Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Min múlik, hogy magán fogorvos...

Min múlik, hogy magán fogorvosnál mennyit kérnek tömésért?

Figyelt kérdés
Tehát voltam 3 hét különbséggel tömésen. Mindkét fognál pontosan ugyanaz a helyzet volt: nagyon mélyen szúvasak voltak, nagyon sokat kellett fúrni és tömni ill. mindkettő úgy indult, hogy gyökérkezelés lehet belőle. Főleg a másodiknál. Ehhez képest a második olcsóbb lett pár ezerrel, mint az első. Nem panaszkodom. :) Csak kíváncsi vagyok. Szerintem időben kb. ugyanannyi idő volt a kettő.

márc. 6. 08:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt szokták nézni, hány felszínű a tömés, kér-e érzéstelenítést az ember, meg milyen anyag a tömés.
márc. 6. 09:11
 2/5 A kérdező kommentje:

1

Köszi.

Akkor talán az érzéstelenítő árában lehet a különbség, az első az felső fogsoron volt és vmi nagyon gyorsan felszívódó volt, nagyon hamar ki is ürült. Az alsó fogsorra olyat kaptam, hogy kb. 6-7 órával később ment ki a hatása (mert ott tényleg nagyon úgy nézett ki, hogy gyökérkezelés kell).

márc. 6. 09:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Általában nincs "idő" vagy "lyuk méret" szerinti ár táblázat. Ha differenciálnak, akkor kb mint az első is írja, vagy fog típus alapján(hányas fog). Nyilván egy hátsó nagyőrlőn átlagban valamivel nagyobb munka várható, mint egy előrébb lévő fogon.
márc. 6. 15:32
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Fogorvosként válaszolok. 30-38 ezer nálunk egy tömés. Azt nézem, hogy mennyi tömőanyagot használtam fel (ha úgy tetszik, hány felszínű a tömés), illetve kellett-e egyéb eszköz, mennyire volt könnyen vagy nehezen izolálható.
márc. 6. 15:43
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Igen, az elsőnél két külön helyen is szuvas volt, emiatt lehetett akkor kicsit drágább.

(Hoppá, nem tudtam, hogy hogy írják a szuvast.)

márc. 6. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!