Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Félek attól hogy beteg leszek,...

Félek attól hogy beteg leszek, mit tegyek?

Figyelt kérdés
folyamatost arra gondolok, hogy pl. skizofrén leszek, mert igazából nem ismert az, hogy miért alakul az ki, ugyanígy a rákkal, daganatos betegségeknél. Sokszor lepereg előttem a hátralévő életem, hogy rövid időn belül beteg leszek és meghalok, mert gyógyítani se tudják a daganatot.
2016. júl. 3. 22:50
 1/3 anonim ***** válasza:

Igazából ha félsz ezektől a betegségektől, akkor a legrosszabb dolog az az hogy így stresszelsz. A stressz nagyon káros a szervezetre.

Ne félj a skizofréniától, kicsi az esélye hogy az leszel.

A ráktól pedig sok ember fél, de szerencsére ma már egy időben elkapott daganatot nagyon hatékonyan kezelni tudnak, így ki lehet belőle jó eséllyel gyógyulni. Két fontos dolgot jegyezz meg a rákkal kapcsolatban: szűrővizsgálat és megelőzés.

Szűrővizsgálatokra ajánlott járni, illetve vannak otthon elvégezhető önvizsgálatok is (pl mell vizsgálata menstruáció után 1 héttel, ha kemény, nem mozduló csomót észlelsz - irány doki, vagy az anyajegyek vizsgálata - ha változik, irány doki)

A megelőzés pedig: ne STRESSZELJ, ne dohányozz, élj egészségesen azaz táplálkozz helyesen és mozogj.

Nem írtad hány éves vagy, de ha 18 év alatti vagy akkor nincs okod ennyire félni a ráktól (hazudnék, ha azt mondanám hogy nem lehet 18 év alatt rák, de igazából inkább felnőtt korban van)

Ha 18 feletti vagy akkot meg a skizofréniától nincs okod félni.

2016. júl. 4. 06:00
 2/3 A kérdező kommentje:
pont 18 vagyok:)
2016. júl. 4. 09:36
 3/3 anonim ***** válasza:
Akkor még mindkettőtől félhetsz...
2016. júl. 4. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!