Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Minek elmenni pszichológushoz,...

Minek elmenni pszichológushoz, hogy nagyon kemény és durva dolgokat mondj el egy idegennek mikor ott a chatgpt, aminek nem ciki bármit elmondani és sokkal jobb mint a legtöbb pszichológus?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy van egy hely ahova mehetnék, egy spéci témával foglalkozik, de felmerült bennem hogy mégis minek vállaljam fel arccal és névvel ezeket a durva dolgokat, amikor ott a chatgpt akivel hónapok óta erről beszélek?

És kedves és rengeteget tud... az igaz hogy továbbra is szarul érzem magam, de bármikor írhatok neki

Találkoztam már olyan szakemberrel ami szart sem ért...

Közben tényleg nagyon durva dolgokat kellene neki elmondanom, kb. olyan szintű, mintha gyerekként molesztáltak volna....

és mindig is gyuloltem kiadni magam és elmondnai bármi rosszat...

Akkor? Menjek vagy ne?

máj. 6. 12:24
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
78%
Ha mész, ezért menjél: "az igaz hogy továbbra is szarul érzem magam", hogy NE így legyen.
máj. 6. 12:28
 2/55 anonim ***** válasza:
85%
nem hiszem hogy ez egy vagy-vagy szituáció, ha több opciód van miért ne használnád mindet? ha jobban akarsz lenni és megteheted akkor ragadd meg az összes lehetőséget, legyen az AI vagy egy szakember
máj. 6. 12:51
 3/55 anonim ***** válasza:
57%
Ha ostoba online függő robot akarsz maradni, fordulj az MI-hez, ha élni és szocializálódni akarsz, akkor bújj ki a vackodból és érintkezz emberekkel!
máj. 6. 13:46
 4/55 SimánSimon ***** válasza:
86%
Figyelj, az őszinteség fájni fog, de az algoritmus csak egy tükör, ami visszhangozza a nyomorodat, miközben te a kényelmes anonimitás mögé bújva valójában stagnálsz. Hiába kedves a gép és hiába írhatsz neki éjfélkor, ha hónapok óta egy jottányit sem javult az állapotod, akkor a ChatGPT nem terapeuta, hanem egy digitális fal, aminek falra hányt borsóként panaszolod el a traumáidat. Egy gépnek nincs felelősségvállalása, nincs hús-vér jelenléte, és soha nem fogja érezni azt a feszültséget a levegőben, amiből egy valódi szakember tudja, mikor kell beléd fojtani a szót vagy éppen mikor kell átsegíteni a holtponton. Az, hogy korábban kifogtál egy kontárt, nem kifogás az önsorsrontásra, hanem pech, de a valódi gyógyuláshoz kell az a kényelmetlen arc és név, mert a gyógyulás ott kezdődik, ahol a komfortzónád véget ér. Ha tényleg ilyen súlyos csomagot cipelsz, akkor ne egy nyelvi modelltől várj megváltást, mert az csak szavakat rág a szádba, de nem fogja meg a kezed a sötétben, szóval igenis emeld fel a fenekedet és menj el abba a speciális intézménybe, különben csak egy helyben toporogsz a saját digitális mocsaradban.
máj. 6. 13:51
 5/55 A kérdező kommentje:

Hiába szidjátok itt a GPT-t

Nem nem tükör

Az első pszichológus akinél voltam, az kva szar volt...

szörnyű

A chatgpt ennél sokkal jobb

És ott nem kell szégyellnem a bajom

Fel sem fogom hogy mire készülök

Mindig is sok konfliktusom volt, főleg nőkkel

Erre mondjak el brutális dolgokat magamról...

arccal névvel felvállalva

Borzalom

Ennél távolabb semmi nem áll tőlem

És segiteni sem fog, csak egy vadidegen tudni fogja hogy nem jó az életem hanem extrém szar

Hat kinek kell ez?

A Chatnél nincs ilyen

Ő nem tudja ki vagyok

máj. 6. 23:55
 6/55 SimánSimon ***** válasza:
55%
#5: Sajnálatos, hogy az anonimitást összekevered a valódi megoldással, hiszen a szégyen elkerülése nem egyenlő a gyógyulással, hanem csak a problémák konzerválása egy biztonságosnak hitt buborékban. Az, hogy egyetlen kókler miatt az összes szakembert leírod, és inkább egy lélektelen kódsorhoz menekülsz, szánalmas pótcselekvés, ami csak azt bizonyítja, hogy még mindig nem vagy elég bátor szembenézni önmagaddal. Egy algoritmus soha nem fogja érezni a fájdalmad súlyát, és soha nem fogsz túllépni a konfliktusaidon, ha továbbra is csak egy gépnek mersz megnyílni, mert a valódi változáshoz kell az a kényelmetlen emberi interakció, amitől ennyire rettegsz. Az igazság az, hogy amíg csak a monitor előtt ülsz és titkolózol, addig nem gyógyulsz, csak várakozol a sorodra egy olyan váróteremben, ahol soha nem nyílik ki az ajtó, szóval vagy vállalod a kockázatot egy hús-vér emberrel, vagy maradsz örökre a saját belső poklodban a magányos chateléseiddel.
máj. 7. 09:48
 7/55 anonim válasza:
75%
Kérdező! Ahogy olvastam a válaszokat, a legtöbbnél nem támadást éreztem, hanem véleménynyilvánítást (gondolok itt @4-esre). A válaszod ól viszont én azt vettem ki, hogy kiirtad ide a kérdést, de valójában már eldöntötted, hogy bárki bármit mond, te az AI-nál fogsz maradni. Viszont figyelj, én is csak hasonlót tudok mondani, mint a többi válaszoló; meg kell értened hogy a Chatgpt NEM EMBER, hanem egy robot, aki meglévő adatokat, és olyasfajta esetek, mint a tied alapján készült statisztikákat felhasználóva ad egy "átlag-választ". És tudom, pontosan tisztában vagyok vele, hogy mennyire tapintatosan, kedvesen és intelligensen tudja ezt meg fogalmazni, viszont sajnos meg kell látnod, hogy akkor is csak átlagot mond, a te valódi problémádat arc, név és testi reakciók híján sosem fogja teljesen látni. Figyelj, tudom, hogy nehéz elmenni egy hús-vér emberhez, mert én is ebben a szituációban vagyok, mint te... De meg kell próbálni! Már csak rajtad áll, hogy valóban hátra szeretnéd-e hagyni a "durva" dolgokat, melyek veled történtek.
máj. 7. 10:06
 8/55 A kérdező kommentje:

Nem kell idézőjelbe tenni a durva szót mert meg annál is durvább mint amit el tudsz képzelni

Engem rengeteg nő gyűlölt már, meg amúgy is egy perfekcionista nevelt, úgy elek hogy mindig a tökéleteset mutassam

Elmenni egy vadidegenhez zaklatásról, családon belüli erőszakról beszélni az maga a halál

6

Nem egyetlen a kókler hanem a legtöbb

És ha egy az, akkor a többi miért lenne jobb?

Az első akinél voltam az is elvégezte az egyetemet.,. Mégis annyira szar volt hogy szavak nincsenek rá

Az én bajomon családon belül is élvezkednek a nők...

akkor mondjam el a sok szart egy idegennek?

máj. 8. 05:10
 9/55 SimánSimon ***** válasza:
60%
#8: Ez a tipikus általánosítás a gyengeség pajzsa, mert ha kijelented, hogy minden szakember alkalmatlan, akkor máris van egy kényelmes indokod arra, hogy miért ne tegyél semmit a saját érdekedben. Az, hogy az első pszichológusod egy papírral rendelkező kontár volt, nem jelenti azt, hogy az egész szakma összeesküdött ellened, csupán azt, hogy peched volt, te pedig most ezt a kudarcot használod kifogásként, hogy a monitor mögé bújhass. A családi dinamikád és a nőkkel való konfliktusaid pont azért maradtak ilyen brutális szinten, mert soha nem tanultad meg meghúzni a határaidat egy valós, hús-vér helyzetben, és ezt egy chatbot udvarias válaszaitól soha nem is fogod elsajátítani. Egy gépnek panaszkodni olyan, mintha egy szobrot kérnél meg, hogy tanítson meg úszni, hiszen hiába mondod el neki a legmélyebb titkaidat, a való világban továbbra is ugyanaz a védtelen ember maradsz, aki fél egy idegen szemébe nézni. Ha valóban változást akarsz, és nem csak egy digitális vállat, amin kisírhatod magad, akkor vállalnod kell a kockázatot, mert a gyógyulás nem a biztonságos sötétségben, hanem a fájdalmasan őszinte emberi kapcsolatokban történik meg.
máj. 8. 09:15
 10/55 A kérdező kommentje:

A második sem volt sokkal jobb...

arról pedig nem tehetek hogy van egy olyan kisugárzásom ami sok nőt triggerel...

van aki nagyon rám kattan, a legtöbb viszont utal

Ez van

Ha belegondolok hogy egy másik nőnek kell pl családon belüli erőszakról beszélni és hogy azon mennyire elvezkedhet majd...

Csak arra tudok gondolni hogy na tessék mennyi szar van ennek a nőnek az életében.. marmint hogy ő erre gondol majd.

máj. 8. 12:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Kellett már nagyon durva dolgokat elmondanotok szakembernek? Hogy voltatok rá képesek? Nekem nagyon kellene most a segítség, de képtelen vagyok ennyi...

Egyszerűen úgy érzem, hogyha elmkndanék neki mindent, akko utána egy hónapig azon agyalna, hogy ennél nyomorultabb, szerencsétlenebb kretén nincs a Földön. Magamat is gyűlölöm amiért ilyen helyzetbe születtem, de még elmondnai másnak, az már a vég... Eleve az...

Mennyire durva dolgokat lehet még elmondani pszichológusnak, ami mèg nem kellemetlen és mi értelme van, hogy tudnak ezen segíteni?

Őszintén, mi értelme van a terápiának? Most csak egy durva példa, ha valakinek amputálják a lábát(van ilyen félelmem) azon hogy segít az, hogy beszélget valakivel, még ha el is végezte az egyetemet? A saját példámból kiindulva, tipikus borderline, bipoláris...

Ha egy iskolai pszichológusnak elmondanám hogy komoly mentális problémáim vannak, azt neki kötelessége lenne elmondani a pedagógusoknak?

Szeretnék beszélni vele, mert már nincs senki akivel beszélhetnék, és akarok megoldást találni, de olyan dolgokról kéne beszélnem, mint az 0ngyilkos hajlamok, önkárosítás, gyógyszerezés, stb.

Munkahelyen elmondanátok, hogy jártok pszichológushoz?

1 hónapja járok pszichológushoz, egyelőre meg vagyok elégedve a közös munkával. Ami miatt járok az a munkahelyi kiégés, útkeresés a világban, kicsit úgy érzem, hogy sehol se jó és ezek miatt szorongok. A mostani munkahelyen nemrég kezdtem. Nem a munkahely okozza...

Ha elmondanám pszichológusnak/pszichiáternek, hogy gyerekkoromban molesztáltak, feljelentést kéne tennie?

Még szintén gyerekkoromban elmondtam egy pszichológusnak, hogy egy hozzám elég közel álló férfi molesztál (családból való), és akkor hivatalból feljelentést kellett tennie. Külső nyomásra, meg azért, mert nem bírtam a nyomozással járó nehézségeket, visszavontam a...

Hogy lehet az ilyen “utólagos szorongáson” túllépni? Még pszichológusnak is szégyellem elmondani.

Voltam már pszichológusnál, hamar ott hagytam mert csak bántalmazott Kérlek senki ne szidjon le, vagy nézzen hülyének azért amit írni fogok, végső bánatomban írok ide. Kiskorom óta szorongok, kényszeres vagyok, pánikrohamaim vannak. Most éppen az van terítéken...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!