Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ebben a helyzetben az öngyilko...

Ebben a helyzetben az öngyilkosság jó megoldás?

Figyelt kérdés

Depressziós vagyok, hangulat javítót szedek, fél évente van konzultáció pszichiáterrel. Sajnos magán pszichológusra nincsen pénzem. Továbbá Crohn-betegségem van, 2 havonta járok infúziós kezelésre, sajnos külföld kilőve (Nem tudom, meddig kell kapnom, valaki már 10+ éve jár ilyen kezelésre.).

Anyámmal, és Nagymamámmal élek egy panelban Budapesten.

Egy állami cégnél dolgozom web-fejlesztőnél, viszont sajnos a megtakarításom még egy lakás önerejére sem elég. Természetesen nézegettem más állást, viszont azon a programnyelven elég kevés van, amivel dolgozom. Amiben pedig junior vagyok, abban szinte csak medior-okat/senior-okat keresnek.

Párkapcsolatom sem volt soha, illetve a külsőm sem igazán jó, de a lényeg, hogy nem értek a nőkhöz.

1 éve rendszeresen sportolok, figyelek a fehérje bevitelre, a regenerációra, mégsem tudok jól kinézni. Ezt a rossz genetikának tudom be.

Hobbiként már 4 éve tanulok japánul, de nem hiszem, hogy labdába tudnék rúgni a szigetországban.

Néhány éve szinte mindennap gondolkodom arról, hogy véget vetek az életemnek, mivel nem látok jövőt.

33/F

febr. 11. 09:52
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
0%

Jézus szeret.

[link]

febr. 11. 10:07
 2/23 anonim ***** válasza:
87%

Az öngyilkosság sosem jó, megoldásnak meg végképp nem tekinthető, legfeljebb megfutamodásnak.

"Párkapcsolatom sem volt soha, illetve a külsőm sem igazán jó, de a lényeg, hogy nem értek a nőkhöz."

Párkapcsolatod, majd lesz, ha találsz olyant, akivel kölcsönösen együtt lennétek. Ha nem, akkor sem áll meg az élet, párkapcsolat nélkül is lehet valaki elégedett az életével.

Ha csak annak lenne párja, aki jól néz ki, akkor kihalt volna az emberiség. Egyébként is mindenkinek más az izlése. Az viszont fontos, hogy tiszta, rendezett ruházatú legyél, ne visszataszító külsejű.

A nőkhöz nem kell külön kézikönyv, vagy tanfolyam, majdnem úgy működnek, mint a férfiak, esetleg kicsit érzékenyebbek.

febr. 11. 10:31
 3/23 A kérdező kommentje:
#2 Természetesen a higiénia nálam alap, fodrászhoz is 2 havonta járok, illetve a fogaimat ebben a hónapban fogom rendbe rakatni (Hála Istennek csak 1 rossz fogam van, illetve egy hátsót kell pótoltatnom.)
febr. 11. 10:34
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egy átlagos élet olyanoknál, akik nem kiemelkedő anyagi körülmények közül jönnek. Hasonlóan vagyok én is. Azt kellene eldönteni első körben, hogy mi segítene legjobban a helyzeteden? Önálló életvitel? Jobb anyagi megbecsülés? Egészséged megjavítása?

Az is segítene, ha tudnál életörömöt találni.

febr. 11. 10:40
 5/23 A kérdező kommentje:
Nem írom, hogy szegény vagyok, mert nem. Nettó 550-et keresek, szóval nincs jogom panaszkodni. Természetesen én is beszállok az itthoni kiadásokba, rezsibe. Fizetek kamatozó megtakarítást is, de mindezzel együtt sem elég egy önerőre. 33 évesen kevesebb, mint 4 millió félretett pénzem van. Szerintem előrébb kellene tartanom az életben. Persze, ez csakis az én hibám, elismerem. Nem vagyok már túl fiatal, úgy érzem, mintha nem tudnék már változtatni a sorsomon.
febr. 11. 11:34
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Tudsz változtatni, de lassan. Kb nekem is ennyim van. Nem ott tartok, mint azok az osztálytársaim, akik 23 évesen esküvői ajándéknak házat és autót kaptak, de nem is olyan háttérből jövök, mint ők. Akkor is egyszerűbb lenne, ha lenne mondjuk férjem és együtt vennénk fel hitelt. De ez van. Még így is a föld lakosságának 70%-a cserélne velem.

Egyáltalán tudod, hogy mit akarsz? Ha lenne egy lakásod, az miben változtatna a jelenlegi érzéseiden?

febr. 11. 11:38
 7/23 A kérdező kommentje:
Ha lenne saját, tehermentes lakásom, akkor a lakbérre fordított pénzt is be tudnám fektetni, hogy kamatozzon. A mostani átlag lakbér kb 200 ezer forint Budapesten.
febr. 11. 11:40
 8/23 anonim ***** válasza:
50%

És mit csinálnál a pénzzel?

Ez esetben a bevételeid növelése az elsődleges cél. Önkormányzati lakás pályázatra nem tudsz jelentkezni?

febr. 11. 11:42
 9/23 A kérdező kommentje:

Tartalékot képeznék, valamint önképzésre, és szórakozásra fordítanám.

Szerintem nem vagyok jogosult önkormányzati lakásra, mivel nem vagyok olyan rossz helyzetben.

febr. 11. 11:46
 10/23 anonim ***** válasza:
83%

Nem feltétlenül kell rászoruló alapon, vannak verseny alapú pályázatok is. Nézz utána.

Szerintem a jelenlegi helyzetben is megengedsz bizonyos szórakozást és önképzést. Az AI ingyen összeállít neked komplett tantervet nyelvvizsgáig. A szórakozás is lehet ingyenes. Attól függ, mi az érdeklődésed.

Nem inkább az a baj, hogy semminek nem nézel utána és nem kezdesz neki?

febr. 11. 11:56
1 2 3

További kérdések:

Mennyire megterhelő a gyógyszerváltás?

Március óta szedek Scippát, 2 hónapja 15 mg-vel de nem az igazi, nagyon sokszor zsibbadok, szorongok mellette tehát nem fejti ki megfelelően a hatását. Az orvosom kiírt most helyette Rexetint. Úgy kellene átállnom, hogy 1 hétig 7,5 mg Scippa és 10 mg Rexetin. Utána...

Ha rajta vagy az autizmus spektrumon akkor az embereknek teljesen máshogy jössz át mint ahogy te látod önmagadat?

Mindig az lesz benned, hogy nem értenek meg és sosem az igazi éned látják? Például bunkósággal, arroganciával gyanúsítanak amikor nem tudsz figyelni rájuk mert túl vagy terhelve vagy stimulálva?

Hallottál olyan esetről vagy el tudsz képzelni olyan szituációt amikor megértenéd ha valaki öngyilkos lesz?

Van rengeteg pro és kontra. ''Halott még nagyon sokáig lehetsz, de életed ez az egy van.'' Azonban ellenpéldának szokták felhozni, hogy mi lehet jobb annál a halálnál amit az ember saját maga választ? Kevés az esélye annak, hogy valakit a puha kényelmes ágyában,...

Ez minden alkoholistánál így van ?

Elég régóta piálok és elég sokat. Most már csak akkor vagyok boldog,ha van bennem pia. Hi kimegy belőlem akkor semmihez nincs kedvem. Depresszios vagyok,izzadok. Beszélgetni sincs kedvem.

Mi a véleményetek erről ?

Egy depis kamasz vagyok, akinek a legfőbb élet célja hogy egyen és aludjon, már amikor van hozzá kedve😆. Egyik ismerösőm felajánlotta, hogy mivel kezdő vagyok, egyszer ad nekem ingyen alkoholt, hogy kikapcsoljak, és kipróbáljam. Túl sok a negatív gondolat, és...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!