Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen okok vezethetnek az...

Milyen okok vezethetnek az ehhez hasonló nagy fokú alkoholizmushoz?

Figyelt kérdés

Most hogy kiről van szó az teljesen mindegy. A személyről tudni kell hogy már egészen fiatalkorában elkezdte állítólag. Szinte minden nap részeg volt, kivéve egy vagy két napot amikor azt pihente ki, rengeteget járt kocsmába is. Emiatt a függőség miatt sokszor került veszélyes helyzetekbe, konkrétan kétszer balesetet is szenvedett ami károsodásokhoz vezetett nála. 60 évesen halt meg a mája miatt, szóval még viszonylag fiatalon.

Milyen korábbi dolgok vezethetnek el egy embert ide? Mert szerintem senki sem jókedvében kezdi el ezt így.

jan. 10. 17:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
69%

Nehéz kérdés.

Genetikai hajlam, rossz társaság, vagy egy rosszul kezelt élethelyzet.

Az egész társadalom viccet csinál az alkoholizmusból, röhögünk a részeg embereken, de valahogy ami ez után történik, azokhoz az emberekhez sosem mennek oda ezek a röhögők, hogy vigasztalják az özvegyeket és az árván maradt gyerekeket.

Vagy nincsenek ott, hogy segítsenek, amikor az alkoholista éppen kötekedősre itta magát és rommá veri a családot.

Szóval nagyon nagyon sokrétű probléma ez.

jan. 10. 18:14
 2/18 anonim ***** válasza:
18%
szomjas
jan. 10. 18:14
 3/18 A kérdező kommentje:

Lehet inni vizet is :)

jan. 10. 18:17
 4/18 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam hogy nem volt agresszív, se kötekedős. Hobbija is volt, faragás.
jan. 10. 18:18
 5/18 anonim ***** válasza:
62%

Az én apukám is így volt. Mindene megvolt, mégis alkoholista lett. Meghalt az unokája szeme láttára 57 évesen. Meg az én kezeim között.

Nem tudom miért kapott rá a piára, eleinte csak abszolút alkalmi ivó volt és csak kis mennyiséget ivott. Utána egyre sűrűbben.

És azok, akik ott vihorásztak, hogy gyere igyál még egyet, jajj mi van veled, na ők soha nem jöttek oda részvétet nyilvánítani, vagy egyáltalán megkérdezni, hogy miért halt meg és hogyan.

Persze nem ők a hibásak nem mondom, csak kedvem lenne az ilyen marhákkal feltörölni a padlót.

jan. 10. 18:22
 6/18 anonim ***** válasza:
43%
Én azért iszok tizenéves korom óta, mert nem bírom elviselni az életet, öngyilkossághoz meg gyáva vagyok.
jan. 10. 18:38
 7/18 anonim ***** válasza:
65%

Őszintén? Én sem értem. Én nem találtam még magamnak olyan indokot hogy igyak, pedig nehéz életem volt. Ugyanígy a drogfüggőket sem értem meg. Teljességgel elítélem őket, nem tudnának nekem olyan indokot mondani amire azt mondanám hogy húúú baxki én is innék...

Volt egy nő a családban, őt is kerülöm mert alkesz volt, ment a harc érte hogy kijöjjön belőle, és megvallotta hogy még mindig sóvárog a pia után. Én ezt akkora tiszteletlenségnek fogtam fel... szenved az ilyenekkel az ember és akkor még sóvárog, hát akassza fel magát...

jan. 10. 18:59
 8/18 anonim ***** válasza:
24%
De bolond vagy, neked nem is szabadna tolnod semmit, te már kész vagy így is. Kicsit olvass már utána a függőségeknek, a szenvedélybetegségek pszichológiájának, esetleg a neurotranszmitterek rendszerének, hogy mennyire érzékeny dolog, és hogy ténylegesen ezt az átkot kapja, aki túltolja, hogy vég nélkül kattog akár évtizedekig is, ha nincs mi megtöltse az űrt.
jan. 10. 19:03
 9/18 anonim ***** válasza:
56%
Valaki fiatal korában megszokja, mert jó érzést okoz neki, a jó érzéshez pedig egyre több alkohol kell egy idő után...
jan. 10. 19:06
 10/18 A kérdező kommentje:

Valahol igazad is van meg nem is. Sosem tudhatod ki mit él át, milyen törést. Ezzel nem felmenteni akarom, csak lehet hogy van valami amit nem tud feldolgozni (halál, párkapcsolat hiánya stb).

jan. 10. 19:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!