Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az mennyire normális dolog,...

Az mennyire normális dolog, hogy úgy érzem nekem már nem lenne jó egy kiegyensúlyozott, stabil mentális állapot, mert annyira megszoktam, hogy nagyon sok mentális bajom van?

Figyelt kérdés

19 éves koromban kezdődtek a súlyos gondok

Igazából nem tudom, hogy pontosan milyen bajaim vannak, de hozok nagyon sok tünetet...

klinikai depresszió, szorongás, pánik, depresszió miatti pánik, hipomán, euforikus szakasz

Ma éjjel nem aludtam, most fogok elaludni majd reggel.

És most jutott eszembe amikor egy kicsit nyugodtabb voltam, hogy vajon milyen lehet a sok mentálisan egészséges, stabil ember élete, akik jó családból származnak, magyarul az ellentettjeim.

Elvégzik az egyetemet, ott találnak egy párt, majd 25 évesen esküvő, aztán pár év múlva jön két gyerek és így szépen élik a nyugis elvárt normális életüket...

annyira megijesztett ez a gondolat, mert úgy érzem ha nekem ez az élet megadatott volna, akkor az már nem is én lennék

19 éves koromig nem jött ki rajtam a súlyos depresszió és sokszor már elgondolkodom, hogy addig milyen lehetett az életem

Bár akkor meg az OCD-m volt nagyon súlyos, meg az iskolába járás készített ki.

Illetve van egy fura dolgom

Rájöttem, hogy nekem csak akkor tud igazán tetszeni férfi, ha épp nagyon szarul vagyok és elképzelem, hogy jön és megment és úgy szeret mint ahogy soha senki nem szeretett senkit a világon... és őszintén ez extrém jó érzés és nagyon nagyon szeretem ezt a függőséget...

Ha belegondolok hogyha nem lennék mentális beteg, akkor egy lapos normális kapcsolatom lenne és sosem lett volna ilyen abrandom, ami ilyen eufóriát okoz, akkor attól nagyon megijedek

Tehát ha nem lennék mentális beteg, akkor sosem éltem volna át ezt az eufóriát?

Lehet ha kapnék gyógyszert, akkor már sosem élném ezt át a jövőben?

Lehet nem is lenne érdemes meggyógyulni?

Mit szólna egy szakember ahhoz, ha ezt elmondanám neki?

nov. 4. 09:10
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Mert te nem abban élsz?

Ha lenne pénzem én többe ki sem kelnék már az ágyból

Amíg a szorongasos depresszió dominált, addig csak azon aggódtam hogy minden minél jobb legyen és hogy legyen mit mutogatni...

Amióta a klinikai depresszió dominál, leszarok már mindent, alig eszem az ágyból sem tudok kikelni

De nyilván ez nem maradhat így örökre...

Gyerek nekem sem kell, attól én is rosszul vagyok

De egyedül én nem tudnék élni

Rettegek tőle

El sem tudnám tartani magam egyedül egy lakásban

És szerelem meg kellene

nov. 5. 01:47
 12/17 anonim ***** válasza:

Nem kell ahhoz szerelem, hogy valakivel élj.

Én pl testvéremmel élek.

Ez pont az az együttélés, ami elviselhető, nem túl közeli.

De lehet ez egy barát is, aki hasonló, mint te.

nov. 5. 02:31
 13/17 A kérdező kommentje:

13

Csodás

Csak nekem sem testvérem és egy árva barátom nincs

Másrészt általában az emberek kapcsolatban akarnak élni és nem egy baráttal 40 évesen...

nov. 5. 06:54
 14/17 anonim ***** válasza:
A tüneteid borderline személyiségzavarra utalnak, de akár bipoláris zavar is jelen lehet(az genetikai hajlamból adódik), mivel írtad, hogy a depresszív állapot váltakozik eufórikussal. Ha ez időszakos (tehát mondjuk 2 hétig depresszív vagy, aztán 2 hétig eufórikus, hangulatilag felfokozott), akkor egyértelműen bipoláris zavar, viszont ha érzelmi triggerek befolyásolják ezt is, hogy mikor vagy depresszív vagy eufórikus, akkor a borderline személyiségzavar hatása ez is.
nov. 5. 11:58
 15/17 Senior Séf ***** válasza:
100%
Ki kell, hogy ábrándítsalak, kérdező. Neked egyetlen bajod van; a felborult bélflóra. Tudom, nem hiszed el, de olvasgass utána.
nov. 5. 13:13
 16/17 anonim ***** válasza:

Utolsó: Van igazság abban, amit írsz, de nem minden esetben.

A gyerekkorban kialakult személyiségzavarokat nem a felborult bélflóra vagy felborult hormon háztartás okozza, hanem főként kötődési traumák.

Viszont pl a bipoláris zavart vagy szomatikus alapon kialakulú depresszió altípust okozhatják ezek, ahogy a pánikrohamoknak is van olyan formája, amit teljes mértékben fizikai betegség idéz elő.

nov. 5. 20:22
 17/17 anonim ***** válasza:
Nekem is súlyos mentális gondjaim vannak, 2 hónapja táppénzen vagyok és annyit mondok magamban hogy "lehet, hogy én valójában nem is létezem".
tegnap 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!