Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Egészség » Mentális egészség

A kérdés

Elegem van! Mit tehetnék? Tudom, hogy valami nem stimmel de egyszerűen nem tudok változtatni!

Az a helyzet, hogy sajnos nagyon összejött minden egy ideje.. 4 éve kezdődött, Anyukám halálával és mára annyira nem stimmel valami, hogy egyfolytában sírok ( főleg itthon magamban, de ha magamról kell beszélnem, akkor más előtt is, akármikor akármi miatt ). Tudom, hogy valami nem jó, de egyszerűen nem tudok másra gondolni, csak a problémáimra és itt nem csak Anyáról van szó. Teljesen ki vagyok idegileg, egyszerűen nem tudok változni, próbálok, SZERETNÉK boldog lenni de nem megy!!! Borzasztóan ki vagyok bukva, egyfolytában sírok, barátom azt mondta, hogy depressziós vagyok, mert azt mondta az a jele, hogy egyszer sírok máskor felhőtlenül tudok örülni kisebb dolgoknak is. Nagyon félek, hogy el fogom veszíteni ha ennyit hisztizek de egyszerűen nem megy változnom!!!!! Mit csináljak, hogy újra boldog tudjak lenni? Most is sírok, mindig ha egyedül vagyok... nem bírom!!!!!

Orvosokkal hagyjatok légyszi! 2009. ápr. 16. 23:15  Privát üzenet  

A válaszok

NEM!

Nem hagylak az orvosokkal!

Nyomás lefelé a háziorvosodhoz antidepresszánsért, mert a helyzet súlyosbodni fog! Figyelj rám, érintett voltam és nem akarok rosszat Neked. Amikor összejön minden, akkor bizonyos anyagcserefolyamatok összekutyulódnak a fejünkben. Attól, hogy nem látványos, nem vérzik, nincs begyulladva, még VAN! Kábé úgy, mint a cukorbetegség- tudtommal ők sem azt harsogják, hogy nem mennek orvoshoz, hagyjatok velük békén.

Lényeg. Az agyad a felborult anyagcsere-egyensúlyt hónapokig konzerválja (ilyen pl a gyász is), majd ha ezt még tetézi pár rád boruló sz*rosvödör, akkor egyszerűen elfelejt emlékezni a régi, normális anyagcserefolyamatokra, és konzerválja a hibás állapotokat.

A népek régen ilyenkor kútba ugrottak, vagy pár év alatt szép csendben eljutottak a masszív alkeszlétig, esetleg szép csendben felvágták az ereiket. Ma meg -mivel már VAN ILYEN- felíratnak egy kis antidepresszánst az orvosukkal, amelytől nem gyorsan, de kb 3-6 hét múlva jobban lesznek. Pár hónap bogyószedéssel visszaáll az agyadban az eredeti állapot, amelyre a tested már emlékezni fog, és elhagyhatod az antidepresszánsokat.

Tudom, mit beszélek, Te meg nyilván el tudod dönteni, hogy öngyógyítással elfecsérelsz- e egy kapcsolatot, vagy még pár évet az életedből, vagy esetleg meggyógyulsz ebből, amilyen gyorsan csak tudsz.A válasz 84%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/10Időpont 2009. ápr. 16. 23:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
énis depresszios voltam sirtam mindenen magam alatt voltam de elmentem orvoshoz irt fel gyogyszereket és ma már tök jol vagyok!!!

A válasz 80%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 64%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/10Időpont 2009. ápr. 16. 23:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

De én nem vagyok beteg, hogy gyógyszereket szedjek!!! Minek roncsoljam azzal is a szervezetem? Így is kb 1 éve minden hónapban többször fel vagyok fázva, abból is teljesen elegem van!

Van, hogy egy ideig nagyon boldog vagyok és nem sírok x napig... de aztán megint jön valami probléma vagy idegesség, ami teljesen lehúzza a kedvem és mintha nem is lettem volna boldog... Nagyon szar érzés. Biztos van más megoldás is, mint a gyógyszer... Kell lennie!


Köszönöm a válaszokat amúgy!# 3/10Időpont 2009. ápr. 16. 23:40 Privát üzenet

De, igen, ez egy betegség. Ezt nem ártana megérteni. Csinálhatsz presztízskérdést a gyógyszerszedésből, csak attól nem leszel jobban. Neked kell tudnod, ha pár hónap gyóygszerszedés helyett inkább a remek általános hangulatoddal "mérgezed" magad és magad körül a levegőt. Tudom, kemények ezek a szavak, de nem nagy öröm depressziós hozzátartozó mellett létezni, meg senki mellett, aki azt hiszi, idiótának tartja a világ, ha egy biológiai betegségre gyógyszert szed.

Oké, nem vagy beteg, ez a helyzet, állapot, amiben vagy,nyilván normális, és a párodnak mi sem természetesebb, mint, hogy ő is normálisnak tekintse...

Vagy nem?

Figyelj! Az elmebaj, meg az idegrendszer anyagcserefolyamatainak átmeneti zavara az kettő.

Kaptál egy kis érthető ízelítőt az első hsz-ban arról, mit jelent ez. Ha akarod, megérted, ha nem, akkor szenvedsz tovább.

Találd fel a testi anyagcserezavarok gyógyszermentes gyógyítását, ha ezt te jobban tudod, és ha szerinted van egy 4 éve tartó endogén depresszióra más megoldás:S

Sokan, akiknek nem a gyógyszer a ciki, hanem az, ha a saját meg a környezetük agyára mennek a "nem vagyok beteg, nem szedek semmit, ti meg viseljétek!" hozzáállással - nagggyon hálásak lesznek érte.

Részemről ennyi, az a gyógyítható, aki gyógyulni akar, ha nem hiszel azoknak, akik ellenszélben megismerik ezt a rusnya betegséget, és segíteni akarnak neked, akkor higgy a ráolvasásban.

Elnézést, ha bántóra sikerült, nem bántásnak szántam.A válasz 78%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/10Időpont 2009. ápr. 16. 23:57 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Még annyit, hogy egyből nem leszel felfázva, ha a tested másra is tud figyelni, nem csak a depressziódra, amely GYÓGYÍTHATÓ. Szép éjszakát.

A válasz 85%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/10Időpont 2009. ápr. 16. 23:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Rendben! És ha elmegyek a háziorvosomhoz mit mondjak neki? Egyébként olvastam, hogy az ilyen antidepresszáns gyógyszerek hízlalnak... Ez igaz?


Köszönöm nagyon a segítségedet!!!!# 6/10Időpont 2009. ápr. 17. 00:04 Privát üzenet

Én nem híztam, Effektint szedtem (Retard, 75-ös kapszula)(velaxin más néven, hatóanyaga venlafaxin), kétszer jött vissza ez a rémség, mindkét alkalommal 8 hónapig kaptam a bogyót. Tudni kell, hogy ezek nem nyugtatószerek, de eltart egy darabig, amíg megszokja a tested a bogyó által helyére rázott agyi folyamatokat. Ez kb 2 hónap, kicsit kevesebb, eddig nem érzel majd változást, sőt... Én erre az időszakra nyugtatót kaptam (de én nagyon szarul voltam...), féltem, hozzászokik a testem, de nem, ahogy hatni kezdett az antidepi, nem kellett több nyugbogyó. Alapból gyógyszerellenes vagyok, mint te, és nem vagyok egyébként nyávogós alkat, stramm, nagyszájú lány vagyok alapból, szóval én sem örültem a kapszuláknak, de nekem az életemet adták vissza azzal, hogy meggyógyultam.

A háziorvosnak azt mondd, amit itt leírtál a kérdésedben. Tedd hozzá, hogy szeretnél kérni ANTIDEPRESSZÁNS gyógyszert. (Mert ez gyógyít, a nyugbogyó csak tüneti önmagában)

Nekem komoly szorongásaim is voltak a folyamatos bőgések mellett, mindentől féltem, ideges voltam- és szomorú...Nem volt agilitásom, kedvem semmihez, célom akadt volna, de "úgysem lesz ez már jobb" állapotba ragadtam. Azért írom le, mert hátha segít.

Írd meg kérlek, akár priviben, mi lett, érdekel. Nem lehet hagyni, hogy ilyesmi vigyen el drága hónapokat, éveket az életből.:) Drukk megy!A válasz 92%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/10Időpont 2009. ápr. 17. 00:18 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
attól hogy beteg vagy nem kell gyógyszereket szedned mivel minden betegség lelki okok miatt van menj el természetgyógyászhoz vagy pszihologushoz és megoldódik a főprobléma ami miatt sok betegség kialakulhat

A válasz 58%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/10Időpont 2009. ápr. 17. 14:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szia! Én sem vagyok gyógyszer-párti, mivel megjártam azt az utat is, van tapasztalatom.. Soha nem mondd azt, hogy "nem tudom, nem megy!" Sokszor az életben tudatosan kell "másképp" gondolkodnunk, mint a megszokott esetleg negatív gondolkodásmódunk! Ne feledd, az agyunk irányítja a testünket és minden utasításunkra reagál és végre is hajtja azt maradéktalanul.. Próbáld csak ki: ha sokat mondogatod magadnak, hogy hasra fogsz esni, meg fog történni, akár a semmiben is megbotlasz:) Próbáld ezt a képességet pozitívan használni és igenis AKARSZ és LESZEL is boldog, csak szépen rendszerezni kell az oda vezető utat, ha kell, kispapírka-ceruza és jegyzetbe, hogy mit is akarsz elérni az életedben:) Kellenek kis lépések, kellenek tervek, kell motíváció, ami hajt előre és a megvalósítás sikerélménye is! Sírni kell néha, az a jó, ha még tudsz.. sok feszültséget felold benned, de előre nézz az életben, visszafelé nem szabad! (valahogy most én is ezeket gyakorlom:o) )

A válasz 84%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 89%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/10Időpont 2009. ápr. 24. 16:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Megpróbálom magam megoldani, gyógyszert majd csak nagyon végső esetben szedek... :S

# 10/10Időpont 2009. ápr. 24. 16:33 Privát üzenet

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Lehet valaki egyszerűen genetikailag depressziós típusú ember?
Miért van az, hogy, ha valaki kezd túllépni a hibáin és elkezd számító módon élni és megy is neki, akkor egy bizonyos idő elteltével visszaesik abba az állapotába, amin változtatni akart?
Minden esetben visszavezethető a szorongó, önbizalomhiányos személyiség kialkulása gyerekkorban a nevelésre, környezetre, vagy lehet örökölni is egyszerűen, mint hajlamot, mondjuk a fusztráltságét?
Hogy lehet router ip cimet változtatni program nélkül egyszerüen és gyorsan?
Interneten van valahol olyan program/alkalmazás ahova, ha feltöltök egy képet a fejemről akkor megtudom egyszerűen változtatni a hajam színét? Be szeretném festetni, de előtte...
Ha lenne lehetőségem egy jobb csajjal imserkedni (pl villamos és buszmegállóban) akkor egyszerüen leblokkolok sokszor csak nézem de aikor észrevesz gyorsan elnézek más felé nem...

Kérdések az Egészség rovatbólKérdések a Mentális egészség rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!