Kinek mennyire erősítette kezdetben az antidepresszáns a szorongásos tüneteket?

válasza:

válasza:

válasza:Nem jó megoldás, függőséget okoz. Mintha direkt kezdenél dohányozni, egyből napi 1 dobozzal, rosszul lennél, hánynál, szédülnél, de a doki mondaná, ez normális, rá kell szoknod… Aztán 1 hónap múlva meg már kell a napi 1 doboz, és ha fél óráig nem gyújtasz rá, feszült vagy, aztán rágyujtasz és elmúlik.
Összegezve csak a figyelmed tereli el egy más fajta feszültség.

válasza:Szia. Fluoxetint kaptam, ez egy SSRI antidepresszáns, szorongásra és falásrohamokra kaptam. Már az első héten használt. Pszichoterápiára is járok, megszűnt a túlevésem és a kényszeres szájrágásom is. Nemhogy erősít, hanem nyugodtabb, lazább és megfontoltabb lettem. Nem szedál le, ugyanúgy aktívan élhetek.
Kaptam még Lamolep-et, ezt a hangulatkilengésekre, de ez még egyelőre nem használ, kell neki pár hét.
Egyelőre csak jól jártam vele, hogy elkezdtem, mert magamtól nem oldódott meg a probléma, próbálhattam bármit éveken keresztül.
Egyáltalán nem okoznak függőséget, ezt az orvos garantálta.
Köszönöm 7/7.
Nekem nincs túlevésem, ellenkezőleg… semmi étágyam, rosszulléteim vannak, remegek, ájulásérzetem van.
Ezért fogom felkeresni, de olvastam, hogy nagyon sokat rosszabbul vannak tőle hetekig, ezért rettegek tőle.
2 hónapja ágyban vagyok.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Tiapridal 100 reggel-100 este,viszont ugy erzem nagyon felerősödött a szorongásom
Másfél éve jelentkeztek nálam a szorongásos tünetek ( pánikrohamok, állandó szorongás légszomjjal, “zavartság” érzése stb) próbálkoztam antidepresszánssal , azonban a mellékhatások miatt abbahagytam, pedig neki futottam kétszer is. Kérdésem az lenne , hogy van-e rá...
Szorongásos depresszióm van. Nagyon szorongok az emberek között, nem tudok beilleszkedni közösségekbe. 2 éve járok pszichoterápiára és gyógyszereket is szedek, de eddig egyik sem hatott. Mit tegyek?
Egyelőre csak antidepresszánst kaptam, pedig a depresszión kívül meg sok más bajom van. A kenyszerbetegseg biztos es bar szorongással nem diagnosztizáltak, szeritem az is a bajom. Múltbeli rossz események folyamatosan kínoznak, sokszor random módon jutnak eszembe a...
Benzo helyett. Gyógynövény és "relaxációs technikák" nem működnek.
3 napja emeltem egy hét után félről egészre (10mg-ra) az Escitilt, de kissé tartok tőle, hogy széplassan előjön valami. Másnak mik a tapasztalatai? Konkrétan mit érzett, amikor erősödött a szorongás?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!