Jól döntöttem, hogy eljöttem a haverom bulijáról? 18/F
Én felépülő alkohol használó vagyok. Haveroméknál volt ma buli, ők folyton ittak, én nem estem vissza. Fontos a józanságom.
Kb 14:00-től folyton ittak egymásután bor, pálinka, majd újra bor. Miközben társasoztunk.
Én kb 16:15kor mondtam nekik, hogy eljövök. Behazudtam, hogy apám hívott haza. Mert gáznak éreztem, hogy el kell mennem csak azért, hogy ne essek vissza. Mert ugyebár kitudja mi történik, ha iszok, milyen őrültséget csinálok stb…
Szóval én eljöttem kb 16:15kor.
Gáz volt eljönnöm? Szerintetek elmondjam nekik a valódi okot, hogy miért jöttem el? A valódi ok az az, hogy úgy éreztem, hogy vagy eljövök most, vagy megiszok egy pohát bort. Amiből simán lett volna egy üveg is, mert nem bírom tartani a mértékességet ha alkoholról van szó.
Szerintetek helyesen döntöttem?

Örülök, hogy neked jó fej barátod van:-))
Az enyéim max inkább csak haverok. Meg hát nemigen tudnak a szerezésemről, szóval inkább megtartom magamnak a valódi okot.

Nagyon jól, mert sehogy máshogy nem tudsz megküzdeni a függőséggel. Ezt csak ésszel lehet, "izomból" nem. Szinte semmi nem gáz, amit ezért meg kell tenned – az lenne a nagyon gáz, ha visszaesnél, csak mert nem mertél eljönni.
Meg hát majd megszokod, hogy józan ember általában eljön az olyan buliról, ahol már mindenki berúgott, mert hát a részeg az többnyire csak a másik részegnek jó társaság.

Csak így tovább, az erős akarat meghozza a gyümölcsét.
De nem kellene hazudni, még ha pillanatnyilag ez jónak tűnik.
Mondd meg hogy te nem iszol és ezért jöttél el.
A második alkalommal már tudni fogják, bár biztos nem tetszik nekik, mint általában semmelyik szenvedély beteg nem tudja elviselni ha mások erősebbek és ellent állnak neki.
Hajrá nagyon jó lesz az.

Más társaságot keress. Ha mész egyetemre talán könnyebb. Bár ott is isznak..
Jó, h neked ilyen hamar sikerült leállnod. Nekem csak évekkel később. Kb 10 év kellett elteljen ahhoz, h biztonságosan ott lehessen engem hagyni egy üveg whisky mellett.
Ügyes vagy!
Ha lesz jogsid akkor majd könnyű kibúvó lesz a vezetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!