Akinek rosszak a fogai, pár foga fogszuvasodás áldozata kisebb nagyobb mértékben és van lyukas foga is ha elmegy a fogorvoshoz valahogy rendbe hozzák ezek után tud vigyázni a fogára fogat mosni meg ilyenek vagy a tömés miatt nem, vagy máshogy kell?
én is most készülök menni majd fogtömésre..
nem tudsz rájuk jobban vigyázni mint eddig..én tervezem, hogy majd huzatok rá egy réteget. esetleg keress vagy kérdezz utána
Nagyon jól rendbe szokták hozni. Rendszeres és gondos fogmosással sokáig épek maradnak a rendbehozott fogak. Valamint kerülni kell a kóla fogyasztását, mert az is károsítja a fogzománcot valamint a fog és a tömés találkozásánál a fogat. A kóla akár vízkő eltávolítására is alkalmas, ebből következik hogy a fogzománcnak sem tesz jót.
Magándokikhoz szoktam járni és még egyetlen kezelés sem fájt, nagyon gondosan érzéstelenítik. Célszerű gondot fordítani a fogak épségére mert például egy titán műgyökers fogpótlásnak elég komoly ára van. Több fog pótlásáról nem is beszélve.
Arra ügyeljetek a tömés után a dokival hogy magas ne legyen a tömött fog, vagyis köszöszüléssel olyan magasságba hozzák a tömött fogat hogy a fogak összeszorításakor (és rágáskor) egyenletes terhelés érje az összes összeérő fogat. Mert ha a tömött fog magasabb akkor rágáskor az erő a tömött fogat terheli és akkor jóval hamarabb tönkremehet a tömött fog. Zsibbadt szájjal nem könnyű megérezni hogy jó-e a magassága, ezért miután kiment a zsibbadás a szádból és magasabbnak érzed a tömött fogat akkor a doki szívesen kiigazítja akár néhány nap múlva is térítésmentesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!