Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért ilyen szemellenzősök az...

Miért ilyen szemellenzősök az emberek az öngyilkossággal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Nem akarok semmit sem csinálni, félreértés ne essék de elgondolkodtam azon, hogy mennyire nem veszik észre az emberek mekkora szakadék van ember és ember jóléte között.persze lehet mondani hogy mindenki a saját sorsa kovácsa, azért valljuk be van akinek csak megszületni volt nehéz.jómódú család, jóképű,párja van, barátai, egészséges (ja persze, lehet mondani hogy mindenkinek van baja,a szint nagyon nem ugyanaz).van aki pedig egész életében nyomorog, halmozottan hátrányos helyzetben van,nyűglődik egész nyomorult életében.mégis ha utóbbi úgy dönt, hogy neki ez nem élet,jönnek azzal, hogy bezzeg más meg szeretne élni,meg értékelné az életet,az élet szép stb.miért ilyen képmutatóak az emberek és veszik észre hogy egyszerűen nem mindenki élete szép és rengeteg kilátástalan sors van?miert kell még ezeket az embereket el is ítélni?
júl. 7. 15:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem a Social média rengeteget torzìt ezen. Te is most azt ìrod hogy nagy a szakadék..2 csoportra osztod a teljesen kilátástalan és akinek mindene megvan pedig a valóság àrnyaltabb.. Sok átmenet is van pl jóképű van párja de csóró, vagy gazdag de csúnya és nehezen megy az ismerkedés (nem flexel h gazdag) , akkor gazdag, van pàrja , de megbetegszik.Vagy elveszìtì a pàrjàt stb. Sok ok van arra hogy oda jussál. És persze hogy elìtélik mert sok olyan helyzet van ami javìtható és lehet esélye lenne jó életre de eldobja :/
júl. 7. 18:02
 12/16 anonim válasza:
66%

Aki a harmadik lambóját veszi, szinte biztos, hogy nem boldog. Pénze biztosan van, de erős pótcselekvésnek tűnik. Tudom, hogy csak egey példa volt, de nagyon sok öngyilkos kerül ki gazdag emberek közül. Vagy a jóképűek közül is.

Az egyik leglélekrombolóbb dolog, az a céltalanság! A motiváltalanság. Ez lehet "akut" is, ha mondjuk nagyon sokan meghalnak az ember körül, vagy elhagyják, és ezért nem látja a célt, de vannak akik valahogy így születnek, hogy mindegy mijük van, nem tudnak és nem akarnak mit kezdeni vele, nincsenek céljaik, és azt hiszik, jobb lenne ha megnyrnék a lottó ötöst. Egy darabig jobb lenne amúgy, de maximum években mérhető. Utána minden szépen visszaáll az eredetibe. Ezt kutatások is kimutatták, hogy az ember alaptermszete, alap hangulata meglehetősen állandó az élete során, és az egyes események csak kisebb/nagyobb mértékbebn módosítanak rajta, de mindig csak átmenetileg !

júl. 7. 18:08
 13/16 anonim ***** válasza:
22%

Akinek jó jutott csak az életben, az nem akarja elfogadni, hogy más nem ilyen szerencsés.

Ha valaki beteg, munkaképtelen, vagy csak olyan munkát tud végezni, amibe idővel belebetegszik és csak szenvedés neki az élet, és ebből nem tud kitörni, azzal mi van?

Más meg eleve úgy születik, hogy ha nem muszáj, dolgoznia sem kell.

Van, aki napról napra él, más egy 2 órás repülőutat is csak az első osztályon tud elképzelni.

júl. 9. 00:27
 14/16 anonim ***** válasza:
Én példálóztam vele. Nekem is vannak hullámvölgyeim, sőt. Szerintem jó, hogy életben maradt és megtalálta, hogyan tud örömteli életet élni akkor is, ha nehezített pályát kapott. Nemcsak ő kapott az élettől nehezített pályát, ma már Kertész Imre is része az iskolai tananyagnak. Ahol kasztrendszer van, ott teljes tömegek mondhatnák, hogy így nem tudnak boldogok lenni, pedig ez nem igaz. Kasztot váltani nem tudnak, de a boldogság az agyban van vagy nincs, nem a kézben, lábban, rokonságban. Az ember örömét lelheti abban is, ha megnéz egy napfelkeltét és hallgatja a madarak csicsergését. Ha nem tudsz örülni az ilyen dolgoknak, orvos segíthet. Ha ragaszkodsz a bűneidhez, az irigységhez, a telhetetlenséghez, eredményközpontú és versengő életet élsz, ahol kevés győztes, de sok vesztes van, akkor ne csodálkozz, ha nem sikerül.
júl. 9. 11:11
 15/16 anonim ***** válasza:

"Nem akarok semmit sem csinálni"

Hát sajnos semmiből nem lesz semmi.

júl. 9. 12:32
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha ha mondhatód nekik úgy se értik nekem kiskoromtol kezdve lakhatásomért kelet dolgozni.A szüleim munkanélküli alkeszok voltak.Nem volt gyerekorom csak munka volt.Felnőtként csak egy unalmas életre vágyok.
júl. 9. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mit tegyek? Nagyon el vagyok keseredve. Megpróbálom leírni...

Egy újabb rossz este. Újra azt érzem,szar vagyok. Megértést,törődést nem kapok. Mi értelme az életemnek?Nem tudom... Amire én vágyom,nem számít, Robotolok,más semmi. Sok mindent feladtam, Mert szerelmes lettem,ez van. De csalódások sora várt, Nem tudtam és ez...

Hogyan ne öljem meg magam?

Van egy jó kapcsolatom, van ház a fejem fölött, van mit ennem. Mégis depresszios vagyok, halásnak kéne lennem, hogy ezek mind megvannak nekem de egyszerűen a depresszió sokkal erősebb. A pszihiateremmel szokrunk beszélgetni és azt mondja semmi baj velem. A...

Mitől függ, hogy ki milyen öngyilkossági módszert választ?

Vannak ikonikus módszerek, amiket mindenki ismer, úgyhogy én azt mondom ne legyünk szégyenlősek, nyugodtan beszéljünk tabuk nélkül! Az öngyilkosság módszere tükrözhet valamit, vagy pusztán a hozzáférhetőségtől függ? Mivan akkor, ha például van egy erős kötelem, és a...

Tényleg van olyan, hogy valaki azért lesz öngyilkos mert reménytelenül unalmasnak látja a saját életét?

A lényeg, hogy egy személy egész egyszerűen azért tervezi kioltani az életét, mert nem lát abban semmiféle lényeget. Nem történt vele semmilyen negatív életesemény, csak simán betegesen unatkozik nagyon régóta, és nem látja az unalmából a kiutat.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!