Honnan tudhatnám meg, hogy tényleg ocd beteg vagyok vagy csak szorongás?
Figyelt kérdés
Honnan tudhatnám meg, hogy tényleg beteg vagyok-e vagy a rossz kényszergondolataim csak szorongás miatt van ? Lehetséges olyan, hogy sok stressz, szorongás miatt vannak és nem vagyok beteg?nov. 30. 01:32
1/16 anonim válasza:
Az OCD az egy komoly kényszeresség, például többször megnézed hogy elzártad -e a csapot, szeretteid bántalmazása gondolatban pedig nem akarod, tisztálkodási kényszer (undorodás a mocsoktól)... bárhogy jelentkezhet.
2/16 anonim válasza:
Mindenképpen valamilyen szorongás az alapja.
3/16 A kérdező kommentje:
Szeretteim bántalmazása gondolatban pedig nem akarom… nekem ilyen van
nov. 30. 14:08
4/16 anonim válasza:
OCD-sként tisztában vagy vele hogy ez nem valós, hogy SOHA nem tennél ilyet.
Ha előfordul az ilyesmi, kérj lélekben tőlük bocsánatot, mondjuk így:
"Bocsánat apa!" (Nem akarlak téged bántani!)
"Bocsánat anya!" (Nem akarlak téged bántani!)
"Bocsánat testvér!" (Nem akarlak téged bántani!)
5/16 anonim válasza:
Indulatkezelésre is el kéne menni, vagy több sport, lehetőleg futás vagy valamilyen küzdősport.
6/16 A kérdező kommentje:
Egyik napról a másikra jött ez és nem értem miért, és így ahogy jött ez mintha jobban igyekeznék jobb lenni , segíteni meg ilyenek
nov. 30. 16:30
7/16 anonim válasza:
Észrevétlenül jön és sokáig marad. Nehéz legyőzni, de nem lehetetlen.
8/16 A kérdező kommentje:
Mintha ez azért lenne mert annyira szeretem a családtagom, hogy féltem még magamtól is vagy valami ilyesmi , nem értem miért csinál ilyeneket az agyam
nov. 30. 16:32
9/16 anonim válasza:
Nyugi, ez "természetes" ebben az állapotban, tudsz is róla, szereted is őket, NO para!
10/16 anonim válasza:
Egy OCD-snek mindig lesz annyi öntudatossága hogy ne csináljon bajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!