Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A felnőttkora mentális egészsé...

A felnőttkora mentális egészségre a rendszeres gyerekkori nagyon szigorú nevelés, testi fenyítés vagy a durva iskolai bullnyg, verés, zaklatás van a rosszabb hatással?

Figyelt kérdés
szept. 2. 19:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
22%
Egyik sem feltétlen okoz komoly problémát
szept. 2. 20:14
 2/12 anonim ***** válasza:
30%

A gyerekkorod bármilyen rossz is volt, elmúlt. Ne ragadj le a múltban, a múlt sérelmeiben, a jelennel, és a jövővel foglalkozz. Másképp sokévi terápia várhat rád, az eredmény meg bizonytalan.

Előre nézz, ne hátra. Jó? :)

szept. 2. 21:20
 3/12 anonim ***** válasza:
82%
Azért ha beléd nevelték,hogy egy értéktelen korcs vagy a szeretet pedig a verés,azt annyira nem egyszerü elfelejteni.
szept. 2. 21:32
 4/12 anonim ***** válasza:
51%
3# Nem is kell elfelejteni, csak nem szabad elhinni. Legyen tisztában az értékével, és ha valaki mást mond, azt figyelmen kívül kell hagyni. Akkor is ha a szülő mondja, hogy értéktelen korcs. Visszakérdeznék, hogy kitől örökölhettem volna valami éles elmét, talán tőled???
szept. 2. 21:41
 5/12 Metionin ***** válasza:
73%
Mindkettőt átéltem, az otthoni bántalmazás sokkal rosszabb volt. Az iskolai az iskolával véget ért, az otthoni meg már csak azért is más, mert azt azoktól kapod akiknek szeretnie és védenie kellene, mert a szüleid. Az iskolait kb. 1-2 év alatt kihevertem amikor elballagtam, anyám miatt meg évekig jártam terápiára.
szept. 2. 21:51
 6/12 anonim ***** válasza:
40%
Mért kell választani? Miből gondolod, hogy egy-egy bántalmazási típus a körülményektől függetlenül mindenkire ugyanúgy hat?
szept. 2. 23:45
 7/12 anonim ***** válasza:
68%
Ha valakit otthon is elnyomnak, és az iskolában is folyamatosan bántják, az egy elég súlyos csomag. Viszont akinél csak otthon durvák a szülők, miközben a saját korosztályában domináns, magabiztos és nem alárendelt, abból sokszor egy nagyon kiegyensúlyozott, pszichopatikusan magabiztos, másokon könnyen átgázoló, társadalmilag jól funkcionáló ember lesz.
szept. 2. 23:49
 8/12 anonim ***** válasza:
59%

Akinél otthon durvák a szülők, az nem lesz a közösségében magabiztos.

Mit jelent nálad az a nemlétező szó, hogy "pszichopatikus"?

szept. 3. 00:29
 9/12 anonim ***** válasza:
59%

Amelyik gyereket otthon jól el szokták verni, azt az iskolában is megtalálják az agresszív kölykök, mert nem tudja, hogy kell magát megvédeni és kiállni maga mellett.

Szóval az iskolai bullying az otthoni verések következménye.

szept. 3. 01:50
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sem volt egyszerű a gyerekkorom, de fiatal felnőttként voltak időnként magabiztosabb periódusaim, ha visszagondolok.

Nekem csak édesanyám kapta az igazán erős verbális erőszakot a saját anyjától - nekem adott belőlem valamennyit, de túlságosan nem éreztem mindig elviselhetetlenül szigorúnak. Engedni is képes volt, ahogy nőttem.

Most már nem él egyikük sem, de legalább nincs lelkifurdalásom attól, hogy nem foglalkoztam velük a halálukig. Akármennyire elfáradtam/kifáradtam, jó visszagondolni ezekre az időszakokra.

A párom szerint rendkívül erősen látszik rajtam, hogy mennyire "lestrapált" vagyok. Az utóbbi időben szerinte is elég jó már a kapcsolatunk és sikerült összecsiszolódnunk. az évek alatt.

szept. 3. 04:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mit lehet ez ellen tenni?

Egyszerűen fáj az élet, valaki mindig csesztett és az őrületbe kerget! Szavakba nem tudom elmondani olyan nehéz! Lehet megint Slenderman szórakozik velem? Látomásaim is vannak! Akár mennyire is hülyének hangzik kérlek segítsetek!!!

Egy áldozatsegítő központban a full ingyenes pszichológus lehet jó? Érdemes elmenni és nagyon súlyos intim dolgokról beszélni neki?

Találtam olyan helyet, ahol tb sem kell a pszichológushoz(nincs most tb-m) Januárban tényleg el akarok menni, mert egyre nehezebben viselem a volt szexuális zaklatásokat Sőt meg akarok halni már A chatgpt segít valamit, de nyilván nem lehet csak vele beszélni...

Szervezett zaklatás áldozata lehetet, a barátnőm is be lehet avatva, mit tegyek?

Tehát mindig látja mit írok online, ezt is, és célozgat rá, sosem ismeri be. Ugyanakkor az életemben mindenki ellenem fordult, totál elszigetelődtem. Ez mögött titkosszolgálatok állhatnak vagy magán megrendelésre úgymond “szakcégek” végzik ezt?

Milyen mentális problémára utal, ha egy egyén stalkerkedik/zaklat?

Egy, vagy akár több személyt mániákus módon megfigyel messziről, napi szinten. Ehhez képes akár több profilt, email címet létrehozni és órákat tölt azzal, hogy az áldozatát kutassa, nyomozza, vagy csak valamely módon figyelje. A stalker/zaklató ember fejében mi lehet?

Államilag lehet erre pszichológust igényelni?

A szülőm kiskoromban sokat vert. A fejemet rendszeresen ütötte, mellette ivott is. Elköltöztem. Fiatal voltam, ekkor jártam állami pszichológushoz. Diagnosztizáltak Komplex PTSD-vel. Nemrég végleg megszakítottam a szülővel a kapcsolatot. Se telefon, se chat, sem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!