Foghúzás után normális, hogy egy nagy véres lyuk van a szájban?
Figyelt kérdés
Miért nem varrják össze? Nem fertőződik el? Mennyi idő alatt alvad be kb?márc. 6. 18:02
1/10 Senior Séf 

válasza:

A szájüreg nagyon gyorsan regenerálódik. Ott a varrás csak hátráltatná a gyógyulást.
3/10 A kérdező kommentje:
1# Köszi :) Csak olyan félelmetes, mert ugye mindig azt halljuk, hogy tele van baktériummal a száj, lehet kajamaradék benne (húzás előttről), stb. Mindenesetre próbálok nem belenyúlkálni a számba meg ilyesmi. Nem ez az első húzásom, eddig se volt gond, csak azért kicsit parázok az ilyen nyílt sebeken.
márc. 6. 18:14
4/10 anonim 

válasza:

Mégis minek kellene lenni ? Majd összehúzódik.
5/10 anonim 

válasza:

Nekem a fogorvosom azt mondta, hogy chili paprikát is ehetek. Ettem is.
6/10 Justinianus 

válasza:

Normális sok száz éve sok milliárd embernél...
7/10 anonim 

válasza:

Fura is lenne, ha nem lenne a fogad helyen egy luk 😄
8/10 anonim 

válasza:

Nem tudom, mikor varrják össze. Fiamnak 4 bölcsesség fogát húzták 1 hét alatt. Háromnál nem varrtak, egynél igen.
Nem fertőződik el, de a húzás másnapjától fogat kell mosni ott is. Csak nem szabad öblögetni.
Sztem egyéni, hogy kinek mennyi idő után kezd összébb húzódni és gyógyulni. Nekem gyulladt fogat húztak nemrég, ott egy pár eltelt, mire kezdett észrevehetően gyógyulni.
10/10 anonim 

válasza:

Alapvetően nem kell összevarrni foghúzás után. Ha a két ínyszélt varrattal közel hozzák egymáshoz, az sem zárja le nyilván az utat hermetikusan a bacik elől. Akkor varrják össze, ha sokat kellett macerálni, hogy hozzáférjenek, a csontot is elvettek, ínyt és jól szétizélték, és tényleg hatalmas a lyuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!