Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen könyvet tudnâtok...

Milyen könyvet tudnâtok ajánlani, ami segíthet megtanulni ismerkedni, barátnőt szerezni?

Figyelt kérdés

Nagyon nehezen ismerkedek. Más korom belieknek már van, hogy 2 gyerekük is van. Nekem meg barátnőm sincs. Tudom, hogy vannak olyan programok, hogy segítenek (megtanítják, bátorítják) az embert, hogy tudjon ismerkedni. Persze van ebből a "csajozós oktatás", de van olyan amit tényleg hozzáértő, akár szakember vezet.

Nos, ez az amit NEM tudnék elvállalni. Nekem ez még nagyon nem mennek.

Arra gondoltam, hogy ha egy jó könyv segítene, megnyugtatna, tanácsot adna, akkor azt elolvasnám, hogy fejlődjek.

Milyen könyv van, ami ilyen vagy ehhez hasonló témában íródott?

márc. 6. 17:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
71%

10

Ja, csak félreérthető, mert a doki az a pszichiáter, a pszichológus meg pszichológus (vagy akár terapeutának is mondható, bár kevés embernek van meg a pszichoterapeuta végzettsége).

Ha csak időnként mész hozzá, az nem terápia. Neked az kéne.

márc. 7. 12:28
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Van sok könyv amit tudok, de csak angolul, baj?
márc. 7. 13:03
 13/19 A kérdező kommentje:

11.

Elég ritkán megyek.

Mi lenne az ideális?

12.

Elég rosszul tudok angolul, de írj le pár könyv címet. Nem baj ha kicsit gyakorolok is közben. :)

márc. 7. 13:30
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Heti 1. Már ha van rá pénzed. És egy jó terapeuta kéne.
márc. 7. 13:58
 15/19 anonim ***** válasza:
76%
Hát kérdező: fogd meg az asztal szélét, hogy jól kapaszkodj meg: meg kell tudnod tőlem az igazságot: te nem jársz pszichológushoz. A pszichológus az nem ilyen! Viszont kéne, hogy járjál!
márc. 7. 17:01
 16/19 MTamas2 ***** válasza:
89%
Elsősorban önismeretre, önbecsülésre, önbizalomra lenne szükséged. Meg valami társaságba járni, hozzád hasonló érdeklődési körrel. Nekem is volt szoc. fóbiám, én úgy küzdöttem ellene hogy kerestem azokat a helyzeteket amelyektől legjobban fosok.
márc. 7. 18:50
 17/19 anonim ***** válasza:
14. Mi a különbség (már ha egyáltalán van) a terapeuta és a pszichológus között?
márc. 7. 21:18
 18/19 anonim ***** válasza:
42%

17

[link]

márc. 8. 17:19
 19/19 anonim ***** válasza:
57%
Inkább egyfajta kalandregény, mint "tankönyv", de azért érdekes olvasmány lehet Neil Strauss: Játszma című könyve - meg a folytatása is arról, hogyan tette tönkre a szerző életét a szexfüggőség, amit azt hiszem, már nem fordítottak le magyarra...
márc. 17. 00:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!