Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » S. O. S! Függő lettem! Mit...

S. O. S! Függő lettem! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kérem valaki segítsen! Azthiszem internetfüggő lettem. Próbáltam leszokni, de egyedül képtelen vagyok. Elfelejtettem milyen gyereknek lenni, milyen kinn játszani. Kérem segítsen valaki, valahogy! Normális akarok lenni ismét! :'(

Pszichológushoz nem megyek, szüleimmel meg félek erről beszélni, és amúgy sem érdekelné őket.

13/L

2014. máj. 11. 22:33
 1/9 anonim ***** válasza:
Mi az ami érdekel? Hobbi?
2014. máj. 11. 22:37
 2/9 A kérdező kommentje:

Régen nagyon szerettem rajzolni és festeni... De mára már csak felidegesítem magam rajta.

Ki kellene valami újat próbálnom, de fogalmam sincs, hogy mi lenne az ami le is kötne... Hiszen úgy érzem csak az internetben bízhatok, és az itteni barátaim a mindeneim... A második családom.

2014. máj. 11. 22:41
 3/9 anonim ***** válasza:
Olvass el egy izgalmas könyvet, amit alig bírsz letenni. Vagy menj ki az utcára, vagy a játszótérre, ha majd szépen süt a nap. Most pedig feküdj le, mert holnap suli lesz!
2014. máj. 11. 22:52
 4/9 A kérdező kommentje:

Megpróbálom :-) És köszönöm!

Nekem nem... Orvoshoz kell mennem.. :-) :-/ De lehet el kellene mennem...

2014. máj. 11. 23:03
 5/9 anonim ***** válasza:

Tavaly, 7.-ben (13 évesen) velem is ugyanez volt.

A netes barátságokat szerintem felejtsd el, a netes lelkizéssel együtt, mert el fognak tűnni. Ha jövőre felvételizel, az idei jegyeid rengeteget számítanak. Ha rám hallgatsz, kikapcsolod a képet/laptopot, és előveszel egy könyvet. Olvass, tanulj, nézz tv-t, énekelj, találkozz a barátaiddal, főzz, süss, beszélgess, menj el sétálni, szerezz egy háziállatot, sportolj, tanulj, tanulj, tanulj, mert ettől függ a jövőd.

Nem kell ide pszihológus. Önkontrollra és akaraterőre van szükséged. Hidd el, sokkal jobban fogsz járni, ha ezt befejezed.

Élvezd ki a jelent és viselkedj gyerekként amíg még lehet, mert ha felkerülsz gimibe, ott sokkal komolyabb elvárásoknak kell megfelelned, mint itt általánosban.

Ha kérdésed van vagy tanácsot szeretnél, nyugodtan írj priviben, hátha tudok még segíteni. :)

14/L

2014. máj. 11. 23:08
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi szépen

Már gimibe járok. 8-osztályos... Az ország második legjobb református gimnáziuma. Na, de mindegy.

Megpróbálom az önkontrollt is.. hátha vannak még csodák.

2014. máj. 11. 23:34
 7/9 anonim ***** válasza:

Próbáld meg hasznosan használni az internetet. Olvass híreket és nézz videókat (főleg ismeretterjetőt arról, ami érdekel) azon az idegen nyelven/nyelveken, amit tanulsz. Ebből nagyon sok hasznod származhat!

Az internetes barátságok sajnos elmúlnak. Nekem is voltak netes barátaim, és mára már azt sem tudom, mi van velük. Nem érdemes az érzelmi életedet a neten élni, inkább találkozz azokkal a barátaiddal, akikhez közel élsz.

Hidd el, az már egy jelentős lépés, hogy felismerted, hogy baj van. Még nem késő változtatni :)

20L

2014. máj. 11. 23:58
 8/9 anonim ***** válasza:
Egy ötlet: készíts magadnak napirendet, amiben számodra vonzó, izgalmas dolgok szerepelnek, és azt tedd ki magad elé, hogy lásd, mennyi minden mást csinálhatsz, ha befejezed a netezést. Szervezz találkozókat ÉLŐ emberekkel. :) Menjetek el kirándulni, cukrászdába, sétálni, strandra... bármi, ami jólesik. Vigyél rendszert az életedbe, és ebben a rendszerben legyenek benne a személyes kapcsolatok is! :)
2014. máj. 12. 01:52
 9/9 anonim válasza:

Gondolom több konkrét oldal van, amiken állandóan vagy, én azt javasolnám, hogy változtasd meg a jelszavad, mégpedig úgy, hogy beütsz valami lasdkfhlasdhflksd féle "szót", felírod egy papírra, hogy azért meglegyen, és odaadod egy olyan személynek, akiben megbízol. Ez lehet a testvéred, vagy bármilyen rokon, nem feltétlenül a szüleid. A netes barátaidnak előtte azért szólj, hogy egy ideig nem leszel a saját érdekedben, biztos megértik. Ehhez az egészhez persze akaraterő kell, de ha megcsinálod, utána már könnyebb lesz sokkal. Ha ez meg van, valószínűleg több napig még elvonási tüneteid lesznek meg nem tudsz mit csinálni, de rengeteg tennivaló és szórakozási lehetőség van még a netezésen kívül. Nem írom, hogy szerezz barátokat, mert tapasztalatból tudom, hogy milyen nehéz, de ha nem a neten éled majd az életed, könnyebb lesz. Sportolj valamit, menj el úszni, közben hallgass zenét, vagy menj lovagolni, ott állatok között is vagy, esetleg ússz vagy találj valami szokatlanabb sportot, pl vívás, box, ilyesmi. Hidd el, a rajzoláshoz is megjön majd a kedved újra! Olvasást én is ajánlom, mondjuk a Szent Johanna Gimi, vagy ha nem szereted az ilyen mai sablonsztorikat, akkor pl Agatha Christie, én azokat imádom, nagyon izgik ;) Emellett pedig a tanulás is nagyon fontos, sok sikert! (nyelvek tanulása főleg fontos, esetleg az angol vagy német mellé, amit a suliban tanultok, választhatnál egy másikat, pl olasz, spanyol, és kezdd el tanulgatni. Net nélkül lehet nehezebb, de könyvtárban rengeteg nyelvkönyv van, és szerintem azokból könnyebb tanulni, mint az internetről, ahol minden eltereli a figyelmed).

Sok sikert, hajrá, örülök, hogy észrevetted, így elmegy a gyerekkorod, ez nagyon jó kezdetnek! Hajrá, drukkolok ;)

16/L

2014. máj. 12. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!