Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha már egyszer valamiért...

Ha már egyszer valamiért kialakult az emberi lény és olyan agya van amilyen, hogy lehetséges az, hogy vannak annyira súlyos pszichés állapotok, amik rosszabbak egy középkori kínzásnál? Hogy tudja felemészteni magát az elme?

Figyelt kérdés

Miért nem úgy fejlődött ki az emberi agy, hogy ban egy pajzs, ami megvédi ettől?

Én sajnos törleszteni születtem le ide és megtapasztaltam már az őrület határát...

Olyan, mintha 10 liter forró olajat öntenének rád, csak ez a fájdalom nem fizikai, hanem lelki

Eleve genetikailag kódolva volt a depresszió, szorongás, kényszer és a pánik, de mellé még jöttek az események, amik kiváltják...

nagyjából 5-6 féle kombinációján mentem keresztül a szorongás-pánik-depresszió kombónak

Volt olyan éjjelem, amikor addig sírtam, amíg fel nem jött a nap

Amikor tükörbe néztem, olyan voltam mint egy eltorzult arcú kékes bőrű mélytengeri lény

És még mindig be tud jönni új állapot

Volt már olyan pánikrohamom, mikor órákon keresztül fel-alá járkáltam sírva.

És sosem lesz jobb mert nem tudtam elérni azt, amit akartam az életben.

Szavakkal nem leírható állapotok

És folyton új jön be, más kombináció...

Hogy képes erre az emberi elme?

Miért létezik ez?

Nem inkább úgy kellett volna kialakulnia az agynak, hogy megvédi magát?

okt. 28. 15:27
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Ő ezt nem tudja kontrollálni, ha tényleg borderline, akkor ez a fő problémája és ez megmagyarázza a depressziót is, ami +ban ráépült erre. Mivel látja, hogy ő maga és a környezete is szenved a borderline személyiségzavara miatt, ezért akár tudatosan, akár tudattalanul önmaga ellen fordul a pszichéje. (depresszió)

Hosszas pszichoterápia lenne az egyetlen járható út szerintem.

okt. 29. 18:28
 22/33 anonim ***** válasza:
Felismerem kérdező stílusát, már nem ez az első ilyen kérdése. Szerintem mentális beteg ez a nő. Segíteni akarna neki mindenki, de elutasítja. Egyfajta passzív terrorban tartja a környezetét. Nem elbagatellizálva a traumáját, de a környezetében élők falnak mennek tőle, így ömlesztve megkapva ezt a traumaáradatot, most őszintén, átlag Gyakoris kommentelők most mit tudnak ezzel kezdeni, ha le se írja, mi a traumája, de tényleg...?
okt. 29. 18:35
 23/33 anonim ***** válasza:

Ebben igazad van, de vedd figyelembe, hogy nem szándékosan csinálja, hanem a személyiségzavara hatása. Ha emiatt bántod őt, azzal nem teszel semmi építő jellegűt.

Helyette inkább világítsunk rá, hogy érdemes szakemberhez fordulnia. Sajnos itt online nem fog megoldódni a problémája, akkor végképp nem, ha nem képes megnyílni az okokat illetően. Persze lehetnek olyan súlyos traumák is, amikről nem tud nyilvánosan beszélni, ez is megérthető.

okt. 29. 18:42
 24/33 anonim ***** válasza:
23# De közben meg terrorizálja a környezetét ezzel a viselkedésével. Állandó pánikban van miatta mindenki. És nem veszi észre magát, mit okoz.
okt. 29. 18:50
 25/33 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem kérdőjeleztem meg kérdező traumáit, sérelmeit. De a "nem akarok regényt írni" típusú szövege utána nekem elszállt minden szimpátiám kérdező irányába. Sajnálom. Át tudom érezni a szenvedését, és tényleg sajnálni kell őt, sok rossz dolgon mehetett keresztül.

De amikor ez a sztori hirtelen átcsap passzív-agresszióba, és kérdező az áldozat szerepből hirtelen átvált támadóállásba, na ahhoz nem tudok megértő lenni. Mert az egész átmegy abba, hogy egy idő után minden őkörülötte kell, hogy forogjon, mindenki igényei magasról le vannak szarva, csak az ő igényeit kell kiszolgálni, mert áldozat.

Igen, áldozat, de a többi ember a környezetében meg kiég, folyamatos készenléti állapotban lesznek, mert mindig az ő segítségére kell majd rohanni, emiatt folyamatos pánikban vannak, bűntudattal vegyítve és komplett idegroncsok lesznek emiatt a cirkusz miatt. Nekem ez a bajom az egésszel.

okt. 29. 19:30
 26/33 anonim ***** válasza:

Nagyon jól érzékeled a borderline dinamikát "Mert az egész átmegy abba, hogy egy idő után minden őkörülötte kell, hogy forogjon, mindenki igényei magasról le vannak szarva, csak az ő igényeit kell kiszolgálni, mert áldozat."

Ez nagyon gyakori sajnos, viszont tudsz tenni annak érdekében, hogy rád ne gyakoroljon mély hatást, ne válj idegroncsá egy ilyen nő miatt. Nem a te felelősséged megmenteni!

Ha passzív-agresszív az nem arról szól, hogy te csinálsz valamit rosszul, hanem a belső szétesettségét, én koherenciájának hiányát rád vetíti projekcióval. Nem tud szembenézni a benne zajló pokoli folyamatokkal, ezért kell egy bűnbak, akire rávetítheti mindazt, amit önmagában nem tud kezelni.

Senkinek sem feladata egy ilyen ember megmentése. Ilyen helyzetben csak maga az illető állhat ki önmagáért, más nem teheti meg ezt helyette.

A kognitív viselkedésterápia, önreflexió fejlesztése, asszertív kommunikáció tanulása/fejlesztése stb... mind mind hasznos lehet abból a célból, hogy valaki kitörjön egy ilyen mentális állapotból és összerakja ép egésszé a fragmentumokra szakadt személyiségét.

okt. 29. 20:27
 27/33 anonim ***** válasza:
26# De gyakorlatilag a megmenthetetlent adja elő. Amivel érzelmileg zsarolja a környezetét, teljesen kikészít mindenkit maga körül. Bűntudatot kelt és állandó feszültséget. Ez miért jó? Miért kell ezt?
okt. 29. 20:52
 28/33 anonim ***** válasza:
Sajnálom kérdezőt, de a leírása alapján tényleg a megmenthetetlent adja elő, akinek senki sem tud segíteni. A környezetében lévők meg halálra stresszelik magukat teljesen, hogy tehetetlenek. Ez állandó stresszt okoz nekik.
okt. 29. 21:18
 29/33 anonim ***** válasza:

Erre ő sem tudja a választ, mivel mindez tudattalanul zajlik benne.

Lehetősége van megmentenie önmagát például az előző kommentemben említett önfejlesztés által.

Ha nem menekül többé önmagától, hanem szembe néz a belső démonaival, az az egyetlen esély arra, hogy megszabadítsa magát a szenvedéstől, ezáltal a környezete számára se csak terhet jelentsen, hanem empátiára képes emberként funkcionáljon. Ehhez viszont a felismerés az első lépés, hogy lássa nem az általa átélt szenvedések a fő probléma, hanem a személyiségszerkezeti torzulása, ami meggátolja abban, hogy bármi is rendbe jöjjön, ezzel nem csak önmagát, de a mások által nyújtott lehetséges segítséget is szabotálva.

okt. 29. 21:18
 30/33 A kérdező kommentje:

27

Menj már el terápiára és próbáld meg valahogy feldolgozni hogy egyszer átvert egy borderline, mert nevetséges amit már itt leművelsz....

Neked nagyobb szükséged van rá mint nekem

okt. 29. 21:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!