Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit tegyek hogy ne szóljon...

Mit tegyek hogy ne szóljon megint az egész telem a betegségekről? (Nátha, megfázás, ilyenek)

Figyelt kérdés
Nehéz elkerülni ezeket így hogy a munkahelyen folyamatosan összefertőz a sok göthös alak
nov. 9. 10:16
 1/6 anonim ***** válasza:

1) Öltözz fel az időjárásnak és a munkahelyi klímának megfelelően.

2) Használj maszkot, moss gyakran kezet és ne nyúlkálj az arcodhoz.

3) Szellőztess gyakran. Nem kell a falakat kihűteni, de a levegőcsere különösen fontos, ha betegekkel vagy egy légtérben.

4) Használj párologtatót, mert ilyenkor szárazabb alapból a levegő.

5) Vizsgáltasd ki magad allergia szempontjából és kerüld az allergéneket. Ha penészesedést tapasztalsz valahol, az baj. A szemeteseket ürítsed naponta és dobd ki, ami romlás jeleit mutatja.

6) Ha száraz a bőröd, akkor krémezzed. Szedj vitaminokat, nyomelemeket. (C, D, cink, szelén)

7) Kezdődő légúti panaszok esetén napi 150mg szerves cink lerövidítheti a gyógyulás idejét. Folyamatosan viszont nem szabad ennyit szedni.

nov. 9. 11:48
 2/6 Csabi34 ***** válasza:
53%

A legfontosabb, amit tehetsz, D Vitamin napi 2000-4000 nemzetközi egységet.

Minőségi Alvás: Az immunsejtek (pl. a T-sejtek) alvás közben regenerálódnak és aktiválódnak. Ha krónikusan keveset vagy rosszul alszol (kevesebb mint 7 órát), az immunrendszered hatékonysága drasztikusan csökken. Cél a 7-9 óra alvás minden éjjel.

Stresszkezelés: A krónikus stressz (kortizol hormon) az egyik legnagyobb immunromboló. Találj olyan tevékenységet, ami kikapcsol: sport, séta a természetben, jóga, meditáció, olvasás, hobbi. Napi 15-20 perc tudatos lazítás is csodákat tehet.

C vitamin, cink és szelén, rendszeres közepes intenzitású mozgás/sport heti 3-4-szer. Plusz rendszeres kézmosás és gyakori szellőztetés.

nov. 9. 11:49
 3/6 anonim ***** válasza:
68%

D vitamin, illetve vedd fel a védőoltásokat. Covid, influenza.

Ennél többet nem tehetsz. És felesleges is erőlködni, semmiféle csodaszer vagy vitamin vagy gyógynövény nem fog megvédeni a rád köhögött vírusoktól.

nov. 9. 12:22
 4/6 anonim ***** válasza:
76%
Szolizz. Szedj D vitamint.
nov. 9. 12:46
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Sokat nem tehetsz. De, ha mindig mindent elkapsz, akkor inkább te vagy göthös.
nov. 9. 18:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Én novembertől márciusig mindig folyton beteg voltam. Tavaly eljártam heti egyszer szaunázni, minden nap szedtem multivitamint, ezért tavaly megúsztam.
nov. 9. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!