Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A mentális diagnózist az...

A mentális diagnózist az ember saját magának állítja fel?

Figyelt kérdés

Én megértem, hogy ez nehéz eset és függ attól, hogy mennyit mond el a beteg. De tisztában kell lenni minden tüntettel vagy ez hogy működik?

Sok tesztet töltöttem ki, de autistáknak szólót nem. Szerintem az vagyok gyermekkorom óta, csak a családom ezt teljesen lexarta és gyanúsít, hogy hülye vagyok, béna meg nem törődöm... Közbe ez nem is igaz, de már meg is szakítottam minden kapcsolatot, mert csak hátrányom származik belőle.

25 évvel ezelőtt talán még nem voltam beteg. 3 év alatt temettem el a nagyszüleim és anyukám. Akkor sem kaptam semmilyen segítséget. Lehet elég lett volna egy pszichológus és most nem itt tartanék...

júl. 1. 16:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A mentális diagnózist SOHA nem az érintett állítja ki!

A neten kerpngö különböz tesztek meg nem érnek igazán sokat, ha problémád van, keress fel egy szakembert, aki képes diagnosztizálni.

júl. 1. 16:45
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

NEM.

A mentális diagnózist az ember NEM magának állítja ki és nem is az AI-t kéri meg rá.

júl. 1. 17:07
 3/5 A kérdező kommentje:
mégis honnan tudjam, hogy mit kell mondanom, ha nem tudom az tünet-e vagy sem?
júl. 1. 17:17
 4/5 MTamas2 ***** válasza:
78%
Egyszerűen elmondod mit érzel.
júl. 1. 18:09
 5/5 anonim ***** válasza:
78%
Nem kell "tudni", mit mondj, egyszerűen válaszolj a kérdésekre a valóságnak megfelelően
júl. 1. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Mi van ha már nem vagyok skizofrén vagy eleve tévesen állapították meg nekem ezt a diagnózist?

2002 ben állapították meg ezt nekem viszont 2018 óta teljesen jol vagyok semmi panaszom nincs viszont az orvosom totál úgy kezel,kétszer állított ki rólam hamis kórházi végzést csakhogy átmenjek a felülvizsgálatom és kapjak rokkantságit.Viszont nekem ez nem útirányom...

Ha valaki végeláthatatlan mennyiségű mentális betegségek tüneteit egyszerre hozza, akkor ott mégis hogy lesz diagnózis? Vagy lehet egyszerre valaki...

Mióta elkezdtem foglalkozni ezzel a dologgal, egyszerűen sokkol, hogy MINDENBŐL hozom a tüneteket. Mindig is sok bajom volt, de eljött egy pont, hogy összeomlottam és azonnal rákerestem, hogy mi lehet a bajom tünetek alapján. És hogy mi a bajom olvasás alapján?...

A leírás alapján mekkora az esély arra, hogy autista vagyok?

Elmúltam 30, de világéletemben sosem voltak barátaim. Általános iskolában se érdekelt senki, gyakran hívtak focizni/csavarogni, de sosem akartam menni, csak otthon egyedül dögleni és gépezni. Általános iskolás 3.osztályig eléggé aktív és fecsegő, de (elvileg) nem...

SZTKs ADHDs kivizsgálásoknál mennyi idő van első találkozás és diagnózis/kizárás között?

Sziasztok! Sikerült egy ADHDs kivizsgálást szereznem, és kérdezném hogy általában mennyi az idő az első találkozás és a diagnózis között? Eléggé rosszul érzem magam e dolog iránt, nagyon úgy érzem hogy tényleg van ADHDm(Figyelmetlenségből 9/8 szimptómám van) és...

Milyen orvoshoz kell elmenni mentális betegség diagnózisért?

Szerintem van pár probléma velem, pl. több érdekes beszélgetésből kiderütl, hogy lehet szociopátiás hajlamaim vannak. A másikba meg az ADHD-t fírtatták. De felesleges az öndiagnózis. Milyen orvoshoz kell elmenni Budapesten belül, ahol diagnosztizálni tudnak, ha tényleg...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!