Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak, félek anya...

Mit csináljak, félek anya reakciójától? (vágás hegek)

Figyelt kérdés

Légyszíves ne szóljatok be! Anya tudja, hogy vágom magam, járok is pszichológushoz emiatt is és mert kiderült, hogy depressziós vagyok, szorongok, pánikbeteg vagyok és szociális fóbiám van. Tegnap kérte, hogy mutassam meg a karom mert meg akarja nézni hogy milyen. Nem akartam neki megmutatni. Kérdezte, hogy látszik-e és mondtam, hogy igen a hege és elkezdett kiabálni. Amikor utoljára látta akkor pont csak a "felületi" karcolásokat látta. De ha meglátja mind a két kezemen a hegeket félek, hogy üvölteni fog és esetleg legrosszabb esetben ki fog dobni :(

Aki esetleg ugyan ebben a helyzetben van/volt neki a szülei mit szóltak? És a környezet? Pl barátok/osztálytársak/tanárok.

2014. máj. 6. 11:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%

"Kérdezte, hogy látszik-e és mondtam, hogy igen a hege és elkezdett kiabálni."

Na, ez pont a nem legmegfelelőbb reakció az anyukádtól. Nem kiabálnia kéne, hanem segítenie. Ő nem beszélt a pazichológussal, hogy hogyan kéne kezelni ezt a helyzetet?

2014. máj. 6. 11:57
 2/11 anonim ***** válasza:
29%

A fiam csak karcolgatja magát a barátnője elrettentése érdekében, aki hozzád hasonló módon vagdossa magát. Ezzel akarja megmutatni neki, hogy igenis rossz, hogy lássa milyen azon látni a sebeket akit szeret. Legalábbis ez volt a felém közvetített ideológia.

Nekik csak annyit mondtam, hogy ha felnőtt korukban nem akarnak utcaseprésen kívül mást csinálni, akkor hajrá tovább, pusztítsák magukat nyugodtan. Azonban ha többre vágynak akkor fejezzék ezt be sürgősen, mert a csuklón lévő hegekkel egy munkáltató se fog velük szóba állni.

Amúgy a figyelmeztetések, és intések mint a falra hányt.

Nem ordítok, nem veszekszek e-miatt, sőt még pszichológushoz se küldöm Őket. Egyszerűen ebbe a deformálódott idióta társadalomba manapság minden 3. gyerek ezt csinálja. Legalábbis a környezetünkbe.

Mi annak idején punk-ok voltunk és idióta hajat és ruhát hordtunk meg tele tettük magunkat mindenhol testékszerekkel morbid durva módon. /nem én, de az akkori korosztályom igen/. Aki nem ezt csinálta az beállt a kopaszokhoz horogkereszteket rajzolgatva stb. Az emo jóval később lett divat, de a gyökere ugyanaz.

A vagdosás is csupán lázadás.

Arra az egyre gondolj amikor elkezded magad nyiszálni, hogy szánalmas, semmitmondó cselekedet, ami által nem hogy több lennél, egyre csak kevesebb leszel. Nem fog ezáltal felfigyelni rád a pszichológuson kívül senki, és az a figyelem amit anyudéktól akarsz kicsikarni inkább nem kell majd, hiszen nem a törődő anyát fogod kapni ezáltal, csak az utálatos büntető kiabálót.

Mérlegelj. Megéri így felhívni magadra a figyelmet? Mi annak idején pusztán átöltöztünk amikor a gyagyás korszak véget ért, de ti mit fogtok csinálni? Bőrátültetésre mentek majd, mert mindenki azt fogja gondolni, hogy percenként akartatok meghalni?

Legyen eszed. Fejezd ezt be. Ez a legtöbb amit tanácsolni lehet.

2014. máj. 6. 12:02
 3/11 A kérdező kommentje:

Nem figyelemfelkeltésből csinálom és nem is divatból. Soha nem mutogattam senkinek. Egyszer sem. Régen kinőttem már ebből a lázadó korszakból. Kedves utolsó szerintem badarság amiket mondasz. Már ne haragudj de ez kicsit olyan mintha azt mondanád egy anorexiásnak, hogy egyél mert nem fogják felvenni sehova. Vagy egy alkoholistának, hogy ne igyon. Régebben én sem gondoltam, hogy ezt fogom csinálni. Nem akartam a szüleim figyelmét. Anyukám foglalkozott velem mindig, apám figyelmét nem is kívántam mivel agresszív és folyamatosan üvölt velem (üvöltött), bármit csináltam. Igazából ez a "szánalmas" és hasonló cselekedetek sem érnek sokat, sőt... Inkább ellenkezőleg. Ezzel csak rontasz a helyzeten. Remélem a gyerekednek nem ezt mondtad..

Egyébként 18 éves lány vagyok

2014. máj. 6. 12:14
 4/11 anonim ***** válasza:
28%

Fantasztikus, azért írtad ki a kérdést, hogy minden válaszolóba beleköss, és akármit mondanak, megcáfold?

Mert így kívülről úgy tűnik.

"depressziós vagyok, szorongok, pánikbeteg vagyok és szociális fóbiám van"

Nagyszerű, ez egy dogot jelenthet: egymagad tudsz csak rajta változtatni. Ha nem tudsz, hát lehet a kegyetlen világra mutogatni, én soha nem csináltam, pedig nekem is voltak problémáim, és ez van. Emberfüggő. És csak te magad tehetsz ellene.

2014. máj. 6. 13:38
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem kötöttem bele senkiben. De megkértem, hogy normális válaszokat írjatok és ne még inkább a földbe döngöljetek.
2014. máj. 6. 13:41
 6/11 Bárzsing ***** válasza:
91%
Kedves 12:02-es válaszoló: nem mindenki csinálja divatból, sőt, a többség nem. Nemcsak tinik csinálják, hanem felnőtt emberek is egyébként. A legtöbb esetben nem csupán pszichológiai, hanem már pszichiátriai okok húzódnak meg a hátterében. A vagdosás, és a gyógyszerek esetenként történő túldozírozása feszültségoldás, önbüntetés céljából már az öngyilkos magatartással határos cselekedet. A fiad barátnője is lehet, hogy itt tart. Azzal, hogy ilyeneket mondogatsz egy ilyen labilis lelkiállapotban lévő személynek, csak a szakadék felé taszigálod.
2014. máj. 6. 17:30
 7/11 anonim válasza:
85%
12:02 Te hülye vagy! Nem vagdossa magát minden harmadik ember, és nem divatból okoz magának fájdalmat. Anyukád meg a lehető legrosszabb módon kezeli a helyzetet. Próbálj meg beszélni vele, vagy ha vele nem tudsz akkor a pszichológusoddal. Viszont saját magad vagdosását gyorsan hagyd abba.
2014. máj. 6. 19:05
 8/11 anonim válasza:
84%
Tudom minlyen ez. Es a legtobb ember igenis nem divatbol csinalja. Amig nem elsz at olyan traumakat, es amig nem ernek serulesek a kulvilag altal, addig az emberek nem ertik meg. Ha szeretnel irj privatba! 15/L. (;
2014. máj. 8. 17:27
 9/11 anonim ***** válasza:
90%

#2: Ha próbáltál volna kedves lenni a lányhoz, és képes lenne megbízni benned(amennyire ismerlek, ezt kétlem), akkor talán segíthettél is volna neki, megértést és szeretet kaphatott volna, ehelyett csak még több ellenszenvet, ami miatt még jobban utálja magát. Ha eljut oda, hogy öngyilkos lesz, talán a fiad is megteszi. Nekem egy ilyen gondolatmenet futott végig az agyamon, gondoltam megosztom veled, remélem segíthettem. 17/f :c

A kérdezőnek pedig kitartás! Az ilyen emberekre akik bántanak ne hallgass, csodálatos ember vagy!

2014. máj. 23. 22:40
 10/11 anonim ***** válasza:
84%

Én is vágtam/vágom magam.. Ezért nem kell elítélni senkit!!

A kérdezőt se! Nemtudjátok elképzelni min mehetnek az emberek ilyenkor keresztül. Szörnyű az ilyen jó időkben is hosszúújjúba járni(én ezzel takarom)..:c

Ha igaz barátaid vannak,elfogadják,és mindent megtesznek,hogy segítsenek(nekem nagyon sokat segitettek,nemtudom mi lett volna velem nélkülük).

A szüleim nem tudnak róla..

Kitartást!!♡

2014. máj. 25. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!