Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyire nehéz bejutni TB...

Mennyire nehéz bejutni TB alapon ingyenes pszichológiai ellátásra?

Figyelt kérdés

Jó ideje úgy érzem mindenképpen szükségem lenne pszichológusra. Nem tudom feldolgozni apa halálát. Teljesen tönkrement az életem. Állandó rosszkedv, bezárkózás jellemző rám. Nem motivál semmi, nincs kedvem semmihez. Mindenkivel megszakadt a kapcsolatom a tragédia óta. Gyakran sírok, vágyok vissza a "régi életembe". Súlyos önbizalomhiányom is van gyerekkorom óta, az is mostanra csak rosszabb lett. Eljárok dolgozni, de utálom a munkahelyem is. Legrosszabb megjátszani mások előtt, hogy minden rendben velem. Belefáradtam ebbe is már. Nem látom az élet értelmét tovább, sokszor a legrosszabbra gondolok... :( Magánorvosra nincs pénzem az anyagi helyzetem miatt.

Mennyi a várakozási idő ingyenes ellátásra? Van valakinek tapasztalata ebben?

N

nov. 3. 09:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Ha pesti vagy, akkor Tündérhegyre megpróbálhatsz bejutni. Befekvős tudtommal.

Párom volt ott pár hónapot bejárósan annó. Szerinte nagyon hasznos volt. Bár ennek is már vagy 15 éve, azóta biztos leépült azis.

Ahogy a gyerekek kezelése is.

Én ADHD-mat diagnosztizáltattam magánban soksok pénzért. A végén érdekességképp bepróbálkoztam pár állami helyen, hogy a gyógyszeres kezelést (tehát a felírás) menne e, de mindenhonnan lepattintottak. Igaz csak mailban próbálkoztam és nem is erőltettem. Biztos jogellenes ez is, de végül tojtam rá. Magánban havonta 5e a gyógyszer és félévente 30e-t egy konzultáció.

Gyerekekkel ugyanez kb. Magánban amit csak lehet, mert TB alapon.......

nov. 3. 15:31
 12/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
#11: Tündérhegyen is vannak csoport foglalkozások és pont ilyenen nem akar részt venni, plusz oda be kell járni, vagy befeküdni, amúgy nagy a várólista oda is.
nov. 3. 19:56
 13/20 A kérdező kommentje:

Miért kell kommenteken keresztül azon gúnyolódni, hogy nem akarok csoportterápián részt venni hanem kettesben beszélgetnék egy szakemberrel?

Olyan okos itt mindenki addig míg nincs bajban. Köszönöm de erre nem vagyok kíváncsi.

#11: Köszönöm a válaszod! Sajnos nagyon messze élek Budapesttől. Úgy tudnám megoldani, ha ott aludnék, de rendszeresen nyilván nem megoldható. Szomorú amit írsz, hogy az állami helyen lepattintanak.

Tényleg kezdem feladni a reményt minden téren. Rengetegszer eszemben van, hogy azt akarom véget érjen az életem. Nincs senkim, senkivel nem tudok beszélni. Miután meghalt apa, eltűntek a "barátaim", pedig még ezzel kapcsolatban sem panaszkodtam nekik soha. :(

nov. 3. 20:46
 14/20 anonim ***** válasza:

Nem gúnyolódik, hanem jelezte, hogy neked pont az nem felel meg.

11-es voltam.

Sajnos az ország tele van lelkibetegekkel. Nincs annyi szakember aki ezt el tudná látni, főleg TB alapon. Sajnos ez van.

Rendbe kell szedni magadat, az első döntést te hozod meg, senki más.

Ha eldöntötted, hogy nincs értelme élni és semmi nem segít, nem tudsz tenni semmit, akkor így is lesz.

A pszichológus se varázsló. Csak egy ember, akivel beszélgetsz. Nem orvos meg semmi extra.

Ha van mentális problémád, akkor azokat tudja detektálni, abban hasznos.

Ha "csak" depressziós vagy, akkor amolyan lelki segély akinek kibeszélheted magadat. De önmagában nem oldja meg, 1%-ot ad, a 99%-ot neked kell dolgozni.

nov. 3. 20:51
 15/20 A kérdező kommentje:
Igen ebben lehet valami, de nagyon nehéz egyedül. Csak süllyedek bele az egészbe.
nov. 3. 21:57
 16/20 anonim ***** válasza:
1,2 ben is leírtuk mit kell csinálni. Léptél már? Ha nem megy, kérj meg valakit, intézze helyetted, mielőtt úgy besüppedsz a depresszióba, hogy lépni se bírsz.
nov. 4. 07:17
 17/20 A kérdező kommentje:
Nem, tegnap óta még nem léptem ne haragudj, de köszi a számonkérést.
nov. 4. 07:51
 18/20 anonim ***** válasza:
58%

1. lépés: kiírom a telefonszámokat, neveket, rendelési időket

2. lépés: rendelési időben felhívom a rendelőt és megbeszélek egy időpontot, amikor megnéz egy szakember (pszichiáter vagy pszichológus)

3. lépés: összeszedem a leleteimet és összeírom a panaszaimat, kérdéseimet, gondolataimat

4. lépés: elmegyek a megbeszélt időpontra (több hónap is lehet a várakozási idő!)

ezutáni lépések: járok terápiára és szedem a megbeszélt gyógyszereket

Ha te nem sürgeted, más sem fogja. Depressziósokkal Dunát lehetne rekeszteni és lesz más, akit betegyenek a helyedre.

nov. 4. 09:10
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm, úgy gondolom meg tudom oldani. Jártam iskolába, dolgozok. Nem egy időpontkérés fog kifogni rajtam. Nem gyengeelméjű vagyok csak rossz lelkiállapotú. Felhívom őket csak nem tudom míg itt ül mellettem a főnök...
nov. 4. 10:02
 20/20 anonim ***** válasza:
Hogy állsz? Sikerült valami intézni?
nov. 7. 18:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!