Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szerintetek ebből is gyökérkez...

Szerintetek ebből is gyökérkezelés lesz?

Figyelt kérdés
Az egyik fogam annyira érzékeny lett a hőmérsékletre, hogy nem tudtam ott rágni, de csak evésnél fájt. Nem volt rajta semmi látható lyuk és gyökérkezelés lett belőle. Most van egy másik fogam (ugyan az, csak a másik oldalon, legalábbis arrafelé...) ami enyhén fáj evés közben viszont ez egyáltalán nem zavar és nem is érzékeny. Szerintetek ebből is az lesz? :(

2016. jún. 22. 19:53
 1/6 anonim ***** válasza:
Először megpróbálják betömni, ha az fájdalmas utána akkor gyökérkezelik ha nem egyértelmű. Jó esetben röngtennel megnézik, mert lehet hogy hirtelen el is halt azért nem érzékeny, a nyomásra viszont fáj evéskor.
2016. jún. 23. 10:50
 2/6 A kérdező kommentje:
A másikat sem röntgenezték. :( Meg az érzékeny is volt, mégis menthetetlen. Vagy lehet, hogy csak nagyon rápörögtem erre a témára, és csak egy szimpla tömés lesz? Nem is értem hogy lehet időben elfogni a dolgot ha egyszer semmi lyuk nincs rajtuk.
2016. jún. 23. 12:31
 3/6 A kérdező kommentje:
Remélem egy hét alatt nem lesz rosszabb mert akkora van időpontom.
2016. jún. 23. 12:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Egy hét már nem sokat dönt, viszont ha érzékeny akkor még van benne ideg, tehát menthető. Nekem olyat csináltak meg aminek csak oldallapjai voltak és már nem is fájt. Gyökérkezelte és ennyi. Még azt is meg kell menteni aminek már csak gyökere van és az még menthető, akkor gyökérkezelés, bele egy csap és rá korona.

Pedig gyökértömésnél kötelező előtte is hogy lássa a helyzetét és utána is hogy biztos 100%-osan zár-e a tömés, ha nem akár ciszta is kialakulhat a gyökércsúcsnál. Nekem tb-re összesen a kezelés alatt 4et is a doki!

Magánba csináltatnék egy panorámát hogy lássam így hogy milyen a munkája :S

2016. jún. 23. 12:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Mostani csak evéskor fáj. Akkor sem mindig. Lehet az is baj, hogy hónapok óta csak azon az oldalon eszem a másik fogam miatt (Elég rég csinálja). De az előző hidegre, melegre, fogmosáskor, stb... És amikor belenézett, azt mondta, hogy ennek annyi, és megcsinálta... Én is csodálkoztam, hogy semmi olyat nem csinált amiket olvasgattam, hogy kötelező lenne, de eddig semmi panaszom, meg nagyon sokan dicsérik, szóval remélem minden rendben lesz.
2016. jún. 23. 13:03
 6/6 A kérdező kommentje:
Mármint a gyökérkezelést csinálta meg, semmit nem húzott ki, meg az szóba sem jött szerencsére. xD
2016. jún. 23. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!