Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehet tenni, ha az ember...

Mit lehet tenni, ha az ember minden igyekezete ellenére is boldogtalan?

Figyelt kérdés

Elérkeztem egy olyan pontra az életemben, hogy nem szenvedek már semmiben hiányt, és mégis boldogtalan vagyok. Korábban mindig úgy hittem, hogy volt valami oka a boldogtalanságomnak, de már mindent elértem, amiről azt gondoltam, hogy az majd mindent megold. Mindig volt valamiféle célkitűzés vagy vágy: szerelem, érettségi, diploma, pénz, költözés.

Mindenem megvan már. Tisztában vagyok azzal, hogy mennyire szerencsés vagyok és ennek örülök is és hálás is vagyok érte.

Mégis... Nem vagyok boldog. Sosem voltam. De már nincs semmi, amiről azt gondolhatnám, hogy boldogítana. Nincs semmi célom már. Az eddigi céljaim is csak azért voltak célok, mert azoktól vártam, hogy majd jobban érzem magam tőlük, ha elérem. Az igazság az, hogy sosem lett jobb egyiktől sem semmi. Ugyanúgy nyomorultul érzem magam, csak most már a tetejébe semmi célom sincs.

Úgy érzem magam, mint ahogy Sziszüphosz érezhetné magát, ha fel tudná egy örökkévalóság után gurítani a dombra a követ. Felgurította, de minek, és utána mihez kezdjen?

Egyszerűen csak nem szeretek létezni, azt hiszem, úgy általánosságban. Ez azóta így van, amióta az eszemet tudom, de eddig legalább megvolt az illúzió, hogy ez változhat, most már az sincs.

Mi erre az orvosság?

nov. 3. 22:27
1 2
 1/18 anonim válasza:
73%
Ebben a cipőben nem csak te lépkedsz, sokan vannak így ezzel, köztük én is. De erre az orvosság nagyon egyszerű, csak megtalálni nem egyszerű. Konkrétan meg kell találnod a helyedet az életben, hogy mi az a tevékenység amiben kiteljesedve érezheted magad, ami a belső hiányt kitölti benned. Mert minden ami ettől eltér, az fölösleges dolog lesz az életedben és maradni fog a hiány és üresség érzet.
nov. 3. 22:37
 2/18 anonim ***** válasza:
Hát mert nincsenek kielégítő kapcsolataid, csak tárgyaid. Valószínűleg félsz az emberektől. Tessék közelebb menni a szimpatikusabbakhoz, nyílj meg, add önmagad, csináljatok programokat, ja és sportolj, táncolj, azt mindenki tud, és mindjárt megjön az életkedved. Tanulhatsz is valami tök új dolgot.
nov. 3. 23:21
 3/18 anonim ***** válasza:
30%

Minden ember "boldogulni" vágyik, boldoggá szeretne válni. Ezt az emberek zöme 5 úton próbálja elérni:

1. Gazdagság.

A világ egyetlen gazdagja sem boldog,mert minding több vagyont jelent a gazdagság,mint amit elért.

2. Hatalom.

Ha megfigyeled a hatalomra jutottakat,egyre boldogtalanabbak és örökké rettegnek,hogy elvesztik hatalmukat.

3. Sikeresség.

A sikeresség elérői céljuk elérésével kiégetté válnak. Sokan önkezükkel vetnek véget az életüknek.

4. Műveltség.

Minél műveltebb valaki,annál jobban szembesül a valósággal,hogy mennyire műveletlen.(Mennyi mindent nem tud a világról.)

5. Szeretetet gyakorolni.

Triviális: Bárki,aki volt már szerelmes-akár reménytelenül is- tudhatja,hogy milyen boldogság a szerelem s mégsem él -"a szerelem kishúga"-a szeretet lehetőségével.

(A szeretet magyar szó két szó összetétele: "szer",mint szerszám,gyógyszer,stb.vagyis egy eszköz és "etet", vagyis egy eszköz,mellyel valaki testi,szellemi szükségletét kielégíti.)

nov. 4. 03:06
 4/18 anonim válasza:
Kérdező: a jótékonykodás, karitatív tevékenység mennyire áll közel/távol tőled?
nov. 4. 03:06
 5/18 anonim válasza:
Attól boldogabb lennél, ha egy olyan szervezetnél dolgoznál, amely nehéz sorsúaknak igyekszik segíteni, az életüket jobbá tenni?
nov. 4. 03:08
 6/18 anonim válasza:
78%
„A világ egyetlen gazdagja sem boldog” – emeletes marhaság!
nov. 4. 03:09
 7/18 anonim ***** válasza:

A boldogság elérésének egyszerű módszere,a viszonyaink áthangolása,a szeretet hullámhosszára.

1. Szeretem az Isten képmását a tükrömben.(Az Isten = szeretet)

2. Szeretem a másik emberben az istenképet,a szeretetet. Ezt bonyolult meglátni,mert mindenki álarcot visel,viszont beleshetünk mögé a lélek kapuján,a szemek nyílásán.

3. Szeretjük az Alkotó ujjlenyomatát a teremtett természetben és közösséget alkotunk vele.

4. Szeretjük az Alkotót,aki maga a szeretet.

Két anyanyelvünk van:

1. Beszélt anyanyelvünk.

2. A szeretet anyanyelve.

Akit nem tanított meg édesanyja szeretni,az töri a szeretet anyanyelvét és nem mindig érti.

Lehet felnőttként is tanulni,akár egy életen keresztül. A legkiválóbb tanár Jézus. Ingyenes tanfolyamai az Újszövetségben megtalálhatók.

nov. 4. 03:23
 8/18 anonim ***** válasza:

#6!

Te ismersz közelről boldog gazdag embert?

nov. 4. 03:25
 9/18 anonim ***** válasza:
84%

8-as igen en ismerek.

Kerdezo annyira ertem mit erzel. Pont ugyanigy vagyok en is.

Nem vagyok gazdag de kenyelmesen elek. Megvan mindenem viszont meg is dolgozom erte.

Jelenleg az van, hogy epphogy kimasztam egy parhetes eleg csunya betegsegbol. Na ez az allapot alatt elegge atertekeltem az amim van/volt. Oszinten orulok ha sikerul kimaszni es visszaallni az orommentes fazisba :)

nov. 4. 04:46
 10/18 anonim ***** válasza:
16%
Mert a pénz, a hatalom-nem ér semmit. Te még erre csak most kezdesz rájönni-ezért omlottál össze. Van aki szerencsésebb nálad, mert már korábban rájött még 30-asként és az utolsó pillanatban rájött, hogy mi a valódi érték és tudott változtatni. Te még időben vagy?
nov. 4. 05:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!