Ha valaki gyerekként nem kap elismerést és szeretet, annak felnőttként milyen következményei lehetnek?

válasza:

válasza:

válasza:Egyénenként változó...
Van, aki gonosz és megkeseredett lesz tőle, van aki magába zárkózik és mindentől igyekszik elszigetelni magát, van aki depresszióra, pánikrohamokra, vagy mentális problémákra lesz hajlamos tőle, van aki öngyilkos lesz, van akit pedig nem igazán érint meg a dolog, és semlegesen tudja kezelni.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Lehet szeretni Istent és embert a Tízparancsolat áthágásával? Isten,a "szeretet törvényét" kizárólag a zsidóknak adta s mások bátran szembemehetnek azzal? Van-e szerepe és ha van, milyen szerepe lehet az örök élet ajándéka elnyerésében a 10 törvény megtartásának?
Nem tudom, hogy lehet, de eddig sok dolgot nem vettem észre, amit a mai napig nem tudok igazán megmagyarázni, de megpróbálom leírni. Anyám és apám szeret (legalábbis remélem), de nem nagyon mutatták ki soha. Nem öleltek meg, nem pusziltak meg, csak szülinapkor,...
Plusz még otthon olyan légkörben nő fel, ahol mindennapos a feszültség és a veszekedés a két szülő között, és az érzéseiket sem mutatják ki, nulla az EQ-juk.
Tegnap nagyon beütöttem a fejecském azóta szédülök,kislányként is sokat ütött€k a fejemet is fáj ,olyan szédülést érzek,természetes lány vagyol,probáltam borogatni,de nem segít valami nás természetes gyógymód,nem tudtam aludni .kérdegettem hogy látszik e de...
A történetem nem egyszerű...mindig is labilis voltam, szorongás,függőségek,tévképzetek,mániák,komplexusok...olyan elcseszett vagyok lelkileg, hogy egy pszichológiai aranybánya vagyok...Mindig is igyekeztem küzdeni ezek ellen, valamint elfogadni magam, de zsákutcába...
Értem ezalatt,hogy az élete lehet,hogy kisiklik?Hatással lehet ez a jellemfejlődésre,mentális egészségre?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!