Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit gondolsz az ilyen szülői...

Mit gondolsz az ilyen szülői támogatásról?

Figyelt kérdés

(Ide is kiírom a kérdést. Kiváncsi vagyok, milyen válaszok érkeznek egy másik nezőpontból nézve, egy másik kategóriában.

Aki esetleg már írt választ a masik kategóriába, annak köszönöm, és ide még egyszer nem kell hogy leírja)

A gyerek teljesen kiégett, kimerült, az energiatartalékai végét járja, és elpanaszolja neki, hogy nincsen segítsége.

A szülő erre azzal "nyugtatja", hogy örüljön hogy ők (a szülők) még élnek, mert majd ha ők nem lesznek, akkor aztán...

A 'gyerek' huszonéves, dolgozik, szüleinél lakik, de nehézségei vannak az életben minden területen. Autizmus elég valószínű, a diagnosztizálás folyamatban. Külső szempontból én úgy ítélem tényleg kell neki a segítség, ezt ő is meg tudja fogalmazni, csak azt a fent leírt módon fogadják.

febr. 4. 17:17
 1/5 anonim ***** válasza:
febr. 4. 17:49
 2/5 anonim válasza:
44%

A szülők nem most lettek ilyenek. Fokozatosan kellett volna függetlenedni, amint megvan a rálátás. És akkor nem tipirták voln a földig az önbizalmad, amivel el kell indulni az életben. Mert el kell és önbizalom nélkül nem lehet élni. Olyan mint egy ház, amiben nincs alap építve. Összeomlik egy idő után. Nem fognak változni.

Persze, hogy kell a segítség. Szakembertől. Tőlük nem kapsz, ahogy idegenektől sem.

Autizmus diagnosztizálás folyamatban. Igen, tudom, "népszerű" ez, nem is az, hogy nem hiszek benne, hogy van ilyen, de nagyon sokan szeretik ez inkább ütőkártyaként használni az életképtelenségre. Igen, ők neveltek annak, az ő felelősségük lettél volna. De felnőttként csakis te vagy a felelős, ha nem változtatsz. Vezetett pszichoterápiával akár a teljes személyiség lecserélhető. Csak az ugye nem 1-2 hét, hanem évek is lehetnek. Könnyebb megkapni a diagnózist, aztán összecsapva a kezünket hátradőlni, hogy "dehát én autista vagyon, jogosan nem tudok élni".

febr. 4. 18:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ezek bántalmazó szülők, így csinálnak szorongó lelki nyomorékot a gyerekből.

És sajnos amilyen kegyetlen a világ, igazuk van. Hiszen ha nem lesznek, akkor tényleg ennél rosszabb lesz, mert mamahotel sem lesz vagy fenn kell majd tartani önállóan.

Az emberi létnek nincs értelme, ha nem születsz gazdagnak. Olyankor a kizárólagos funkciód, hogy egész életedben vért izzadj minden apró morzsáért, alamizsnáért, amit a gazdagok készen kapnak.

febr. 5. 03:37
 4/5 A kérdező kommentje:

Kegyetlen a világ vagy nem, szerintem ez nem a világról szól.

Akarmilyen a világ, ha a gyerek olyan képességekkel született, hogy nem tud boldogulni, nehézségei vannak, es hatranoy helyzetben van. Esetleg tényleg diagnosztizalnak nála autizmust.

Én azt gondolom, az, aki nincs felkeszülve a gyerekvállalásnál arra, hogy bármilyen gyereke lehet, világmegvaltó, de lehet betegen született, vagy akár kevesebbre képes, függetlenül mi miatt, az ne vállaljon gyereket. Senkinek ne legyen az utóbbi kettő, isten mentsen, de aki gyereket vállal, ott sajnos mindenkinél ott van ennek a lehetősége.

Aki "szülőként" ezt úgy akarja megoldani, hogy kiteszi a saját "életképtelen" (ha már ez a szó is felmerült), vagy kevesebb képességgel rendelkező vagy csak akár nem-boldoguló gyerekét a prérire, esetleg ezzel fenyegeti, vagy azzal terrorizálja, hogy majd ha ő nem lesz...annak nem valo a gyerek, és soha nem is volt való.

Ez szinten igaz arra, aki a saját bármi miatt segítségre szoruló gyerekét vérszívó piócának tartja.

Szóval ez szerintem nem a kegyetlen vilagtól függ.

Akarmilyen a világ, a szülő dolga, hogy

- ha képes erre a gyerek, akkor felkészítse arra hogy ebben a vilagban boldogulni tudjon

- ha a fenti nem elvárható a gyerektől, (és ebben szakember dönt, nem a szülő, nem a gyerek, nem én, és nem a GYK), ha ez nem elvarható a gyerektől, mert van olyan hogy ember adott képességekkel valszeg nem fog bodogulni egyedül soha, akkor a szülő (hogyha tényleg szülő), ilyen helyzetben is próbálja segíteni. Ha segíteni nem is tud mert ő maga sincs ilyen helyzetben, akkor legalább nem rombol.

A leírt esetben viszont azt látom, még egyet belerúg a földön fekvőbe, aki mellesleg a saját gyereke.

febr. 5. 10:12
 5/5 anonim ***** válasza:

"Én azt gondolom, az, aki nincs felkeszülve a gyerekvállalásnál arra, hogy bármilyen gyereke lehet, világmegvaltó, de lehet betegen született, vagy akár kevesebbre képes, függetlenül mi miatt, az ne vállaljon gyereket"

Azt kéne bevezetni, hogy a szaporodáspárti politikusok a magánvagyonukból viselik az ilyen szülők összes anyagi terhét.

Hamar megszűnne az, hogy a szaporodó embereket támogatják az önuralommal rendelkezők kárára, akik nem akarják tovább szennyezni ezt a bolygót.

És ezzel nem azt mondom, hogy haljunk ki, de ha jelen technológiai fejlettség mellett az emberiség 90%-a eltűnne is maximum a környezetszennyezés, népsűrűség és CO2 kibocsátás lenne kevesebb, ha nem kulcsfigurák tűnnének el, mint Elon Musk vagy a CERN tudósai, akkor semmi probléma nem lenne, fel se tűnne, max, mintha újra covid lenne, csak a házakban lenne kevesebb világító fény.

De a lakhatási válság is megszűnne, EÜ várólisták se lennének és hirtelen a legradikálisabb fundamentalista állat is talán elgondolkodna, hogy felesleges háborúzni, mert nem úgy élnek, mint a csótány-heringek.

Senkinek nem jó ez így. Nekem sem élet így az élet. Sosem fogom megtapasztalni, hogy milyen az, amikor valaki szexuálisan vonzódik hozzám. És így fog kelleni még sok-sok évtizedet leélnem.

febr. 5. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!