Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Friss Thalassa ház vélemények?

Friss Thalassa ház vélemények?

Figyelt kérdés

Szeretném megkérdezni, aki a közelmúltban volt bent vagy jelenleg is ott van, milyenek a tapasztalataitok? Elsősorban a kérdéseim, pl hogyan készüljek az interjúra ha azt szeretném hogy felvegyenek? Milyen a közösség? Milyen az ellátás? Itt kajára gondolok.Hétvégén haza lehet jönni? Bármilyen egyéb tapasztalatot is szívesen olvasok akár a bentlétről, a terápiákról stb.

26 éves pánikos, depressziós, bipoláris lány vagyok.

okt. 30. 23:00
1 2
 11/16 anonim válasza:
100%

Mostanában fogom befejezni a terápiámat a Thalassában és csak ajánlani tudom.

A keretek picivel lazábbak egy átlag intézetnél, látogatni heti kétszer is lehet, szinte minden nap van 2 óra kimenő. Havi 4 hónapból legalább 1-et bent kell töltened, max. 3-at tölthetsz. TB alapú és mellette van a heti 12 ezer forint "önerő". A bentfekvősök együtt készítik a reggelit és a vacsorát. A többi talán az oldalon is fent van.

A Ház működése alapvetően a közösségi terápiából gyökerezik, a gyógyszeres támogatás (növelés/csökkentés/módosítás) segít abban, hogy a csoportos pszichoterápiában könnyebben részt tudj venni. A közösség folyamatosan változik, tudsz tanulni abból, ha rossz, ha jó. A stáb tök jófej, iszonyatosan felkészült, játszunk, meg kertészkedünk is velük. Azért sokat lehet velük küzdeni - terápiásan.

Ha önként és elszánva mész, akkor használ a hely. Google-n levő értékeléseket olyanok írták, akik nem fejezték be vagy kezdték el a terápiájukat, akik nem vágták, hogy működik a hely. 6 hónap az nagyon nehéz, de hát magunkért tesszük. Kedd reggelenként van az első interjú, menj el, veszteni valód nincs!

nov. 1. 12:38
 12/16 anonim ***** válasza:
38%
Utolsó hozzászóló ez nagyon marketingesre sikerült. Csak pozitívum - gyanús🤔
nov. 1. 23:39
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
A gyógyszeres dolog úgy működik, hogy ha sok a gyógyszered, akkor szólhatsz a dokinak, akinek a csoportjába tartozol. (Ha jól emlékszem kaptár a csoport megnevezése.) Ő elmondja a véleményét, és többnyire belemegy a csökkentésbe. Aztán van akinek elegendő a kevesebb gyógyszer is, de van akinek sajnos nem. Új gyógyszert ott nem nagyon szoktak javasolni. Amúgy pedig a házirend szerint le kell adnod a gyógyszereket, és táplálék kiegészítőket, amiket szedsz a nővérszobába. Ebéd után pedig kiosztják a következő napi adagodat. Amúgy egyéni terápia csak minimális van. Egy héten talán egyszer ötven perc van, amin jelen van 40-50 ember és lehet beszélni, ha szeretnél. Megszólíthatsz bárkit, és válaszolhat, kérdezhet bárki. És heti egy alkalommal, talán másfél órában van egy kiscsoportos beszélgetés van, ahol olyan hat-nyolc "beteg" szokott jelen lenni, plusz a csoport pszichológusa és kezelőorvosa.
nov. 2. 13:10
 14/16 anonim ***** válasza:
68%
Mondjuk ez a gyógyszeres keret kicsit túlzásba van vive, hivatalosan még arról is szólnod kell, ha valamit az arcodra kensz vagy mondjuk gyógysampont használsz.
nov. 2. 13:12
 15/16 anonim ***** válasza:

Jaj, én csak kitartást akartam kívánni neked, én is padlón vagyok, azért olvasgatom a témában a kérdéseket.

24/N -bipoláris borderline

nov. 12. 20:00
 16/16 A kérdező kommentje:
Jajj köszönöm, Neked is kitartást kedves utolsó!:))
nov. 13. 00:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!