Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kinek mennyire erősítette...

Kinek mennyire erősítette kezdetben az antidepresszáns a szorongásos tüneteket?

Figyelt kérdés
Készülök pszichiáterhez, elfogadom ha gyógyszer kell, mert ez nem állapot, hogy csak fekszem, de érdekelne kinek mennyire volt elviselhetetlen?

jún. 3. 12:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
36%
Egyáltalan nem.Kell idő mire beáll a hatása, nekem addig ugyan olyan volt de nem erősített semmit.Bár az csak szedált.Azóta meg semmi nem használ.Kitartást neked
jún. 3. 13:50
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi, kedves 1/1. Te milyen tünetekre kaptad?
jún. 3. 13:57
 3/11 anonim ***** válasza:
35%
Depresszió és szorongás.Előbbit nem kell magyarázni szerintem.Durván szorongok, remegés is gyakoribb.Hát kb semmit nem tudok megcsinálni és sehova nem tudok menni anélkül hogy ezzel ne legyen problémám
jún. 3. 15:40
 4/11 A kérdező kommentje:
Rosszulléteid is vannak? Nekem konkrétan feküdnöm kell egész nap.
jún. 3. 15:46
 5/11 anonim ***** válasza:
35%
Voltak.Már nem jellemző
jún. 3. 19:36
 6/11 anonim ***** válasza:
36%

Nem jó megoldás, függőséget okoz. Mintha direkt kezdenél dohányozni, egyből napi 1 dobozzal, rosszul lennél, hánynál, szédülnél, de a doki mondaná, ez normális, rá kell szoknod… Aztán 1 hónap múlva meg már kell a napi 1 doboz, és ha fél óráig nem gyújtasz rá, feszült vagy, aztán rágyujtasz és elmúlik.

Összegezve csak a figyelmed tereli el egy más fajta feszültség.

jún. 3. 19:39
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

Szia. Fluoxetint kaptam, ez egy SSRI antidepresszáns, szorongásra és falásrohamokra kaptam. Már az első héten használt. Pszichoterápiára is járok, megszűnt a túlevésem és a kényszeres szájrágásom is. Nemhogy erősít, hanem nyugodtabb, lazább és megfontoltabb lettem. Nem szedál le, ugyanúgy aktívan élhetek.

Kaptam még Lamolep-et, ezt a hangulatkilengésekre, de ez még egyelőre nem használ, kell neki pár hét.

Egyelőre csak jól jártam vele, hogy elkezdtem, mert magamtól nem oldódott meg a probléma, próbálhattam bármit éveken keresztül.

Egyáltalán nem okoznak függőséget, ezt az orvos garantálta.

jún. 4. 08:22
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm 7/7.

Nekem nincs túlevésem, ellenkezőleg… semmi étágyam, rosszulléteim vannak, remegek, ájulásérzetem van.

Ezért fogom felkeresni, de olvastam, hogy nagyon sokat rosszabbul vannak tőle hetekig, ezért rettegek tőle.

2 hónapja ágyban vagyok.

jún. 4. 11:31
 9/11 anonim ***** válasza:
22%
Hát, mindenesetre egy pszichiáter is jobb, -de igazából bármi jobb-, mint az az állapot, amiben most vagy. Csak ajánlani tudom, hogy menj el, ne félj, értik a dolgukat.
jún. 4. 14:20
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Én extrém rohamokat kaptam tőle
jún. 4. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Antipszichotikum kezdeti szakaszban erősítheti a szorongásos tüneteket?

Tiapridal 100 reggel-100 este,viszont ugy erzem nagyon felerősödött a szorongásom

Szorongásos megbetegedésből gyógyult már ki valaki gyógyszerek nélkül ?

Másfél éve jelentkeztek nálam a szorongásos tünetek ( pánikrohamok, állandó szorongás légszomjjal, “zavartság” érzése stb) próbálkoztam antidepresszánssal , azonban a mellékhatások miatt abbahagytam, pedig neki futottam kétszer is. Kérdésem az lenne , hogy van-e rá...

Hogyan gyógyuljak ki a szorongásos depresszióból?

Szorongásos depresszióm van. Nagyon szorongok az emberek között, nem tudok beilleszkedni közösségekbe. 2 éve járok pszichoterápiára és gyógyszereket is szedek, de eddig egyik sem hatott. Mit tegyek?

Antidepresszáns jó a szorongásra is? Ez lehet kevert szorongasos depresszió?

Egyelőre csak antidepresszánst kaptam, pedig a depresszión kívül meg sok más bajom van. A kenyszerbetegseg biztos es bar szorongással nem diagnosztizáltak, szeritem az is a bajom. Múltbeli rossz események folyamatosan kínoznak, sokszor random módon jutnak eszembe a...

Mindegyik antidepresszáns jó szorongásos zavarokra is?

Benzo helyett. Gyógynövény és "relaxációs technikák" nem működnek.

Akut szorongásos megbetegedés esetén az antidepresszáns milyen módon erősíti fel a fizikai tüneteket az első hetekben?

3 napja emeltem egy hét után félről egészre (10mg-ra) az Escitilt, de kissé tartok tőle, hogy széplassan előjön valami. Másnak mik a tapasztalatai? Konkrétan mit érzett, amikor erősödött a szorongás?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!