Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Leszoktam már kb 1 éve a...

Leszoktam már kb 1 éve a drogokról, viszont mostnában nem érzem magam jól mentálisan és testileg, hogyan tudnék ezen változtatni?

Figyelt kérdés

Egyre többször beszélek magamban, nyugtalan vagyok, folyamatosan kattog az agyam azon hogy fejlődni szeretnék, a pulzusom 100 körüli, már csak a gondolatimon feldühödük, leizzadok és elvörösödök, illetve akaratlanul is megszolalok hogy francba , vagy nem tudom, fejemet a falba ütöm. De ezek igazábol csak otthon amikor egyedül vagyok. Nyugtatót meg gyógyszereket meg alkoholt nem ihatok mert egyből rászoknék, mert instabil vagyok még illetve később se szeretnék mert akkor szép lassan rászoknék.

Társoságban eleinte jól érzem magam 1-2 órát de utána már valahogy nem kedvelnek az emberek úgyérzem és emiatt én is szarul érzem magam és már akkor nem vagyok egy keresett társasági személy, lányok pedig eleinte tapadnak rám de amint egy kicsit jobban megnyílok nekik már szaladnak el. És mindig megakarok mindenkinek felelni de mindig az a vége hogy elrontom és elkerülnek. Egyszerűen ezek a hatások amik szétszedik az elmémet minden nap, és nem tudom kezelni, amikor drogoztam akkor minden jó volt mindenki szeretett viszont egy haszontalan senki voltam és mindenre telibe szartam.

Hogyan tudnám ezt kezelni?

2025. ápr. 20. 14:21
 1/10 A kérdező kommentje:
Illetve hónapról hónapra egyre agresszívabbnak és stresszesebbnek érzem magam
2025. ápr. 20. 14:26
 2/10 anonim ***** válasza:
Pszichológus, pszichiáter, csoportterapia, anonim összeülések
2025. ápr. 20. 14:26
 3/10 Mad Max2 ***** válasza:
17%
Nézd az M1 adàsát... A legerősebb drog🐑💪🐑
2025. ápr. 20. 14:37
 4/10 A kérdező kommentje:

Pszichiáternél voltam már 9 hónapja, az annyira benyugtatózott hogy a világomat se tudtam egéez napokat aludtam és 20 kilót híztam egy hónap alatt.

Majd átmentem egy másikhoz jártam hozzá kb két hónapig ő csak könyveket és napló vezetést ajánlott nekem meg kaptam tőle egy terápiás állatot plusz házi dopamin dedoxot javasolt.

A csoport terápiát nem javasolta nekem mert ha azokkal összebarátkozom akkor nagy valószínűséggel velük eggyütt vissza esnék a függőségbe, és azt mondta hogyha normális életet akarok kezdeni akkor egyedül kell megpróbálnom vagy életem végégig járhatok pszichiáterhez. Ez igzábol megy is de szerintem túl nagy a nyomás rajtam ezen akarok változtatni.

2025. ápr. 20. 14:39
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Mit drogoztál? Speed?
2025. ápr. 20. 14:42
 6/10 A kérdező kommentje:

#3 a politika nem igazán izgat engem mert pénzt azt keresek bőven és elboldogulok még ebben a szar rendszerben is.

Leginkább a valódi társasági élet ami hiányzik, de csak régen kedveltek igazán az emberek amikor drogoztam.

2025. ápr. 20. 14:43
 7/10 A kérdező kommentje:
#5 csak füveztem és gombáztam
2025. ápr. 20. 14:45
 8/10 anonim ***** válasza:
70%
Keress egy hobbit. Valami teljesen újat. Kezdj egy nyelvet megtanulni tanfolyamon. Keress egy küzdősport klubot. Menj el falat mászni.
2025. ápr. 20. 14:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Érdekes, én külföldön élek és itt nálunk a legelső, amit ajánlanak az az anonim csoportterápia...
2025. ápr. 20. 15:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Hiányzik, és így nyilvánul meg. Nekem is így van, ha nem iszom egy ideig, de ha már egy sört megiszok, minden bajom elmúlik. Ha nem iszom, akkor érzem, hogy lekileg, és testileg is gyengébb vagyok, de ha megint iszok (nem sokat), elmúlik a fáradtság érzet, és az agyi "gyengeség" is. Ez a megvonás tünete, a szervezet még mindig kívánja.
2025. ápr. 20. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Ha az a meggyőződésem, hogy csak a gazdagoknak jó létezni és ezen nem tudtam sose változtatni, van értelme még élnem?

És nem érdekel egyiknek sem a hópihe rinyálása, főleg, hogy ezeket a szegénységet romanticizáló csórók mondogatják, egyetlen boldogtalan gazdagot nem találtam, aki valóban FELVÁLLALTA VOLNA ÖNMAGÁT, névtelenül, arctalanul meg bárki-bármit írhat.

Miért vagyok visszahúzódó, hogyan lehet változtatni rajta?

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az élet számos területen képtelen vagyok bátor lenni, döntéseket meghozni stb. Pl. Párkapcsolat, pontosabban annak kialakítsa. Már a randizás, kezdeményezés sem megy. Talpraesetlen vagyok teljesen. Nem részletezem, de leír mindent...

Tudok segíteni a bátyámnak? Alkoholizmus, drogok, mentális egészség. Lehet valakin segíteni aki nem akar változtatni?

A bátyám 36 éves, én 22 vagyok. Szóval nagy közöttünk a korkülönbség. Nem beszélgetünk szinte egyáltalán egymással, köszönni köszönünk egymásnak, ha éppen nem haragszunk egymásra. A szüleimmel élek, de tervezek a közeljövőben elköltözni. A bátyám visszaköltözött...

Hogyan tudnék ezen változtatni?

Sziasztok! Észrevettem, hogy feszült leszek, ha idegenekkel vagy olyan emberekkel beszélgetek, akiket nem ismerek igazán. Sokszor szédülök és ilyenkor nehezebben is koncentrálok, gondolom a stressz miatt. Mi lehet ennek az alap oka? Nagyon szeretnék ezen...

Valtoztatni akarok az eletemen drasztikusan. De hogy kezdjem el?

Lenyeg, hogy utalok itthon lenni(jelenleg még apaval es a baratnojevel elek) utalom a munkamat is és csak a hetvegi bulizas kb ami kicsit kiránt ebből, de mar ott is elojottek a bajok, mert sokaig "csak" ittam de mar a party drogok is bekerultek a kepbe egy ideje. Es...

Azt honnan tudhatom, ha nem vagyok depis még, de valamiféle alőcsarnokában vagyok egy enyhébb depressziónak?

Onnan hogy ezt már kérdeznem kell. És hogy azonosítsam be az okát? Nem akarok változtatni semmin!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!