Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A régen gyökérkezelt fog...

A régen gyökérkezelt fog húzása fáj?

Figyelt kérdés

10 éve lett gyökérkezelve, pár napja nyilal. A héten jutok el a fogorvoshoz, de azt olvastam, hogy akkor fáj,ha a csont begyullad. Ez igaz? Illetve ilyen esetben mi az eljárás? Tényleg fáj a húzása?

3 éve amikor húzták egy fogam, gyulladt volt de előtte nem adtak antibiotikumot,mert már nem az az eljárás az elfogadott, azt mondták. Nagyon fájt a húzás, és rettegek, hogy ismét át kell élnem.

aug. 4. 21:05
 1/2 anonim ***** válasza:
A fog mar nem faj mert a gyokerkezelessel kinyirtak benne az ideget. Az inyed meg a begyulladt csonthartya az tud fajni, de ugyis elerzestelenitenek, csak legyen keznel Cataflam amikorra elmulik a lidocain hatasa.
aug. 4. 21:42
 2/2 anonim ***** válasza:
2# Az sem biztos, hogy ki kell húzni. Nekem újra gyökérkezelték, de ahhoz már injekció sem kellett.
aug. 4. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Régen gyökérkezelt fog fölött kidudorodó íny?

Van egy több mint 10 éve gyökérkezelt fogam. Fölötte az íny, a külső oldalon, enyhén érzékeny és mintha kijjebb is dudorodna, mint a másik oldalon. Ezt a dudort viszont úgy kell elképzelni, hogy egész szélesen terül el, és olyan keménységű, mintha az íny alatti csontot...

Gyökérkezelt (nagyon regen) fogról letort egy darab, a fogorvos 260 ezres ajanlatot adott. Ez nem tul sok? Reszletek lent

A fog nagyon regen volt gyokerkezelve, tomve. Azt mondta a rontgen alapjan be van gyulladva (nem faj pedig) es mikroszkopos gyoker kezeles kell Elso alkalom 100 ezer Masodik alkalom 95 ezer azutan valami biomimetikus tomes 60 ezer (ezt nem sokallom, mert egy...

Régen gyökérkezelt fogam fáj. Ilyenkor használ rá a gyógyszer? V jegelés?

Ma felhívtam a fogorvost időpontért, de csak jövő hét szerdán tudok menni. Szóval a gyógyszer használ neki? Eléggé fáj. Vagy ha esetleg jegelem az arcom?

Régen gyökérkezelt fog tönkrement, tegnap a fogorvos kitisztított és rakott bele ideiglenes tömést ma eléggé fáj most akkor vissza menjek megint?

Én már tényleg nem tudom miért van ez hiszen ennek a fognak nem is szabadna fájnia hiszen ki van idegelve. Mi lehet a baj? Bölcsességfogat is ki kell húzni lehet hogy az csinálja és úgy érzem hogy ez fáj? Nagyon idegesítő már hogy barmennyit járok fogorvoshoz mindig...

Miért fájhat egy már régen betömött fog? Vajon gyökérkezeltetni kell?

Hétfőn este megyek fogorvoshoz, de már nagyon fáj napok óta. Eddig csak érintésre volt érzékeny, most már a nélkül is lüktet, fáj. Pedig be volt tömve pár hónappal ezelőtt! Igaz, elég nagy volt már akkor is benne a lyuk. Ès olyan, mintha ez az első túlérzékeny...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!