Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van ez a rokkantsági járadék,...

Van ez a rokkantsági járadék, ha legalább 70 százalékos egészségkárosodásod van?

Figyelt kérdés

Egyik feltétele hogy 25 éves korod előtt lettél beteg. Nekem mentális problémáim vannak, kényszeres elkerülő averziv személyiség zavar. Szoc,fóbia. Ráadásul egyik szememre színte nem látok semmit. Rendszeresen szedek 3x0,5 xanaxot és 2x10 scippat.

Régebben voltam leszázalékoláson. 50 százalékkot kaptam, persze pénz nem járt, mert munkaviszony nem volt.

Érdemes lenne megpróbálom, vagyis mennyi esély hogy 70 százalékot megkapjam.?

júl. 3. 22:45
 1/3 anonim ***** válasza:
37%
Fuss neki, vesztenivalód úgysincs.
júl. 4. 07:22
 2/3 anonim ***** válasza:
35%
A pszichés betegsegek alig érnek vmit. Nekem skizoaffektív van es csak 53%. Valószínű a szemed miatt kaptál 50-et, mert személyisegzavarral, pláne szoc fobiával 40-valamennyit szoktak max, vagy annyit se. Te tudod milyen testi betegsegeid vannak, azokat kell összegyűjteni! Így amit leírtál abból a 70 sajnos esélytelen.
júl. 4. 18:33
 3/3 anonim ***** válasza:
25%

Igen, kedves kérdező, mindent gyűjtsél össze, tényleg mindent!

Autizmus spektrumzavar + generalizált szorongás + krónikus tüdőbetegség => 53%.

júl. 4. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Hogyan számoljam ki, a látóelesség alapján az egészségkárosodásom? Itt a rokkantsági komplex minősítés! Mennyi az ősszervezeti károsodásom?

táblázat A látásélesség romlás okozta látószervi károsodás megállapítása százalékban, a két szem korrigált látásélessége alapján(össz-szervezeti szintű egészségkárosodás = látószervi károsodás %-a x 0,85Itt a táblázat, valamit megkell szorozni 0,85tel, nemértem...

62 % os egészségkárosodást állapítottak meg, és 38%os egészségügyi állapotot. C2 es rokkantsági besorolást kaptam. Erre jár pénz, úgy hogy nincs...

Eredetileg csökkentett munkaképesség iránt adtam be a kérelmet, amihez kellenek a munkanapok, ma jött a papír hogy a csökkentett munkaképesség iránti kérelmet elutasították, viszont ezzel egyidejűleg megállapították a c2 es rokkantsági besorolást. Itt azt írja hogy a...

Van, láttatok már rokkantsági ellátáshoz formanyomtatványt a neten? mert én csak a kivételesihez találtam.

Budapesten igényeltem megváltozott munkaképességűek ellátását, amit elutasítottak mert nincs annyi munkaviszonyom, viszont C2 esre 38%os egészségügyi állapotot állapítottak meg, amivel elvileg, a saját oldaluk szerint: Kérelmezhetek rokkantsági ellátást, ott nem a...

70%-os egészségkárosodással igényelhetek rokkantsági ellátást?

Van leszázalékolási papírom. Mi a menete ennek?

Kaphatok-e attól rokkantsági ellátást, ha olyan fokú,50%-os egészségkárosodásom van, és van 5 havi Egészség-biztosítási járulék fizetés elmaradásom?

Az ORSZI-hez Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézethez, egészségkárosodáson alapuló ellátásra adtam be kérelmem. Egészségkárosodás miatt. MIT Tegyek? Ki kell fizetnem az elmaradásomat? Levonják esetleg?? Miből fizessem be ha nincs jövedelmem??

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!