Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kéne nekem egy jó tipp a...

MVikor kérdése:

Kéne nekem egy jó tipp a fogfájásra kivivé a dokit?

Figyelt kérdés
2014. máj. 10. 14:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Öblögetés corsodyllal vagy tegyél oda az ínyedhez frissen vágott foghagyma szeletet. Vegyél be fájdalomcsillapítót. Más hatásos nem nagyon van.
2014. máj. 10. 14:29
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Pedig azon kívül nincs más. Jobban jársz ha elmész, ha nagyon súlyosbodik, végén ki kell húzni a fogat.
2014. máj. 10. 14:30
 3/13 anonim ***** válasza:
Sajna fogfájásra csak doki van, ezt csak egy kis időre tudod csökkenteni, fájdalomcsillapítóval, borogatással, esetleg szegfűszeg, öblögetés, de egyre rosszabb lesz, nem múlik el házi praktikákkal.
2014. máj. 10. 14:30
 4/13 anonim ***** válasza:
Otthon kihúzod magadnak. Miért nem akarsz dokihoz menni, Csak többet ártasz magadnak. Én is féltem, de erőt vettem magamon, hisz nem élhetek fogak nélkül, így elmentem. Már két tömésen túl vagyok, és...egyáltalán nem fájt, az orvos is nagyon rendes volt. Inkább szenvedsz hetekig mint hogy elmenj?
2014. máj. 10. 14:47
 5/13 anonim ***** válasza:

Mitől fáj?

Menj be valamelyik (fogászati) ügyeletre

2014. máj. 10. 15:17
 6/13 anonim ***** válasza:
54%

Melyik fogad az?

Előbb utóbb úgyis el kell menned vele fogászhoz

Akkor inkább most- lehet nem is kell húzni, csak betömik

2014. máj. 10. 15:19
 7/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Ugyanezzel szenvedtem múlthét vasárnap, hétfőn. Lyukas volt a fogam, azt hittem, hogy már húzni kell. Rettegtem a fogorvostól, csak akkor mentem ha már nagyon muszáj volt. De tényleg, volt olyan, hogy annyira féltem, hogy pánikrohamom lett. Az elején még csak picit fájt, aztán már esténként rettenetesen. Aludni szinte semmit nem aludtam egészen szerdáig, mert gyorsan el kellett aludnom míg a fájdalomcsillapító hatott, (ami kb. 4 óra..) de amint eltelt a 4 óra, hiába aludtam el, arra ébredtem, hogy meghalok a fájdalomtól. Konkrétan a falat kapartam már és sírtam, olyan rossz volt. Spedifen 600 mg granulátumot szedtem, de naponta csak 3 tasakot szabadott bevennem. Aztán egyik nap, szerdán, már nagyon elegem volt és elmentem dokihoz úgy, hogy konkrétan össze kellett kaparniuk a kezelés előtt. És képzeld, túléltem! :-) Megnyugtatlak, még a szuri sem fájt egyáltalán. Főleg azután a fájdalom után, amit előtte átéltem napokon keresztül. Azt hittem húzzák, de meg lehetett még menteni, így gyökérkezeltek. Nagyon beparáztam, de bízz a fogorvosodban! :-) Ő csak jót akar Neked és hidd el, tudja mit csinál! A kezelés alatt SEMMIT nem éreztem, csupán néha nagyon-nagyon picit kellemetlen volt. Leborultam a doktornő előtt, hogy megszabadított a kínoktól! De tudom, hogy addig amíg meg nem tapasztalod, hogy tényleg nem fáj, nem fogod elhinni senkinek sem! Én is így voltam! :) Menj el nyugodtan, megváltás lesz utána!! Viszont én magándokinál voltam, az SZTK-ba valahogy nem volt merszem elmenni..

Kitartás!!!!

2014. máj. 11. 22:17
 8/13 anonim válasza:
Én mindenképp a dokit javasolnám neked. Én is sokáig halogattam a dolgot, míg rászántam magam. Rengeteg fájdalomcsillapító árát megspórolhattam volna ha egyből dokihoz megyek. Felesleges volt annyira félnem tőle, de persze erre már csak utólag jöttem rá. Nekem be volt nagyon gyulladva a fogam, de úgy kihúzta a doki meg se éreztem. Szóval bátorság és kitartást!
2014. máj. 14. 08:25
 9/13 anonim ***** válasza:
Na elmúlt végül vagy doki lett a vége?
2014. máj. 14. 11:24
 10/13 Xebulon ***** válasza:

Marhaság a praktikák alkalmazás - az hetekig fáj, dokinál meg max. 10 másodpercig míg a szúrást beadják.

Ha viszont akkor elmentél volna, mikor az elején kicsit kilyukadt, akkor fájdalom nélkül megcsinálják, még szúri sem kell.

2014. máj. 17. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!