Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha felnőttkorban derül ki az...

Ha felnőttkorban derül ki az autizmus,azzal mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

37 éves nő vagyok.

Kislanyomat sokáig vittem fejlesztésre bizonyos dolgok miatt,és úgy néz ki, ő talán rendben van. Viszont az idő alatt én elkezdtem jobban utánajárni az autizmusnak és ez velem kapcsolatban rengeteg mindent megmagyarazna az egész eddigi eletemben és önmagammal kapcsolatban

Több online tesztet is töltöttem ki,mind magas rizikóba sorolt be. És minimum szenzoros is vagyok. Anélkül,hogy bő lére ereszteném,azt szeretném megkérdezni,hogy van-e értelme kivizsgáltatni ezt,mert hogy ha igaz,és tényleg az vagyok,van e valamilyen segítség is,terápia,akármi,vagy csak egy diagnózis,és kész?

nov. 14. 08:18
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
32%
Kibaxxol vagy 200 ezret az ablakon. Annyi.
nov. 14. 08:21
 2/28 anonim ***** válasza:
80%
Nagyon jó, ha tudod, de nem gondolom, hogy ki kéne vizsgáltatnod (felnőttként nagyon drága). Már tudod, mire miért reagálsz mások szerint furán. Olvass sokat a témáról, értsd meg magad. 37 éves vagy, tudsz alkalmazkodni a külvilág ingereihez, tudsz szociális kapcsolatot létesíteni. Segíts magadon, kerüld a túlstimuláló helyzeteket. Már tudod, hogy nem H...lye vagy, csak máshogy működik az agyad. Ha kivizsgálnak, sem fognak mást mondani.
nov. 14. 08:25
 3/28 anonim ***** válasza:
33%
Leszázalékoltathatod magad, így kaphatsz egy fix bevételt. Mondjuk utána nem dolgozhatsz 8 órában hivatalosan. Ingyen utazhatsz, ingyen parkolhatsz. Az előnye nagyjából ennyi. Önfejlesztéssel lehet próbálkozni.
nov. 14. 09:01
 4/28 anonim ***** válasza:
84%
Egy korosztály vagyunk, ha lenne pénzem én kivizsgáltatnám magam, mivel elég hosszú a folyamat így segíteni is tudnának bizonyos dolgokban.
nov. 14. 09:26
 5/28 anonim ***** válasza:
15%
A korai fejlesztéssel elkéstél kb 34-35 évet.
nov. 14. 09:58
 6/28 anonim ***** válasza:
11%
Semmit nem ér csak menőzhetsz vele a barinőidnek. Ha csak most merül fel nem vagy annyira érintett hogy az gondot okozzon.
nov. 14. 09:59
 7/28 anonim ***** válasza:
82%

6-os, hat en egesz eletemben kuszkodtem, bar nem tudom pontosan mi bajom van, nem volt eddig lehetosegem kideriteni, de lehetne akar autizmus is.

Ez nem ennyire egyszeru, ha eddig nem derult ki, akkor nincs nagy baj.

Olyan tekintetben nincs persze, hogy tudok magamrol gondoskodni, nem szorulok fizikai segitsegre, de egyebkent meg egy roncs vagyok. :D

Ez nem ennyire fekete-feher.

nov. 14. 10:40
 8/28 anonim ***** válasza:
23%

7

Mert ha azt monják hogy most ez xy az min segít? Az autizmust nem lehet gyógyítani, kezelni. Gyerekként lehet fejleszteni de felnőttkorban ez már bukó. Aki magasan funkcionál minimális önismerettel vígan elvan papír meg facebookra feltöltött like vadász diagnózisok nélkül is. 😘

nov. 14. 11:00
 9/28 anonim ***** válasza:
22%

"Leszázalékoltathatod magad"

autizmussal NEM százalékolnak le senkit!

nov. 14. 11:04
 10/28 A kérdező kommentje:

Mondjuk jó lenne ha tényleg olyan írna ide,aki ért is hozzá. Nem vélemények érdekelnek olyanoktól,akik nem is érintettek,hanem tények olyanoktól,akik képben vannak.

Nem lehet nyolc órában dolgozni? Ezt erősen kétlem.

nov. 14. 11:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!