Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Erős fejfájás és torokfájásra...

Erős fejfájás és torokfájásra mit vegyek be?

Figyelt kérdés
Már nagyon régen voltam beteg szerencsére. Tegnap este már fájt a torkom, de annyira nem, hogy gyógyszert vegyek be, teát ittam aztán elaludtam. Ma reggel iszonyatos fejfájással, hidegrázással ébredtem. Lázam nincs, megmértem. Algopyrin van itthon azt vettem be 7kor a fejfájás miatt, de még mindig fáj, fekszek. Van most covid járvány vagy mi lehet ez? Hétfőn megyek dokihoz ha nem javulok.

nov. 29. 07:53
 1/7 anonim ***** válasza:
63%

Nekem ugyanerre a gyógyszertári szopogatós fertőtlenítő, gyulladásgátló tabletta, a sósvizes gargalizálás sokat segít.

Szálas ( nem filteres) kamillatea mézzel, citrommal.

nov. 29. 08:01
 2/7 anonim ***** válasza:
63%

Én valami komplexet vennék. Neo citran, coldrex például.

Viszont az algopyrin is tökéletes, ha segít. Lehet váltogatni is a hatóanyagokat.

Ha nem vagy allergiás, akkor bármi jó lehet, ami fájdalom és lázcsillapító hatással bír.

nov. 29. 08:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Házi pálinka, fokhagymás pirítós, mézes citromos tea és pihi.
nov. 29. 08:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan most van egy ilyen torokfájással kezdődő járvány.

Én antibiotikumot kaptam az orvostól az segített.

Kollégámnak erős gyulladáscsökkentő is elég volt.

De akik ilyen vény nélküli gyenge szerekkel próbálkoztak azok nem jöttek ki belőle akiket ismerek.

nov. 29. 10:08
 5/7 anonim ***** válasza:

"Algopyrin van itthon azt vettem be 7kor a fejfájás miatt, de még mindig fáj, fekszek."

Az algopyrin az jó, de nem az első tabletta fog hatni.

Ha hétfőig nem múlik menj el orvoshoz komolyabb szerér.

nov. 29. 10:10
 6/7 Csabi34 ***** válasza:
31%

Mivel az Algopyrin (metamizol) önmagában nem mulasztotta el teljesen a fejfájást, érdemes lehet váltani vagy kiegészíteni más hatóanyaggal, de keverni csak óvatosan szabad!

Ha az Algopyrin nem hatott: Próbálkozhatsz ibuprofén tartalmú gyógyszerrel (pl. Advil Ultra, Nurofen, Algoflex, Ibumax). Az ibuprofén gyulladáscsökkentő is, ami a torokfájásra is jó hatással van.

Fontos: Ha 7-kor vetted be az Algopyrint, és most (délelőtt) még mindig nagyon fáj, bevehetsz egy ibuprofén tartalmú gyógyszert, mivel más a hatóanyaguk. De egyél előtte pár falatot.

Kombinált porok (Forró italok): Magyarországon nagyon népszerűek a Neo Citran, Coldrex, Wick forró italporok. Ezek jók a hidegrázásra és a végtagfájdalomra. Figyelem: Ezekben paracetamol van (és általában érszűkítő az orrdugulásra). Soha ne vedd be őket együtt Algopyrinnel egyszerre, és tilos melléjük más paracetamol tartalmú lázcsillapítót (pl. Panadol, Ben-u-ron) szedni, mert májkárosodást okozhat a túladagolás. Ha ilyet iszol, várj az Algopyrin után legalább 4-6 órát. És tartsd be a napi maximum bevehető adagokat minden gyógyszerból.

Torokfájásra szopogatós tabletták: Strepsils, Mebucain (ez lidokaint tartalmaz, ami zsibbaszt, ha nagyon fáj), Dorithricin (ebben enyhe antibiotikum is van).

Spray: Tantum Verde vagy Septofort spray – ezeket sokan hatékonyabbnak érzik, mert mélyebbre jutnak.

Fontos még folyadékpótlás: a fejfájás sokszor a kiszáradás jele is, főleg ha előző este nem ittál eleget, és most a szervezeted küzd a vírussal. Igyál nagyon sok vizet vagy gyógyteát (hársfa, bodza, kamilla).

C-vitamin (1000 mg), D-vitamin (3-4000 NE) és Cink.

Kombinált porok (Forró italok): Magyarországon nagyon népszerűek a Neo Citran, Coldrex, Wick forró italporok. Ezek jók a hidegrázásra és a végtagfájdalomra.

Figyelem: Ezekben paracetamol van (és általában érszűkítő az orrdugulásra). Soha ne vedd be őket együtt Algopyrinnel egyszerre, és tilos melléjük más paracetamol tartalmú lázcsillapítót (pl. Panadol, Ben-u-ron) szedni, mert májkárosodást okozhat a túladagolás. Ha ilyet iszol, várj az Algopyrin után legalább 4-6 órát.

nov. 29. 10:43
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem ugyanez volt, covid. Semmit sem vettem be rá, egy nap alatt elmúlt.
dec. 8. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!