Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Veszélyes ez? Van okom aggodal...

Veszélyes ez? Van okom aggodalomra?

Figyelt kérdés
Kislányom egy hosszas betegség után, (láz, hasfájás, fejfájás)tegnap a többször volt wc-n lágyabb széklettel. Az utolsó kettő széklet véres volt. Jól láthatóan. Bevittem a kórházba. Megvizsgálták nem találtak bajt. Ma volt hasi Uh-n minden szerv rendben volt viszont az uterus kornyezetében 5-10 mm sávban szabad hasűri folyadékot látható. A mesenterialis nyirokcsomók nem nagyok. A peritonealis folyadékgyülem szignifikáns mértékű . Ezt látták a gyerek osztályon is. Az orvos viszont hazaengedte, pedig csak a hátát hallgatta meg és a fenekét nézte meg. Előzmények: 5-6 napig láz, majd antibiotikum először Aktil aztán cefzil. Ez utóbbi csak két napig mert volt egy laborja ami alapján nem kellett tovább szedje. Aztán pár nap tunetmentesség után pénteken ismét 38-39 fokos láz szobát délelőttig. Bevittem ott volt még egy labor ahol a CRP 66 volt. Hazaküldtek aztán estére már laztalan másnap is csak hőemelkedés volt. Hétfőn visszavittem újabb labor a CRO csökkent 21 lett. És most itt tartunk. Egyébként a kislány jó állapotban van. Játszik, eszik iszik, el van de néha be be görcsöl a hasa.

márc. 3. 19:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Valamit csak mondtak, hogy mi baja lehet! Valami gyulladás van/volt, de ettől én nem nyugodnék meg. Ha más lehetőség nincs a házi gyerekorvossal elmagyaráztatnám, hogy most mi van.
márc. 3. 20:16
 2/8 anonim ***** válasza:

1-es vagyok Megkérdeztem az AI-t. A hosszú válaszából ennyit idéznék: "A jelenlegi kép inkább bélfertőzés vagy bélgyulladás irányába mutat, de ezt csak orvos tudja biztosan megítélni." Esetleg te is próbálkozz nála a kérdéssel, mert én nem tudtam mindenre válaszolni.

Jobbulást kívánok a kislánynak!

márc. 3. 21:23
 3/8 anonim ***** válasza:
Hány éves a lányod?
márc. 3. 22:44
 4/8 A kérdező kommentje:

3 éves a kislányom.

Nem, nem mondtak semmit igazából

Ma reggel ismét híg széklet rajta vérrel. Viszem is vissza a gyerekklinikara ma.

márc. 4. 07:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg az orvost, ha magától nem mondja, hogy mi van.
márc. 4. 10:45
 6/8 A kérdező kommentje:
Állítólag a folyadék az a gyulladás velejárója. Ez szinte mindenkinél megjelenik és nem kell agodni miatta, hiszen minden más jó az UH-n és a fizikális vizsgálat során is. Ma volt széklet leoltast mert a verés széklet is elvileg valami vírus vagy baktérium okozhatja. Elvileg nem kell megilyednunk ez ezzel jár
márc. 4. 18:18
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez valamennyire megnyugtató. Jobbulást a kislányodnak!
márc. 4. 18:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Lányomnak campilobacter fertőzés okozott ugyanilyen tüneteket. Csak a mi orvosunk azonnal széklettenyésztést is kért, így gyorsan kiderült.
márc. 4. 22:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!