Milyen könyvet tudnâtok ajánlani, ami segíthet megtanulni ismerkedni, barátnőt szerezni?
Nagyon nehezen ismerkedek. Más korom belieknek már van, hogy 2 gyerekük is van. Nekem meg barátnőm sincs. Tudom, hogy vannak olyan programok, hogy segítenek (megtanítják, bátorítják) az embert, hogy tudjon ismerkedni. Persze van ebből a "csajozós oktatás", de van olyan amit tényleg hozzáértő, akár szakember vezet.
Nos, ez az amit NEM tudnék elvállalni. Nekem ez még nagyon nem mennek.
Arra gondoltam, hogy ha egy jó könyv segítene, megnyugtatna, tanácsot adna, akkor azt elolvasnám, hogy fejlődjek.
Milyen könyv van, ami ilyen vagy ehhez hasonló témában íródott?

Igen, szociális fóbiám van.
Szedtem 3-4 gyógyszert, de ez volt a legjobb. Más már nincs erre.
Először egy öreg dokinál voltam, ő adta a gyógyszert. Utána, mikor mondtam, hogy van hatása de nem túl erős, akkor emelt az adagon, majd mikor nem lett sokkal jobb (csak éppen, hogy), akkor adott mást. Próbáltam ezt is meg azt is.
Végül az első volt a legjobb, így visszaálltunk arra.
Most úgy 1 éve már új dokim lett. Egy nő.
Rendes ő is, és mondja, hogy menjek emberek közé, de ez kb. annyit ér mint amikor azt mondod egy gyereknek, hogy: Ne sírj!

8
"Most úgy 1 éve már új dokim lett. Egy nő."
Mármint új terapeutád?
Én ezt a szót nem soktam használni. Én csak egyszerűen "doki"-nak hívom.
Időnként elmegyek hozzá, megkérdezi, hogy hogyan vagyok...stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!