Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ti milyen mentális betegségben...

Ti milyen mentális betegségben szenvedtek?

Figyelt kérdés

Elcsépelt kérdés, tudom.

Nekem papírom van pánikzavarról, a pszichológusom szerint Borderline személyiségzavarom van. Az utóbbi sokkal valószínűbb, csak hát a pszichiáterem havi 5 perc után biztos nem fog nekem hivatalos Borderline diagnózist adni. A pszichológusommal több órát beszélgettem már, ő hamar megállapította, hogy ez borderline, de valamilyen különleges fajta. Mert csendes vagyok, semmit nem mutatok ki, ugyanakkor belül erős borderline-os tüneteket mutatok. Valójában, én nem állok neki törni zúzni, csak ritkán, mikor nem lát, inkább akkor szoktam magamat bántani, a fejemet a padlóba, falba verem. De más előtt szinte még soha nem borultam ki. Úgymond csendes borderline szerűség.

De papírom nincs róla, egyszer felvetettem a pszichiáteremnek ezt az elméletet, hogy a pszichológusom borderline-t lát bennem, és még le lettem cseszve. Hogy biztos hogy nem vagyok borderline, meg imádkozzak, hogy ne is legyek. Fejben az asztalt ráborítottam, és a számítógép kábeleivel fojtottam meg a ro hadék vörös k urvát.

Még csak nem is színtiszta magyar, valami betelepült ukrán orvos, azt sem értem sokszor mit mond. Mondtam volna, hogy magácska itt biztos jobban látja ebben a havi 5-10 percben, valóban, meg különben is, neki csak annyit mondtam, hogy szorongok, és váltakozó a hangulatom.

Már most nem járok pszichológushoz sem, lassan a vöröshöz kell majd mennem gyógyszert feliratni. Nem tudom, mihez kezdjek. A pszichológusom nagyon drága, a szüleimet nem verem felesleges költségbe, kell a pénz az egyetemi tanulmányaimhoz különben is. Meg nem igazán ért semmit.Ott, az ülésen, meg 1-2 óráig még jó volt, aztán megint visszatért a pokol.

Arra lennék kiváncsi, ti miben szenvedtek? Milyen diagnózist adtak a drága orvosok? Remélem, sokan írtok. ^^

2016. jún. 21. 15:58
 1/10 A kérdező kommentje:

Ezen kívül még kényszeres gondolatokkal, valamint generalizált szorongással küzdök. Ha gondoljátok, írhattok üzit, a kérdésbe nem írhattam, mert a staff akkor törli. Most, hogy nyár van, akaratlanul is több az idő gondolkodásra, vagyis több a szenvedés is. Hatalmas a zűrzavar, megőrülök a szorongástól. Ma egyébként egész jól vagyok eddig, nem volt még erősebb rohamom, és már 4 óra van. Ez elég jónak számít. Máskor ilyenkor már legalább 2 rohamom lemegy. Most azon lennék, hogy lejöjjek az alkoholról, az utóbbi hetekben minden nap minimum egy üveg bort megittam, sz arul voltam nagyon. De lentebb kell venni, mert így nem lesz jó. Akármilyen borderline ide vagy oda, van még jövőm, reménykedem hogy szép jövő. Épp elég, hogy nyugtatózom, meg néha vágom magam. Az antidepresszánsról nem is beszélve.

Szóval, várom, hogy írjatok. Ha beszélgetünk, hátha jobb lesz mindkettőnk részéről.

Ja, amúgy 18/F

2016. jún. 21. 16:04
 2/10 anonim ***** válasza:

Borderline, pánikbetegség, epizodikus depresszióval megfűszerezve, illetve tömegiszony.

Minden egyes betegséget tudom, hogy kinek/kiknek köszönhetek. Remélem egyszer ők is át fogják érezni ennek a fájdalomnak a súlyát, milyen az amikor valaki tönkreteszi az ember életét:)

A legjobb, hogy azóta egy ember sem áll hozzám normálisan, senkinek nem kell egy ilyen defektes nyomorult.

A Borderlinet akkor mondták biztosra amikor mindkét alkaromat szétdaraboltam, még most is tele van hegekkel. De a lényeg, hogy "az élet szép" :')) [remélhetőleg érezhető itt az irónia az ""-k közti résznél]

2016. jún. 21. 17:57
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekem nemm adtak még diagnózist, fél éve járok hozzá, de nagyon a skizofréniát akarja rám erőltetni, amit nem is értek, nincsenek hangok a fejemben, nem rugasztkodtam el úgy a valóságtól mint a skizofrének, nem kerültem zárt osztályra soha. Ha rám jön valami dühroham és gyilkos gondolatok, a valóságot nem vesztem el, tehát nem csinálok hülyeséget, magamnál vagyok végig, csak igy adom ki magamból. Két perc múlva meg is bánom az egészet.

Bár a személyiségzavart sem zárja ki

Most abbahagytam a gyógyszert saját döntés alapján, a gyógyszer csak elveszi a személyiségemet és üressé tesz, illetve álmossá, semmilyenné. Mióta nem szedem lassan egy hete kezdem visszakapni a személyiségem. Orvos is tud róla, elmondtam neki. Még járok pszichológushoz is, aki az orvosommal összedolgozik. Azt mondta mivel nem szedek gyógyszert jobb lenne ha többször mennék.

Ezen kivül van még kényszerbetegségem kisgyerek korom óta, de a gyógyszer ezt már megölte.

Szerepel még paranoia, de nem olyan bizarr mint amit a skizofrének találnak ki.

2016. jún. 21. 20:38
 4/10 anonim ***** válasza:
A borderline az spektrum, sokfajta tünet belefér, kinek így, kinek úgy ütközik ki a személyiségén. Létezik önsegítő csoport, ha lemondtál a pszichológusról, lehet legalább oda érdemes lenne eljárogatni
2016. jún. 21. 20:51
 5/10 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem biztos,hogy a "vörös"tévedett.

Általában úgy szoktam vélekedni(minden betegség esetén),hogy egy orvos nem orvos.

Mint ahogy a pszichológus egyáltalán nem az!

Ha már többen alátámasszák a diagnózist,akkor elhiszem.

Lásd:gerincsérvvel a városomban már rég megműtöttek volna.Míg a gerincklinikán műtét nélkül is láttak esélyt a felépülésre.

Ez sajnos nem sikerült,de 15 éve,műtét nélkül is megvagyok köszönöm :)

Kérdésedre válaszolván:szorongásos depresszió.

Ritkán pánik betegség.

F40+

2016. jún. 21. 20:59
 6/10 A kérdező kommentje:

A komolyabb, feltételezett elhagyási, üldözéses téveszmék miatti embertelen tetteimről még nem ejtettem szót. Hajlamos vagyok összeomolni, aztán 10 percig eufória, 10 percig önutálat, 10 percig deperszonalizáció, kiszakadok a valóságból, összekeverem az álmot és valóságot, aztán 10 perc szuicid hajlam, aztán 10 perc üresség, aztán még 20 perc kínzó unalom, a dührohamaimról ne beszéljünk, amiket nem engedek felszínre törni, ahogy írtam fentebb, csupán belül robbannak.

Írracionális gondolatok, bár az inkább fakadhat a kényszerből.

Igen, valóban igazad lehet kedves utolsó. :)

És még mindig sok mindent nem mondtam.

2016. jún. 21. 21:37
 7/10 A kérdező kommentje:

Basszus, félreértelmeztem a válaszod, bocsánatot kérek, amiért bunkó voltam.Most második olvasás után fogtam fel, mit akartál mondani valójában.

Ha felvesznek egyetemre, megszakítom ezzel az orvossal a kezelést, és megyek majd oda orvoshoz, abba a városba.

De amiket leírtam, valóban igazak rám.

Csak nem szeretem, hogy lelegyintik, ha mondok valamit, és az az orvos azt tette. Megint nő bennem a düh, de nagyon. Pedig csak arra gondolok, amit mondott.

Sz arba se nézte, amit mondok. Tudjátok mit mondott? Hogy autista beütésem van. Autista? Ez komoly? Ezt az a nő se gondolhatta komolyan.

2016. jún. 21. 21:49
 8/10 anonim ***** válasza:

Én kevert szorongásos-depresszív zavar (F41.2), organikus bipoláris zavar (F0630) ezek a hivatalosak

ja és pszichiáterem szerint a viselkedésjegyeim alapján súlyos személyiségzavarom van: éretlenség, önállótlanság, függőség másokkal szemben, provokatívság, indulatosság, alacsony frusztrációs tolerancia, sértődékenység, robbanékonyság, aggiodalmaskodás

Ha érdekel még vaalmi nyugodtan írjál

antidepresszánst és lamolepet szedek amúgy utóbbit csak hébe hóba :)

2016. jún. 21. 22:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Autizmus spektrum-> Asperger-szindróma.
2016. jún. 22. 08:29
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Én 14 éves korom óta vagdosom magam. 16 évesen tudták meg a szüleim és elkerültem az iskolapszichológushoz aki egy barom volt, így átvágtam és tereltem a szót. Szerinte szorongásom van. 1 hónapig jártam hozzá. 18 évesen mentem a második pszichológusomhoz, aki folyamatosan beszélt a szüleimmel telefonon az állapotomról. Szerinte szorongás és depresszió. Oda 1.5 hónapig jártam, de csak 2 alkalommal láttam élőben, a többin Skypeon keresztül. Utána a "saját lábamra" álltam és 19 évesen elmentem a SOTE-ra 1 hónapra, hogy mi is lehet a baj velem. Ott azt mondták, hogy meg nem határozott szorongás disszociatív konverziós tünetekkel (nem tudok megmozdulni és az egész testemben görcsrohamok), közepes depresszió és borderline személyiségzavar. Itt kaptam először kis adagban nyugtatót. Abban az egy hónapban 1 pszichiáter segített, de ő elment a zárt osztályra dolgozni, így ő nem tudott segíteni nekem. Ő ajánlott egy másik pszichiátert, akiben teljesen megbízok es immár 1 éve járok hozzá. Szerinte csak borderline személyiségzavarom van (mivel a többi is hozzá tartozik). Most pedig azt gondolja, hogy valószínűleg kezdődő étkezési zavarom van. Ja és ő adott másodjára gyógyszereket, de kb 4 hete elegem lett és megbeszéltem vele, hogy többet nem szedek.

Ezalatt a röpke 6 év alatt, rengeteg mindenen átmentem. Abba kellett hagynom az iskolát, bekerültem a pszichiátriára (a zártra is), falcoltam, hangot hallottam és 5+1 alkalommal volt öngyilkossági kísérletem.

Röviden ennyi.

20L

2016. aug. 7. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!