Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elvehetik az engedélyem?

Elvehetik az engedélyem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Bipoláris zavarom van, lassan három éve diagnosztizáltak. Óvónőnek tanulok, van hivatalos papírom arról hogy alkalmas vagyok a szakmára, fent voltam Pesten csináltatni.

Viszont mostanában kicsit rosszabb a helyzet és elakarok menni egy új pszichiáterhez mert szerintem már nem elég a gyógyszerem és nem is hat olyan jól. Én tudom hogy a munkámban ez egyáltalán nem korlátozna, nem jelentek veszélyt a gyerekekre imádom őket és nagyon szeretek velük lenni engem nagyon feltölt. Viszont attól félek hogyha én elmegyek a pszichiáterhez akkor azt valahogy látni fogja vagy az iskola vagy a gyakorlati hely és elveszik az engedélyem.

Valaki tudja hogy ez hogy működik? Tudtommal a pszichiátriai leletekhez nem tudnak csak úgy hozzáférni mint más orvosi leletekhez.

Nekem van több szaktársam aki nem is szólt a mentális állapotáról és valamelyik antidepresszánst is szed.

jan. 10. 12:31
 1/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
51%
Az a kérdés, hogy ez mennyire kizáró ok. De amúgy az iskola, gyakorlati hely sem láthatja, max az üzemorvos, ha utánanéz, de a pszichiátriai orvosi adatok nagyon érzékeny adatok és nem hinném, hogy ő hozzá tudna férni.
jan. 10. 13:10
 2/7 A kérdező kommentje:
Igazából ön meg közveszélyes sem vagyok, csak a depresszív epizódom már kicsit hosszú ideje tart és erősebb mint szokott lenni, valamint megfigyeltem magamon pár inkább Borderline vonást, de azoknak sincs semmi negatív hatása a munkavégzésemhez.
jan. 10. 13:21
 3/7 anonim ***** válasza:

A munkahelyed biztosan nem fér hozzá. Csak úgy egy főnök sem lát bele az eü dokumentációdba.

Az üzemorvost is az érdekli, hogy kezelve van-e, betartod-e a kezelést.

jan. 10. 14:15
 4/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Igen, de most azért jobban megszigorították ezt, szóval érdemes ezt ellenőrizni, de az alkalmasságin úgyis kiderül minden.
jan. 10. 15:26
 5/7 A kérdező kommentje:
Volt már alkalmassági meg van minden, az a kérdés hogy ők látják e az új leleteket és vissza tudják e vonni az engedélyem.
jan. 10. 16:19
 6/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
51%
Jaaa, így nem, az orvosi adatok titkosak és a te engedélyed nélkül orvos sem férhet hozzá. Akkor lenne gond, ha kiderülne, hogy közveszélyes vagy vagy bántalmazol valakit.
jan. 10. 17:15
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! ☺️
jan. 10. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!