Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetnék az állandó...

Mit tehetnék az állandó érzelmi érzékenységem ellen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni, mert úgy érzem, kezdek teljesen kimerülni lelkileg.

Nagyon érzékeny vagyok, kiskorom óta, minden apróság mélyen megérint, és mindent hajlamos vagyok túlgondolni. Egyre többször van olyan, hogy hirtelen elsírom magam, akár minimális feszültségtől is. Már régóta próbálom erősnek mutatni magam, de azt érzem, hogy kezdek összeroppanni.

A barátaim az utóbbi időben eltávolodtak tőlem. Régen sokat beszéltünk, találkoztunk, most meg alig írnak vagy érdeklődnek. A családomban sem érzem azt, hogy igazán számítanék bárkinek, sokszor úgy érzem, láthatatlan vagyok számukra. Emiatt nagyon magányos vagyok lelkileg, és sokszor úgy érzem, hogy senki nem tart igazán mellettem.

A párom az egyetlen, akiről azt érzem, hogy valóban törődik velem. Ő neki is nehéz élete van, sok problémája van, most éppen nem tud mellettem lenni, így most még jobban kijött belőlem a hiányérzet, és az, hogy mennyire félek attól, hogy elveszítem. Volt már egy komoly veszekedésünk, ahol majdnem vége lett köztünk, és azóta bennem van a rettegés, hogy egyszer újra ugyanaz lesz, és elhagy... Tudom, hogy szeret, de bennem mégis állandóan ott van ez a félelem, mintha túl sokat jelentenének nekem mások visszajelzései és közelsége.

Sajnos nincs pénzem pszichológusra, pedig érzem, hogy szükségem lenne valakire, aki segít helyre rakni ezt a sok félelmet, szorongást és túlérzékenységet.

Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Hogyan lehet egyedül kicsit stabilabbnak lenni? Van valakinek tapasztalata arról, hogyan lehet kezelni a túlgondolást, az elhagyástól való félelmet vagy az érzelmi túlérzékenységet?

Bármilyen tanácsot, tippet vagy saját tapasztalatot nagyon szívesen fogadok. Előre is köszönöm mindenkinek.

nov. 23. 16:50
 1/8 anonim ***** válasza:
25%
Erősödni kell
nov. 23. 17:13
 2/8 anonim ***** válasza:
65%

"Ő neki is nehéz élete van, sok problémája van, most éppen nem tud mellettem lenni, "

Értékeld át ki is van melletted.

nov. 23. 17:41
 3/8 anonim ***** válasza:
72%

2+ "Tudom, hogy szeret, " Aki szeret, ha a világ legnagyobb bajában is van, akkor is ott áll melletted-ezen is gondolkodj el.

Az önbecsapás a legrosszabb amit egy ember magával tehet.

Az egész írásod mutatja, hogy a szellemed érzi a hamisságot, de mivel önbecsapásban vagy, magadat próbálod erősíteni-pedig nem kéne. Tisztán kéne szembenézned az igazsággal.

nov. 23. 17:44
 4/8 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy a párom szeret, semmi köze nincs ehhez :D

Neki is sok problémája van, és ahogy tud mellettem áll mindig!

nov. 23. 18:15
 5/8 anonim ***** válasza:
41%
4 Aztán majd felébredsz. Jó ébredést:)
nov. 23. 18:41
 6/8 anonim ***** válasza:
66%

Annyira nem bizol magadban, hogy folyton külső személy támogatására, megítélésére van szükséged, hogy jól érezd magad. Mit gondolnak rólam mások kategoria. Fogadd el, hogy érzékeny vagy, ilyen vagy és ne számíts senkire. Te vagy, nincs más a dolgaidban! Biztos keményen hangzik, de próbálj ezzel szembenézni.

3ason is elgondolkodnék.

nov. 23. 19:48
 7/8 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem építs ki új barátságokat, az jó lesz magány ellen. Ha valaki magányos, akkor nagy annak a veszélye, hogy túlzottan belekapaszkodik a partnerébe, társfüggővé válhat. Nem mondom, hogy hagyd el a párodat. Viszont több lábon célszerű állni, barátokra is szükség van.

Lehet, hogy depressziód van.

nov. 23. 21:51
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Edzés talán.
nov. 28. 13:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!