Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valakinek bevált valami...

Valakinek bevált valami inszomnia ellen?

Figyelt kérdés

Amit eddig próbáltam: kávé elhagyása, sport, esti séta, mindig ugyanakkor fekszem le, citromfű tea, drogériás alvós bogyók.

Egyik sem vált be :((

Kirúgtak mert nem tudtam ellátni a munkám. A háziorvos elküldött pstichoáterhez de addig is valahogy aludni kéne.

nov. 14. 02:34
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Háziorvos írt frontint. Eleinte hatott, de most már egyre többet kell beszedni, és van amikor az sem hat már. Nem akarok ráfüggni.
nov. 14. 02:53
 2/14 anonim ***** válasza:
57%
Elalvási vagy átalvási nehézségeid vannak?
nov. 14. 05:39
 3/14 anonim ***** válasza:
89%
Mentálisan terheld le magadat, csinálj olyan tevékenységet, amihez az agyad kell. A sport és a séta is kell, főleg most, de próbáld magadat képezni, este meg olvass valamit, ami leköt. Nekem is vannak ilyen gondjaim, de mostanában mindig annyira elfáradok szellemileg, hogy azonnal elalszom. Kitartást és csak rajtad múlik, mit kezdesz a helyzettel. Közhely, de minden okkal történik és úgy, ahogyan kell. Neked is egy jel ez a váltás, fordítsd előnyödre és ne süppedj bele a semmibe.
nov. 14. 06:45
 4/14 A kérdező kommentje:
#2 mindkettő
nov. 14. 07:18
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

a Frontin nem altató tudtommal. írjon fel mást, kérjél tőle altatót.

próbálj meditálni. a legjobb, ha tanfolyamon tanulod meg, ott mondanak olyan tippeket is, amit otthon nem tudsz magadtól kitalálni. agykontroll tanfolyam nekem bevált

nov. 14. 07:59
 6/14 anonim ***** válasza:
14%

Egyébként tényleg másik gyógyszer kéne.

Ameddig nem jutsz el pszichiáter szakorvoshoz, addig meg vegyél be napi 3x1000 mg magnéziumot.

nov. 14. 09:03
 7/14 anonim válasza:
40%

Itt csak gyógyszer fog segíteni.

Átmentem ezen,a kislányom évekig rossz alvó volt,nekem még úgy elbszodott az az előtt sem túl jó alvasom,hogy semmi sem segített.

A sport se biztos jó,én is azt hittem,de csak tovább pörgette az idegrendszerem. Ha túl aktív sportot választottam. Ha valami gyengédebbet az nem rontott ugyan de nem is használt.

Melatonin,nagy adag magnézium,Valéria a,Komló,kutya füle is. Semmi nem hatott.

Nekem altatót sem írtak fel a gyerek tíz éves kora előtt,mert hogy akkor nem ébredek fel a gyerekre,ha úgy van...🤦🏻‍♀️ Pedig nem is voltam egyedül,itt a férjem. Maganban mondjuk nem próbálkoztam,csak háziorvossal az meg egy oskovulet.

Szerintem mindenképp pszichiáter, ő segíteni fog a gyógyszerben,és ha sikerül jót.kifogni,rajta lesz,hogy ne függj rá,sőt le is tudj jönni róla ha úgy van. Mondjuk egy kész vagyon (államiba lehetetlen bekerülni és le is tojják a fejed)

nov. 14. 12:05
 8/14 anonim ***** válasza:

Szia, altatot kellene szedned, nem Frontint. Pl. a zolpidem hatoanyagu sok embernek bejon.

Nekem (amikor mar jobb volt) a relaxalas segitett elalvas elott, vannak kifejezetten elalvast segito szovegek a neten. Legzogyakorlatok, autogen trening, altato meditaciok.

Van egy antidepresszans, mirtazapin a hatoanyaga (nem tudom, milyen neven). Attol, alacsony dozisban jokat alszanak azok is, akiknek mar semmitol nem ment.

Ha mar kifele jossz belole, akkor igen, figyelj arra, hogy minden este ugyanakkor fekudj le. Az utolso egy oraban mindig ugyanazt csinald, semmi olyat, ami stresszel jar, es ne hasznald a telefont vagy kepernyot. Inkabb olvass, az almosit es kikapcsolja az agyat.

nov. 14. 22:06
 9/14 anonim ***** válasza:

SSRI antidepresszáns pl. Citalopram. Reggel kell szedni, mert ha esete szeded be, gátolhatja az alvást. Fel kell íratni pszichiáterrel.

Tesómnak is volt egy nehéz időszaka, nem tudott aludni, Xanax se hatott már, ez hatott. Lehet fél szem is elég belőle, naponta.

nov. 16. 21:53
 10/14 anonim ***** válasza:
Pont nem SSRI kéne alvászavarra, hiszen az pörget... Mirtazapin hatóanyagú antidepresszáns inkább.
nov. 16. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!