férfi doki, cuki nővérkével, aki meg is kínál egy műanyag pohárral... >>

(Itt tenném hozzá, hogy félni ettől nem kell. Ha netán a férfiasságod megtréfál, és netán felállna a bréd a nővérkére, akkor sem kell elszégyellned magad, mert ott ez gyakran megesik, és ők azt természetes reakcióként tudják be. Ettől még nem fognak félrediagnosztizálni, s ha férfi a doki, nem fog homofilnak nézni. Ők napi szinten 20-50 péniszt is vizsgálnak, nem azt nézik, milyen szép a fütykösöd. //Uakkor, ha vmi baja van a brédnek, ne dekoráld ki, mert az a fontos, hogy a doki eredeti állapotában lássa, hogyan funkcionál.//
Tehát ne úgy menj be, hogy parázol, mert akkor kellemetlen lesz, hanem ÚGY ÁLLJ HOZZÁ, HOGY EZEN 1xűen ÁT KELL ESNED és kész! Akkor nem lesz rossz, és pozitív élményként fogsz emlékezni erre az egészre, s ha legközelebb neadjisten más nemi bajod lesz, úgy már nem gátlásos kisnyusziként fogsz visszasunnyogni, hanem egykarakán férfiként, aki tudja, mi vár rá, és bátran szembenéz vele.)

1. >> vizeletvizsgálat.
2.) Gatyesz le, asztalra felfekszel. Alhas-szeméremtájékodat, ágyékodat, ágyéki nyirokcsomóidat körbetapintja.
3.) Felemeli a herezacskódat és körbetapintja a zacsi és a végbélnyílás közti területet (ez a perioneum, ami nagyon érzékeny terület), kicsit meg is nyomja azt.
4.) Külön-külön körbetapintja, egyenként megvizsgálja a heréidet,.
5.) Áttapintja, enyhén megnyomkodja a fütykösödet teljes hosszában, azon belül is a barlangos testek állapotára, esetleges elváltozásaira, fájdalmaira kíváncsi, mind belül, mind a bőr alatti szövetekben, mind a bőrön.
6.) Hátrahúzza a fitymát, megnézi a fékedet, majd megvizsgálja a makkodat.
7.) Szétnyitja a húgycsőnyílásodat és belenéz. Általába annak csak az öblét vizsgálja, nem törvényszerű, hogy bele is nyúl. Van akinél tényleg vesz kenetet csipesszel vagy vattapálcikával, de ezt csak akkor teszi, ha valami gyanúja van, vagy anamnézisfelvételkor (kórelőzmény~) felhívod rá a figyelmét, hogy van vmi bajod/gyanúd.
8.) Ágyéksérv kizárásához az ondóvezetéket visszaköveti a mellékhere aljától a bréd tövéig, amíg tapint6ó, annak kb. a felénél megfogja, és az ágyékcsatornába nyomja hüvelyk-/mutatóujjal -- fekvő majd álló pozícióban -- és ekkor köhögésre kérnek. (A köhögés -- légzési nehézségek -- és a heredaganatok esetlegesen összefügg7nek.)
9.) Felállsz az asztalról. Elvégzi uazokat a vizsgálatokat, amiket fekve is elvégzett, ugyanis álló testhelyzetben megint másként állnak, ptosabban lógnak a herék meg a cerka, mint fekve.
10.) Dülmirigy- azaz Prosztatavizsgálatot végez: Rádőlsz az asztalra, gumikesztyűt húz, -- van aki síkosító gélt is tesz az ujjára, van aki gézzel tekeri körbe, -- és belenyúl a végbeledbe. Nem nagyon. Főleg a hasad felőli oldalát nézi, nyomást is inkább ennek irányába gyakorol, ahol az "A-pontod" alatt a prosztatád is van. Egy picit le7 kellemetlen, de ha úgy állsz hozzá, hogy ezen át kell esned, akkor tényleg nem lesz rossz. Nem is fáj, és ki le7 bírni. :-) Az ujját körbeforgatja a végbeledben, egyéb elváltozások után kutatva. (Egyeseknél ezt is szokás fekve is elvégezni.)

Ha talál vmi elváltozást (húgycső, barlangos testek, herék, prosztata, végbél...), akkor elvégezhet további vizsgálatokat -- köztük UltraHang, kenetvétel, biopszia,... stb., andrológus akár Pénisz-EKG-vizsgálatot... -- is.

Ennyi.

Megkérdez7em, a korodat, és hogy mi miatt kell, ill. -- ha nem kell, akkor -- érdekel? :-)

Üdv: EE

A válasz 92%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/21Időpont 2010-04-13 02:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Tényleg nem mindegy hogy milyen korú vagy,mert ha suliba jársz még,akkor ennyire körültekintő vizsgálatra nem kell számítanod,több diák írta,nálunk nővér se volt bennt,(amit én jónak találok,hisz elvileg jegyzetelnek,felviszik az adatokat,és még zavaróbb ha több ember előtt kell alul semmiben ácsorogni,főleg hogy ha az szükségtelen)volt egy elválasztó fal,így a nővérke semmit nem látott és annyit írtak,hogy saját maguknak kellett a fitymát hátra húzni és a heréket felemelni,szóval hozzájuk sem nyúltak és a végbél vizsgálat sem volt,az sem törvényszerű,tényleg a doktortól függ,diákoknál,továbbtanulóknál azért ennyire részletes vizsgálatot nem csinálnak.

Én mondjuk nem tartom korrektnek,akák urológia,akár nőgyógyászati vizsgálat legyen,hogy eleve ott van tök kellemetlen helyzetben az ember és a nővérke,akik többnyire csak jegyzetelnek ott álljanak és az ember meg egy száll szinte semmiben áll előttük,hál istennek a nőknél van ilyen pavilon,így csak a doki lát,de már normális helyeken a férfiaknál is.Én nem őrülnék ha széttárt lábakkal még a nővér is ott ácsingálna.Az ismerősőmék öccsénél volt most ilyen vizsgálat és mivel neki a sulihoz kell nem volt annyira átfogó.

EE,de most tényleg sok orvosi könyvet olvasok,esetleg nézed itt a interneten lévő genitális és egyéb felrakott videókkal,leírással együtt,vagy a szakmádhoz tartozik?,mert sok egészségügyi résznél láttalak,mint hozzá szólót.A

A válasz 69%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/21Időpont 2010-04-13 11:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nekünk középsuliban volt egy ilyen vizsgálat és úgy jött hozzánk az urológus,nálunk aszisztens volt,és pavilont húztak fel,hál istennek csak a doki volt bennt vizsgálatkor,mi is magunk emeltük meg a golyót és húztuk hátra a fitymát,utána fel kellett feküdni és a hasunkat nyomkodta meg,de semmi extrát nem csinált.Hát elég szar volt,soha többet,na már csak az hiányzot volna még 2 nő is ott álldogált volna,az baromság,hogy sose fog többet zavarni,meg férfiként,bátran fogsz menni ha legközelebb valami miatt kellene menned,ezt senki nem teszi.Az tuti,hogy éntöbbet nem megyek,ha csak nem lesz valami bajom,vigyázok inkább,tök égő,megalázó az egész.
Nem értem mért van erre szükség a bátyáméknál semmi ilyen nem volt és semmi baja nincs,mi ez az egész amit az utóbbi időkben bevezettek,a náluk csak kicsit idősebbeknél semmi ilyen nem volt és nincs semmi bajuk,akkor most mért kell nálunk ezt csinálni,a csajok is modták korábban semmi mell vizsgálat nem volt,nekik sem tetszik,ha több generációnak nem volt rá szüksége és a nálam 7 évvel idősebbeknek sem,akkor most mért szükséges.

A válasz 11%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/21Időpont 2010-04-15 12:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
@ 12:10-es
Hali!

Konkrétan mi volt benne a xar? (Az, hogy hozzá(d) ért?)
Mi volt az, ami miatt égőnek és megalázónak érezted? (Kiszolgáltatottság érzése?)
Mi történt a vizsgálat során?
Úgy is álltál hozzá, hogy xar lesz? (Őszintén!)
A vizsgálat mikor volt és hány éves korodban akkor?

Azért lenne és ahol végzik, ott van is nagy szükség erre a vizsgálatra, mert a mai gyerekeket, tiniket egyáltalán vagy zömmel nem, ill. nem úgy nevelik a szüleik, hogy az elővigyázatosság és az önvizsgálat beépüljön a kötelező napirendjükbe. (TABUTÉMA!)
Az orvos vizsgálata azért lenne fontos, és a gyereknek azért kéne engedni, hogy a doki mennézze, mert egyrész férfi vagy , nem kisnyuszi, tehát ennyi sztem nagyritkán igenis kibír6ó,... ("Férfiember, ne panaszkodj! Az erősebbik nemet képviseled!" - volt szokás azt mondani) ...csak állj úgy hozzá! Plusz, fontos lenne a szűrés, mert nézz körül! Itt a fórumon rengeteg fiatal gyerek tesz fel kétségbeesett kérdést, hogy mit csináljon, mert az orvos nekik nem, vagy nem alaposan nézte meg odalent, ill. régebben nem engedték neki, most meg már verik a fejüket a falba, hogy "--Bár nézte volna meg a doki vizsgálatkor, mert most fitymaszűkületem van! Ha ez előbb kiderült volna..."

A te eseted elényésző azokhoz a fiatalokhoz képest, akik most inkább engednék, hogy megnézze nekik a doki, minthogy ne, de akkor később urológushoz kelljen nekik fordulni, mert elérkeztek a szexhez, de bajuk van a férfiasságukkal, ill. ezt elkerülvén kböző fórumokra írogatnak kétségbe esve a megoldás és a doki elkerülésének módja után kutatva!

* * *

Hogy egy orvos mit és miért vizsgál annak oka van és előre meghatározott protokoll alapján történik, amibe neked, vizsgált alanynak beleszólása nincs. Ha egy doki ezt nem néz, azt nem néz, azzal önmagát minősíti, mert akkor az ő hozzáállása olyan, hogy felveszi a lóvét, de érte nem dolgozik meg rendesen, hiszen a gyerek, akit vizsgált, utána azért köt ki szakrendelésen, mert ő nem volt alapos.
Addig örülj tehát, amíg valaki önként megvizsgál, mert ha neked kell menned, az már neked lesz kínosabb.

====== ====== ======
Inkább ADD FEL 1x ÖNKÉNT a büszkeséged úgy, h. semmi bajod nincs, MINT KÉSŐBB A makacsságod miatt kialakult kellemetlenné vált KÖRÜLMÉNYEK RÁKÉNYSZERÍTSENEK ARRA, HOGY SZÁMTALANSZOR FELADD! (Akkor ugyanis jobban fogsz szenvedni, és sokkal kínosabb lesz, mint azon 1xi alkalommal, amikor engeded, hogy megvizsgáljon.
====== ====== ======

Még 1 gondolat rólunk, fiatalokról,... és a hozzáállásunkról.
Számos kortársamnál látom, főleg a fiatalabbaknál (tinik), ha rongálásról, pusztításról,... vagány, számukra menőnek és bátornak tartott egyébként gyáva tett végrehajtásáról van szó,... (cigi, drog, túlzott pia, tilos falfirkászás újonnan felújított helyekre,...stb.), örömmel ugranak rá, bezzeg ha a saját egészségükről van szó, (sportolni, túrázni, futni, vért adni hívod őket, vagy az orvoshoz kéne menniük) akkor behúzzák fülüket-farkukat és nyávognak mint a kiscicák, és addig nyávognak amíg vagy túlesnek rajta, vagy békén hagyják azzal őket.
Mint láthatod, ez is csak hozzáállás kérdése, semmi más. A te bajod sztem az volt, hogy nem a megfelelő módon álltál hozzá, mentségedre esetleg az lehet írva, hogy a doki nem vette a fáradságot, hogy előre tájékoztasson arról, mi vár rád, mit fog veled csinálni, ezért te féltél... az ismeretlentől.

Ennyi!

Üdv: EE

A válasz 82%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/21Időpont 2010-04-15 16:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Hát tök mindegy férfiról,nőről,gyerekről van szó,igen is szar érzés és kiszolgáltatott érzés ha ok nélkül kell ott állnod egy idegen előtt meztelenül,és oké nálunk nem volt asszisztens,de sok helyen még azok is oda mennek,ami még zavaróbb meg olyat is hallottam,ahol egyszerre többen kellett bemenni és úgy kellett letolni,és úgy nézték meg,azért ez gáz,egyébként a többség úgyanúgy szarnak tartja,igenis kellemetlen dolog,hacsak nem vagy mutogatós,senki sem szereti,aki meg igen,azzal baj van.A nővéremmel pl durva volt a doki és semmi kedvesség nem volt benne,pedig közölt hogy szűz,semmit nem magyaráznak,hozzád sem szólnak,sőt olyan érzése volt mintha lenézné.A felnőttek sem mennek semilyen vizsgálatra se,a tüdőszűrést is ezért szüntették meg.Egyébként én nem rongálok és cigi,pia szincs,most fére érthető lesz amit írók de duhajkodni,bulizni is tök más mint letolt gatyában állni,lehet neki normális ha hozzám ér és egyből áll de nekem ne,főleg ha még valami ápolót is oda hoznak.Te nyugodtan menj és csináltasd,de kösz én nem fogom.Valami ultrahangos vizsgálatról is hallottam azzal pontosan mit lehet látni,mert inkább azt választanám,na meg végbél újazást is hanyagolnám.

A válasz 23%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/21Időpont 2010-04-16 12:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én is úgy tudom csaj létemre,hogy fitymát vizsgálják és a heréket,de a korod tényleg fontos lenne.

EE!
Szerintem ne légy mérges,én csajként ha csak tudom kerülöm az ilyen helyeket,egyébként abban meg igaza volt,hogy a felnőttektől sem épp ezt a példát látják a tinik és sok helyen a hozzáállás pocsék,ezáltal a tapasztalat is az lesz.Kellemes meg sosem lesz egy ilyen vizsgálat az is biztos.De lehet ha akkor nemet mondhat és otthon esetleg tud róla beszélgetni és később úgy mennek el közösen kevésbbé lett volna rossz neki.Nekem az apám 1_* volt ilyenen több mint 50 év alatt és nem is szándékozik,mert neki beszóltak pl.Nem fog tetszeni amit írók,de ha a gyerekem ilyenen problémázna én sem mondanám hogy márpedig akkor is,megpróbálnék rá másképp hatni.Szerintem nem szabad beleszólni hogy ki mit csinál magával legalább is ha már felnőtt,a kényszer nem jó az csak ellenállást szül.

A válasz 49%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/21Időpont 2010-04-16 13:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Tudom, hogy már régi kérdés, bocsi az off-ért, de válaszolnátok?

18 éves vagyok, és továbbtanulásom érdekében szükséges lesz majd ilyen vizsgálat.
mire számíthatok? Részletesen megvizsgálnak, vagy hanyagolnak bizonyos dolgokat?

A válasz 75%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/21Időpont 2010-11-06 10:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
@ 10:26
Ne kérj bocsánatot, nem bűn az, ha kérdésed van, pláne, ha az még a témába is vág (NEM OFF a kérdésed)! :-)

Azonban azt, hogy milyen vizsgálatok lesznek, azt mi így innen előre nem fogjuk tudni megmondani. Én feljebb már leírtam a protokollt feljebb a [04-13 02:42]-es hozzászólásomban. Az már csak az orvosodon áll, hogy ebből mit vizsgál és mit nem, azt is milyen alapossággal. De akármit is csináljon, nem kell félned mert kibír6ó.
Én már átestem 1x ezen az egészen, és SEMMI nem fájt. Előtte azonban nem is féltem, úgy álltam hozzá, mint szükséges kellemetlenség. Ha így állsz hozzá te is, akkor neked se fog fájni, mert ha fáj is, azt zömmel a hozzáállásunk miatti pszichés sokk miatt érezzük úgy, hogy fáj, és nem amiatt, mert az valóban fáj. Csakhogy a elménk mindig túloz... :-)

_ Egyébként minek tanulsz tovább?
_ Mely városban ill. kórházban végzik majd a vizsgálatot?
(A tapasztalataidat majd légy szíves küldd el nekem, akár itt, akár >>priviben, uis számomra minden infó hasznos. Előre is kösz!)

Üdv: EE

A válasz 32%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/21Időpont 2010-11-06 19:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Továbbtanuláshoz,ha csak nem rendőrnek,vagy katonának mész,akkor nincs intim vizsgálat,meg egyéb vizsgálat sem,meg nem is kötelezőek ezek.A legtöbb helyen meg nincs is vizsgálat,csak azért mert továbbtanul valaki.Lényeges lenne tudni,hova is akarsz tovább menni.

A válasz 24%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/21Időpont 2010-11-07 11:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Urológiai vizsgálat terhesség alatt?
Nőknél, hogyan zajlik az urológiai vizsgálat? Mennyire kell levetkőzni, és mi történik pontosan?
Miből áll egy urológiai vizsgálat nőknél?
Urológiai vizsgálat hogyan történik?
Miből áll egy urológiai vizsgálat?
Mennyibe kerül magán rendelésen egy urológiai vizsgálat?

Kérdések az Egészség rovatbólKérdések a Férfiak egészsége rovatból
Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu