Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tudnak ezen segíteni?

Tudnak ezen segíteni?

Figyelt kérdés
16 éves leszek egy hónap múlva és 9 éves korom óta nagyon félek a hányástól. Ez talán vissza vezethető arra, hogy kiskoromban sokat hánytam, illetve arra , hogy 9 évesen hánytam az iskolában ami nem tudom miért, de nagyon nagy trauma volt és ezt követően anyukám még elvitt edzésre is ahol szintén rosszul voltam hiába mondtam, hogy nem vagyok jól elvitt.Egy világ omlott bennem ott össze. Ettől a naptól fogva én olyan szinten félek a hányástól, hogy egy ideig enni sem nagyon mertem csak otthon, mert máshol féltem, hogy kihányom és ezenkívül nem merek még most menni emiatt sehova , megakadályoz a barátkozásban, a sportolásban családtagokkal való programokban vagy bármilyen kapcsolattartásban, sőt ezért nem voltam még soha szerelmes és nem volt még barátom, mert az is randi, közös programok egyszóval kimozdulás során alakul ki. E mellett mindegy , hogy egy napi bevásárlásról, plazáról, moziról vagy utazásról van szó akár Pestre vagy a török Riviérára, előjön ez a félelem és hiába örülök az utazásnak ha már előtte émelygek, szédülök és a tenger helyett arra gondolok, hogy úristen milyen ciki lesz ha kitaccsolok. A suliban vagy képes ezért csak barátkozni, a barátnőm is gyakran hív magához, de egyszerűen annyira szorongok ,hogy lemondom és amikor tehetem én hívom el magamhoz, de azért az mégsem korrekt, hogy mindig ő van itt. Jár valaki ugyanebben vagy hasonló cipőben?
2016. jún. 21. 21:54
 1/1 anonim ***** válasza:
emetophobia egy gyakori pszichés zavar fóbiák közé sorolandó. Pszichológus pszichoterápiával kiválóan tud segíteni neked! :)
2016. jún. 21. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!