Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van olyan transgender -...

Van olyan transgender - átoperált nőből férfi vagy fordítva - aki a műtét után megbánta?

Figyelt kérdés
Ha igen, ez kb hány százaléka lehet a műtéten átesetteknek? Vagy volt olyan, aki a műtét előtt mentális segítséggel meg tudta magát "győzni"? Vagy náluk az csak elnyomás?

2025. okt. 28. 14:42
A kérdező szavazást indított:
Elhanyagolható százalék lehet.
Passz vagy kifejtem.
14 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
28%
Rossz kategória. Ez nem politika.
2025. okt. 28. 14:45
 2/11 anonim ***** válasza:
75%

Van olyan és nem is kevés.

Szerintem már eleve akkor változás ez, annyira nehéz hogy az lenne a meglepő ha a nagy többség már transz nőként/férfiként boldog, kiegyensúlyozott életet tudna élni.

Ugyanakkor nem tudom, hogy ez mit keres politikában.

2025. okt. 28. 14:47
 3/11 anonim válasza:
46%

Volt ilyen eset úgy emlékszem, bár hirtelen nem találtam most semmit róla.

Amúgy ezen személyeknek a száma elhanyagolható azokhoz képest, akik azért ölik meg magukat,mert nem tudnak mit kezdeni ezzel a helyzettel.

Miért fontos ez szerinted?

2025. okt. 28. 14:48
 4/11 anonim ***** válasza:
73%
"Az esetek ritkák, de előfordulnak. A legújabb kutatások szerint a detranzíció (visszatérés a születési nemhez) aránya viszonylag alacsony, például egy kutatásban 3398 páciensből 16-ról (0,47%) derült ki, hogy detranzíciót hajtottak végre. Ugyanakkor a megbánás fő oka gyakran a társadalmi környezet diszkriminációja vagy az egyéni pszichés problémák, és nem kizárólag a műtéti eredményekhez kötött." - Perplex
2025. okt. 28. 14:48
 5/11 anonim ***** válasza:
32%

A nagy többség nem bánta meg.

[link]

[link]

2025. okt. 28. 15:09
 6/11 anonim ***** válasza:
32%
nem az a jellemző
2025. okt. 28. 15:26
 7/11 anonim ***** válasza:
60%
Mindenhol más százalékot írnak, de semennyi se lenne, ha megelőzően a társuló mentális betegségeket komolyan kezelnék. Leginkább azok bánják meg, akiknek nem ez a valódi, elsődleges bajuk, csak téves öndiagnózisra jutva intézik el, komoly mentális segítség nélkül.
2025. okt. 28. 18:38
 8/11 anonim ***** válasza:
58%
Főleg Amerikában a fiatal gyerekkorban, az elkezdett pubertásblokkolók adagolása után később fiatal felnőtt korban jellemző a megbánás. Öngyilkosság, szülők hibáztatása (miért engedték?), depresszió a jellemző.
2025. okt. 28. 20:20
 9/11 anonim ***** válasza:
41%
Erre nincsenek hiteles statisztikák szerintem. Egyrészt még önbevallásos anonim kérdőíven se őszinte mindenki, másrészt szerintem ez ma nemigen kutatható, mert ideológiai okokból tabu lett.
2025. okt. 28. 20:35
 10/11 anonim ***** válasza:
55%

8-asnak hatalmas zöld ment.

A fiatalkori nemi identitászavar (BNO F64.20) NEM ÖSSZETÉVESZTENDŐ a felnőtt nemi identitászavar (BNO F64.00) BETEGSÉGGEL.

F64.2-ek óriási többsége vagy játékból csinálta, vagy kinövi, vagy internetfüggő, akinek beje lesz az pedig 99%-ban egyszerűen b*i lesz, nem pediglen transzi.

Annak ellenére, hogy a transzik gyerekkoruktól azok (magyarul, tudja, hogy valami baja van de nem érti, hogy mi).

Épp ezért F64.2 gyógyszeresen és műtéti úton NEM kezelendő.

Annak ellenére, hogy a pubertásblokkolók hatása "visszafordítható" páciens viszont elvesztette a kamaszkorát, plusz-minusz pár évet és emiatt traumatizált lesz.

(Ha meg tényleg transzi, akkor nyer max 1-2 évet hitelességben ahhoz képest hogyha 19-20 évesen kezdte volna a hormont.)

Az hogy egy transzi megbánja, ahogy 2-es írta inkább jóval a műtétek előtt jellemző (amikor hormonozik, akár évekig is, de műtétet nem akar).

2025. okt. 29. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!