22 éves vagyok és férfi. Súlyos pszichés állapotban vagyok.Valaki segítene?
Disszociatív lefagyásaim vannak, sokszor nem tudok beszélni vagy mozogni, és belső hangokat hallok, valamint olyan gondolatokkal és képekkel kínoznak amik miatt nem tudok aludni vagy másra koncentrálni és olyan dolgokra akarnak rávenni amelyek mások kárához vezethetnek,de szerencsére eddig senkit sem bántottam.
Gyerekkorom óta fennáll, most 22 évesen
rosszabbodott.
Félek attól, hogy elveszítem a kontrollt, és szeretnék segítséget kapni.
10 éve tart ez az állapot és senki még csak nem is sejti hogy nekem ilyen problémáim vannak, csupán depressziót és szorongást diagnosztizáltak nálam 2018-ban,de már akkor is megvoltak ezek a tünetek és lényegében ezért is vert az apám,ami csak rontotta ezt az állapotomat és traumát is társított a már meglévő bajhoz.Az elmúlt években nem tudtam segítséget kérni,de rengeteget olvastam és kutattam valamint kísérleteztem magamon, hogy valós-e a veszély.Sajnos nagyon is az és a legrosszabb, hogy ez az állapot és ezek a tudatok vagy bármik is bennem,nem engedik hogy segítséget kérjek másoktól és hogy elmondjam ezeket.Szerencsére leírni le tudok dolgokat de a legnagyobb borzalmakat nem.Semmilyen gyógyszert nem szedek mert nem is tudja senki ezeket és segítséget sem kaptam amikor még lehetett volna.Mostmár túl késő lenne,mert már ott vagyok hogy ezúttal tényleg véget vetek az életemnek, mások védelmében.Nem szeretnék meghalni,de amikor nem én vagyok akkor azok a dolgok amiket mondok mikor nem én vagyok és amire gondolok az megmarad és emlékszem dolgokra amiket meg akarok tenni öntudatomon kívül.Nem szeretném ha másoknak is baja esne, már pedig több tíz ember van több tervekkel akiknek ártani akar.Valószínű hogy miután ezt leírom napokig rosszul leszek,mert ezzel büntetnek amikor próbálok segítséget kérni, ezért remélem hogy minél hamarabb látja ezt valaki aki tud is segíteni mielőtt baj történik és én eltűnök. Ha ezt egy szakember olvassa,az talán meg fogja ezeket érteni és tudni fogja mit tegyen. Igyekszem majd megakadályozni hogy ne törlődjön ez le amikor nem önmagam vagyok és amikor önmagam leszek akkor igyekszem válaszolni az üzenetekre,ha lesznek.Ez az utolsó esélyem hogy valaki meglássa hogy szenvedek és segítsen.
Előre is köszönöm.

válasza:

válasza:Válasz a hármasnak.
Tudom hogy gyógyszer nélkül nem múlik el,de nem tudok segítséget kérni orvostól mert amint orvos közelében vagyok, eltűnnek ezek a dolgok és az orvos sem veszi észre.3 hete voltam pszichiáternél de csak a szorongásról tudtam beszélni és a súlyos tünetek még csak nem is jutottak eszembe mintha nem is lennének.Mint mondtam, évek óta így van és mikor 14 évesen pszichiátrián voltam 2 hétig akkor sem látták az orvosok, pedig akkor még tudtam jeleket adni hogy lássák de ma már nem tudok.Akkor is csak szorongást és depressziót állapítottak meg,ami a legkisebb problémám.Az iskola is ráment és a matek egyáltalán nem ment és apámnak hála nem kaptam felmentést, hiába állapították meg a jogosultságot rá.Ezért középiskolában négyszer is buktam év végén matekból mert nem adták meg a felmentést,majd mire megadták volna addigra ismét megbuktattak.Majd sérvet kaptam és nem tudtam bejárni és a hiányzások miatt kirúgtak és nem volt pénz hogy másik suliba járjak ahová utazási költség kell és más pénzek.Próbáltam dolgozni,de fizikailag nem ment és pár hónap után már egyáltalán nem tudtam csinálni bármilyen munkahelyem volt.Állandóan ért a stressz mindenhol és most is és 10 éve fáj a fejem minden nap szünet nélkül és már nem bírom a hangokat és a fájdalmat.Semmilyen fájdalomcsillapító sem segít és szeretnék végre pihenni de nem tudok.Ha megkapom a segélyt elutazom és megteszem amire régóta vágyom és végre csend lesz a fejemben és nyugodt lehetek.

válasza:

válasza:Egyre inkább kifogyok az időből.Már nem tudom visszatartani és közben erős is maradni.Azt hiszem ezúttal végleg vesztettem.
Sajnálom hogy nem voltam elég erős.
Kapcsolódó kérdések:
Szeretnék barátokat, barátnőt.. Lakótársat, hogy ne otthon lakjak. A hangok és az ezzel járó stressz miatt ez szinte lehetetlennek tűnik. Szeretnék megismerkedni másokkal, akik hasonló helyzetben vannak. Szívesen megosztom a tapasztalataimat. Szeretek beszélni a...
A gyermekkorom traumatikus volt, de 18 évesen leléptem és innentől nem értem, hogy miért nem emlékszem, hogy mit csináltam 22 éves koromig. Lehet, hogy azt is törölte az agyam, mert akkor is szenvedtem?
3 nappal ezelőtt este légszomjam jelentkezett, akkor elmúlt, majd másnap este ugyanúgy jelentkezett. Ma már reggel is, mert amikor felkeltem egybol eszembejutott, de estére sokkal rosszabb lett, mint napkozben, amikor nem csak arra figyeltem. Nagyon fáj a hátam, de az...
Gondoltam rá,hogy következő alkalomkor megmondom nem megyek többet,hisz tudom hogy ez nem lehet viszonzott érzés. Váltsak pszichológust? Vagy lehet ebből bármi?
Miota vilag a vilag, szeretek aludni, jol is alszom, nem kelek fel alvas kozben semmire, arra se ha mosdoba kell mennem, hanem amikor felkelek akkor erzem, hogy szaladnom kell. Ha zajokat hallok magam korul, akkor is forgolodok 1-2x es alszok tovabb, ha valaki almomban...
Sziasztok, több éve diagnosztizáltak ezzel, de sajnos nincs semmi javulás. Semmi nemnem segít. Tényleg minden erőmmel azob vagyok, hogy ez a helyzet élhetőbb legyen a környezetemnek és nekem is, de csak addig jutottam, hogy az ismerőseim már nem veszik észre, hogy baj...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!