Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Egészség » Mentális egészség

A kérdés

Mi a véleményetek a bántalmazott gyerekekről?

Mit gogonltok azokról a gyermekekről, akiket bántalmaznak/bántalmaztak fizikálisan. Hogyan segítenétek az ezeken a dolgokon, és elfelejtettni az őt ért szörnyűségeket?
Tanár vagyok, és egy problémás családból érkezett, 13 éves kislányt fogok tanítani, akit 8 éven keresztül az anyja fizikailag, az apja mentálisan elég durván bántalmazta. A gyerek egy hete, hogy elkerült abból a borzalmas környezetből. Félek hogy valamit elrontottam, hogy nem tudok neki segíteni. A gyermeknek a bántalmazások nyomai örökre ott maradnak. Hogyan tudnék neki segíteni, hogyan viszonyuljak hozzá?

 08-12 21:20  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
1 2 3 4
A kérdező kommentje:

Elnézést, telefonról vagyok a hibajavítò értelmetlenné tette néhány mondatomat.

# 1/35Időpont 08-12 21:22 Privát üzenet
Azzal teszed a legjobbat, ha nem különbözteted meg őt a többiektől! Hidd el, így is elég nagy a belső stigmatizáció, nem kell, hogy azt érezze, hogy ő más, mint a többiek, mert ő egy bántalmazott gyerek. Legyen ugyanolyan gyerek, mint a többi! De ha türelemre van szüksége, ha lelki támogatásra van szüksége, azt add meg neki.

A válasz 91%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/35Időpont 08-12 21:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

És ha megakarom ölelni és ő osszerezzen hogyan reagaljak rá? Vagy hallgassam még mikor valami gondja van? És ha sír az órán hogyan reagaljak rá?

# 3/35Időpont 08-12 21:31 Privát üzenet
Ne ölelgesd, én utáltam, ha bárki közeledett felém, mert egyből a képmutatás jutott eszembe, meg a rózsaszín szar amiben éltem.

Meg nem ovis, nyilván nem fog órán bőgni, de ha félsz, kérdezd meg az eddigi tanárait, hogy ők mit tapasztaltak - ha egy suliban tanítasz velük.

A válasz 76%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/35Időpont 08-12 21:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
De minek akarod megölelni? Tanárként egyáltalán nem az lenne a feladatod, hogy ilyeneket kezdeményezz. Ne öleld meg, de ha ő meg akar ölelni, akkor érdemes hagyni. Ha ő közeledik, ha ő keresi a társaságod, a bizalmába vesz, szeretné, hogy meghallgasd, vagy csak támaszt nyújts neki, akkor legyél jelen! De te ne kezdeményezz ilyesmit, ne erőltess rá semmit, ne akarj segíteni neki, ha nem kéri! Csak azt tudod tenni, hogy ott vagy, jelen vagy, és biztosítod arról, hogy rád számíthat, ha szüksége van valamire. Ennyi.
Ha elkezd sírni órán, akkor megkérdezed, mit szeretne, mire lenne szüksége - egyedül lenne, kimenne a teremből, szeretné, ha valaki vele menne, egy tanár, egy diák, felhívjatok neki valakit stb.

Azért nem kell ennyire ráparázni erre, ez a legrosszabb, hogy már most úgy kezeled, mint egy lelki roncsot, akinél fel kell készülni arra, hogy bármelyik pillanatban összeomlik. Ha így bánsz vele, akkor folyamatosan érzékeltetni fogod vele, hogy ő egy bántalmazott gyerek, és így folyamatosan eszében lesz az, ami vele történt.

A válasz 76%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/35Időpont 08-12 21:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Értem. És ha ő szeretne velem beszélni, de nagyon durva dolgokat mesél, és nem tudok rá mit mondani? Tanárait nem tudom megkérdezni, mert nem járt iskolába a sérülései miatt.

# 6/35Időpont 08-12 21:41 Privát üzenet
Az előző két válaszoló kicsit sprőden, de szerintem igazat írt. Nem vagyok tanár, más okból láttam sok bántalmazott gyereket. Nem szoktak sírni nyilvánosan, inkább ellenkezőleg. Nagyon zárkózottak. Első látásra gyakran szinte flegmának tűnnek. Bizalmatlanok. Csak nagyon lassan, nyugodtan szabad közelíteni. Először csak néhány mosoly, ami szerintem fontos. Ha mondana valamit, nehezen szánja rá magát. Időt kell rá neki hagyni. Szerintem nagyon jó, hogy készülsz rá, hogy már most törődsz vele. De ide türelem kell. Ha esetleg van olyan lány az eredeti osztályodban, akit megbízhatónak, érzelmesnek tartasz kérd meg finoman, hogy próbáljon figyelni rá, hogy ne bántsák a többiek, ha esetleg nincsenek jó ruhái, ilyesmi. De semmit se mondj neki se, ami bizalmas, nehogy a visszájára forduljon. Ha látja, érzi hogy te a háttérben ott vagy és figyelsz, meg fog nyílni. Remélem.

A válasz 88%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/35Időpont 08-12 21:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszönöm. Szerinted a gyermek túlteszi magát rajta? Vagdosás is magát elég durván. Ha eszreveszem hogy van rajta új, szóljak a nevelojenek vagy beszélgessek inkább vele?

# 8/35Időpont 08-12 21:48 Privát üzenet
Mindenképpen szólj neki, tudnia kell róla. Bár ha te észreveszed, akkor valószínűleg ő is.

A válasz 55%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/35Időpont 08-12 22:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Hát ne haragudj,jó komoly tanár lehetsz,ha a gyakorin kérsz tanácsokat! A gyerekemet biztos nem bíznám rád!

A válasz 51%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/35Időpont 08-12 22:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Vannak itt olyan ember, akit bántalmazott a gyereke vagy ismer ilyen személyt?
Bántalmazott gyerekek. Lehet belőlük egészséges lelkű, "teljes" ember?
Bántalmazott gyerekeknek lehet normális felnőttkora?
Miért mondják, hogy a bántalmazott gyerekekért nem felelősek a szülei?
Bántalmazott gyerekek esetében ez normális?
'6 éves korom óta van ez, most lettem 17 éves, és apám az néha bántalmazott, és én egyrészt ezért akarok barátomnál lakni. Ilyen helyzetben mit érdemes tenni?

Kérdések az Egészség rovatbólKérdések a Mentális egészség rovatból
Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu