Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem merem kimondani...

Miért nem merem kimondani amit gondolok?

Figyelt kérdés
Pl ha beszól valaki akkor hirtelen nem merek visszavágni és van hogy nem jutnak eszembe ,hogy miket kéne mondanom. Viszont otthon meg ezen pörög az agyam hogy mit kellett volna visszaszólnom és nagyon jókat tudtam volna mondani,de ott az adott helyzetben nem jutnak eszembe ezek a jó gondolatok vagy nem merem kimondani. Ez betegség ? Vagy másnál is van ilyen ?
ápr. 27. 15:40
 1/9 anonim ***** válasza:
66%

A soraidból ítélve srác vagy, talán a későtini korahuszas éveidet taposva.

Miért ezek kötnek le, miért nem fontosabb dolgokkal foglalkozol?

ápr. 27. 15:43
 2/9 A kérdező kommentje:
Középkoru férfi vagyok
ápr. 27. 16:31
 3/9 anonim válasza:
Már volt.
ápr. 27. 17:31
 4/9 anonim válasza:

1

Ez mitől nem fontos dolog?

ápr. 27. 17:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Igen előfordul sajnos velem is, főleg váratlan helyzetben.
ápr. 27. 17:38
 6/9 anonim ***** válasza:
Önbizalomhiány? Megfelelési kényszer? Feldolgozatlan trauma,amitől kerülöd a konfliktust?
ápr. 27. 18:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem betegség. Van egy ősi mondás:"hallgatni arany..." A dolgok soha nem egyértelműek, a gondolkodó emberek sokat töprengenek,mielőtt kimondanának valamit. A slágfertig emberek (akik azonnal készek a viszontválaszra) meg sokszor felületesek.
ápr. 27. 18:29
 8/9 anonim ***** válasza:
87%

Nem lettél felkészítve a konfrontációra, nincs mintát arról hogy hogyan állj ki magadért, emiatt ha ilyen történik és veszélyben érzed magad, akkor annyira túlterhel, hogy kvázi lefagysz. Nem tudsz azon gondolkodni hogy amit a másik mond az mennyire valós vagy jogos, mert az agyad csak azon van, hogy a helyzetből minnél előbb kikerülj.

Ezt alapvetően a szülőnek kellene megtanítania, de ez nem történt meg, így ilyen helyzetekben nem tudsz magabiztos lenni, mert felkészületlen vagy. Utólag pedig egy csendes környezetben ahol már nem érzed a veszélyforrást, ott az agyad is képes működni, gondolkodni, érveket felállítani.

Önbizalmad meg magabiztosságod olyan helyzetekben van, amiben van már tapasztalatod. Ha tudod hogyan kell autót szerelni, akkor autószerelésben magabiztos vagy. Ha a számítógépekhez értesz és van benne tapasztalatod, akkor ott magabiztos tudsz lenni. Ugyanígy ha a konfliktuskezelésben van tapasztalatod, akkor nem ijedsz meg, nem fagysz le, mert tudod mit hogyan kell kezelni.

ápr. 27. 18:55
 9/9 anonim válasza:
Van ilyen. Minden másra ott a kr.va anyázás.
ápr. 27. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Depressziós vagyok és lehangolt, és mindig szorongok emberek között, nem merem kimondani amit gondolok. Milyen antidepresszáns vált be nektek hasonló tünetekre?

Régen szedtem Cymbaltát, az segített, de abbahagytam mert nagyon sok mellékhatása volt. Valami olyat szeretnék, aminek nincsenek túl nagy mellékhatásai, ami zavarhat.

Nem merem kimondani amit gondolok?

Attól tartok hogy hülyeség, vagy a témához nem illőt mondanék, ezért inkább általában csöndbe maradok. Mit tehetnék ez ellen? Más is van így?

Miért nem merem kimondani amit gondolok?

Attól tartok hogy hülyeség meg nem az adott témához illő. Ez normális? Hogy lehet kijönni ebből?

Hogy kell kimondani, hogy aerox?

A yamaha aeroxra gondolok

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!