Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valaki gyerekként nem kap...

Ha valaki gyerekként nem kap elismerést és szeretet, annak felnőttként milyen következményei lehetnek?

Figyelt kérdés

aug. 5. 11:45
 1/10 anonim ***** válasza:
35%
Ismerős lesz neki a felnőttek világa, ahol ugyanúgy nem fog se elismerést, se szeretetet kapni a többi embertől.
aug. 5. 11:57
 2/10 anonim ***** válasza:
35%
Ha ezt megszokja és elfogadja, később sem kap mást. Ha leválik azokról, aki nem ismerik el és nem szeretik, és nem fogad el mostantól ilyen embereket, akkor minden jóra fordul.
aug. 5. 12:43
 3/10 anonim ***** válasza:
58%

Egyénenként változó...

Van, aki gonosz és megkeseredett lesz tőle, van aki magába zárkózik és mindentől igyekszik elszigetelni magát, van aki depresszióra, pánikrohamokra, vagy mentális problémákra lesz hajlamos tőle, van aki öngyilkos lesz, van akit pedig nem igazán érint meg a dolog, és semlegesen tudja kezelni.

aug. 5. 13:26
 4/10 anonim ***** válasza:
49%
A semmilyen és a barmi között minden előfordulhqt
aug. 5. 13:54
 5/10 anonim ***** válasza:
39%
Sivár lesz az érzelmi élete. Mások iránti pozitív érzéseit nem tudja megfelelően kinyilvánítani és fordítva, ő maga sem tudja befogadni az iránta megnyilvánuló érzelmeket.
aug. 5. 14:35
 6/10 anonim ***** válasza:
60%
Ez egyénenként változó, mind a következmény fajtája, mind a súlyossága.
aug. 5. 15:50
 7/10 anonim ***** válasza:
85%
Nálam ez volt: bizonyítási és megfelelési kényszer, szeretetéhség, mindenki kiszolgálása, mindenki lelki szemetese és közben mégsem senki legjobb barátja.
aug. 5. 16:50
 8/10 anonim ***** válasza:
84%
Nálam ugyanaz mint a #7-es válaszolónál. Mára eljutottam arra a szintre hogy senkiben nem bízok és az életet se tartom semmire se.
aug. 6. 10:24
 9/10 anonim ***** válasza:
Csatlakozom a #7 és a #8 válaszolóhoz. Én is ilyen lettem.
aug. 6. 10:26
 10/10 anonim ***** válasza:
59%
#7: Én csak a nőknek voltam a lábtörlője, lelki szemetese, a férfiakkal olyan igazi, szoros barátságokat nem tudtam kialakítani, de igazán igényem se volt rá.
aug. 7. 00:37

Kapcsolódó kérdések:

Ha Krisztus-állítása szerint is- betöltötte a törvényt,azzal egyben ki is töltötte?

Lehet szeretni Istent és embert a Tízparancsolat áthágásával? Isten,a "szeretet törvényét" kizárólag a zsidóknak adta s mások bátran szembemehetnek azzal? Van-e szerepe és ha van, milyen szerepe lehet az örök élet ajándéka elnyerésében a 10 törvény megtartásának?

Olyan létezhet, hogy egy anya és egy apa nem szereti a gyermekét, és ezáltal a gyerek se érez szeretetet senki felé? Ha igen, ez milyen...

Nem tudom, hogy lehet, de eddig sok dolgot nem vettem észre, amit a mai napig nem tudok igazán megmagyarázni, de megpróbálom leírni. Anyám és apám szeret (legalábbis remélem), de nem nagyon mutatták ki soha. Nem öleltek meg, nem pusziltak meg, csak szülinapkor,...

Mi lesz annak a következménye, ha a szülők nem adják meg a gyereknek a feltétel nélküli szeretetet?

Plusz még otthon olyan légkörben nő fel, ahol mindennapos a feszültség és a veszekedés a két szülő között, és az érzéseiket sem mutatják ki, nulla az EQ-juk.

Lessz valami következménye?

Tegnap nagyon beütöttem a fejecském azóta szédülök,kislányként is sokat ütött€k a fejemet is fáj ,olyan szédülést érzek,természetes lány vagyol,probáltam borogatni,de nem segít valami nás természetes gyógymód,nem tudtam aludni .kérdegettem hogy látszik e de...

Magány, szeretethiány súlyos következményekkel. Mit tegyek?

A történetem nem egyszerű...mindig is labilis voltam, szorongás,függőségek,tévképzetek,mániák,komplexusok...olyan elcseszett vagyok lelkileg, hogy egy pszichológiai aranybánya vagyok...Mindig is igyekeztem küzdeni ezek ellen, valamint elfogadni magam, de zsákutcába...

Ha valaki csak a családjától kap szeretetet kamaszkorában, mástól nem igazán vagy egyáltalán nem, az járhat valamilyen következménnyel?

Értem ezalatt,hogy az élete lehet,hogy kisiklik?Hatással lehet ez a jellemfejlődésre,mentális egészségre?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!