Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Terápián nehéz téma felhozzása?

Terápián nehéz téma felhozzása?

Figyelt kérdés
December óta járok már meglévő diagnózissal, néha néha megjelent a párkapcsolat mint téma de mindig azt mondtam hogy nem érdekel. Viszont mostanság megint ezek a gondolatok vannak a fejemben és nem tudom őket kizárni, és nem is vagyok annyira jól. A lényeg hogy önkéntelen cölibátusban élek, nem tudok kezdeményezni mert erős szorongás fog el, az ilyen jellegű kudarcok pedig annyira megviselnek mint a világon semmi. Ezért inkább el is kerülöm a dolgot hogy ne fájjon, van amikor teljes apátiába esek a téma miatt, senkivel soha nem beszéltem erről komolyabban. Ha valaki a párkapcsolatról kérdez rövidre zárom a dolgot, ha pedig valaki nem tiszteli a határaimat akkor ott problémák is lehetnek.. Hogy hozzam fel ezt neki? Szívesen járok hozzá, ő eddig az első aki úgy viselkedik ahogy azt egy szakemberről elképzelném. 26f

júl. 12. 03:46
 1/6 anonim ***** válasza:
37%
Rá fog kérdezni, amikor sor kerül szerinte a témára.
júl. 12. 06:44
 2/6 anonim ***** válasza:
28%

Hatalmas probléma, hogy a társadalom hatalmas nyomás alatt tartja az embereket azzal, hogy a közfelfogás szerint aki nem el párkapcsolatban, az "nem normális" ember.

Emiatt vannak benne nagyon sokan rosszul funkcionáló, vagy teljesen diszfunkcionalis párkapcsolatban és hozzak a világra benne a következő generációt.

júl. 12. 07:47
 3/6 anonim ***** válasza:
38%
Egyrészt valószínüleg elö fog kerülni a téma idövel, de ha szeretnéd, hogy már most is foglalkozzatok ezzel és mégsem tudsz erröl beszélni, akkor írd le - ahogy itt most tetted - és add oda a pszichódnak.
júl. 12. 07:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem hozd föl, hiszen nyomaszt téged, és a terápiának rólad kell szólnia. Azért van a terapeuta, hogy megoldja az ilyesféle problémákat, amit elég nehéz úgy teljesítenie, ha ki kell találnia, hogy mi nyomaszt téged, tehát persze, hogy hozd fel te, pont így, ahogy itt leírtad!
júl. 15. 23:48
 5/6 anonim válasza:
17%

"Hogy hozzam fel ezt neki? Szívesen járok hozzá, ő eddig az első aki úgy viselkedik ahogy azt egy szakemberről elképzelném."

Felesleges a terapeuta. Attól nem fogod elveszíteni a szüzességed hogy eljársz oda meg semmit nem tudnak mondani ott ami segít ha ronda a kinézeted meg szegény vagy, nőknek mindig a kinézettel meg anyagi helyzettel van gondjuk csak ezt nem mondják a férfi szemébe hanem rá fogják ilyen kamu dolgokra mint a személyiség. Meg a lelki hangulatod se lesz jobb a terepeutától mert a megkeseredettség forrássa a több évtizednyi szex nélküli élet amit nyilván egy terapeuta nem fog nyújtani.

Én is elmentem például pszichológushoz de rájöttem hogy attól hogy beszélgetek valakivel attól soha nem fog elmúlni a szexelhetnék érzés ami miatt megkeseredett vagyok. Én még emlékszem régen mikor ültem a pszichológusal szemben aztán azon gondolkoztam hogy mi a franc értelme van ennek, kanos vagyok folyamatosan hiába beszélgetek pszichológussal az örökkévalóságig. Ott is hagytam. Felesleges, szex hiány miatti nyomort nem fog semmi megszűntetni kivéve a szexet.

júl. 16. 14:09
 6/6 anonim ***** válasza:
5-ös: ilyen ostobaságokat leírni nagyon kár volt.
júl. 16. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Pszichológushoz jöhet velem kísérő?

Nem párkapcsolati téma, de a párom is ismeri a megoldatlan helyzetet, ami miatt pszichológushoz fordulnék.

Beszélgetés közben teljesen más téma hallása a másiktól, mint ami elhangzott?

Az elmúlt pár napban, mikor beszélgetek valakivel akkor néha olyan szokott történni, hogy teljesen mást hallok mint amit mondott a beszélgető partnerem. Általában ez olyan téma amiről egyből elkezdek beszélni, és akkor csak néznek rám, hogy most ez hogy jön ide, nem is...

Ezt a sok csalódást, negatív élményt, hogy kezeljem? (Barátság - magány - család téma) 20/F

Sajnos egy nagyon durva gyermekkor után vagyok, rengeteg csalódással a hátam mögött. Apám szerhasználó volt, és a bátyám is, az előbbi lelépett, utóbbi meg balhézgatott, amelynek börtön lett a vége. Anyám állandóan a bátyám hülyeségei miatt futkározott, engem...

Történhet magába fordulás, depresszió, agresszió(korábban soha nem voltak) annak következményeként,hogy olyan lakhelyen élek,és olyan házban, amit...

A párommal csak egy ezer éves, leélt házat sikerült megvennünk,hogy ne legyünk a szülők közelében, de nekem igazából nem sok beleszólásom volt. Azt gondoltam,majd megszokom..csak ne a párom szüleinek a közelében kelljen lakni..Nem tudtam megszokni, sőt annyira...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!