Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért van az, hogy 35 alatt...

Miért van az, hogy 35 alatt emlő ultrahangot, míg 35 felett mammográfiát ajánlanak?

Figyelt kérdés

Mi változik?

Egy 40 évesnél a mell ultrahang már nem hatékony az elvaltozások kimutatására? Mi az ok?

Nagyon kicsi emlőnél milyen vizsgálat javasolt a daganatos megbetegedések kiszűrésére?

szept. 30. 14:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
A mirgyes fiatal emlőt uh val, a klimax táji zsírosat, mammográfiával lehet jobban átnézni daganatra. A cici mérete nem számít.
szept. 30. 14:49
 2/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
0%
35 felett van mindkettő sok esetben. Általában 35 éves korig a legtermékenyebb egy nő, afelett már rohamosan csökken ez a szám, így feleslegesen miért kellene sugarazni?
szept. 30. 15:06
 3/11 A kérdező kommentje:
2, nem értem. Az uh nem jár sugárzással, csak a mammográfia. Rákos 35 is lehet valaki.
szept. 30. 15:36
 4/11 A kérdező kommentje:
1, ha egy éve még szoptattam, akkor valószínűleg nekem még mirigyesebb lehet, nem?
szept. 30. 15:50
 5/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
Pont ezért Kérdező! Rákos lehet akárki, de nem az a lényeg, nem csak a rák miatt van ez. Ez egyébként nem jelenti azt, hogy 35 év alatt nem lehet mammográfiát végezni, ha kell.
szept. 30. 17:26
 6/11 anonim ***** válasza:

Hol van egy 35 éves a klimaxtól? Még minimum 15 évre!

Biztos, hogy ez az ok?

szept. 30. 18:29
 7/11 Ypszilon1980 ***** válasza:

Ki beszél itt klimaxról?

[link]

szept. 30. 18:32
 8/11 A kérdező kommentje:

Remélem, én is még nagyon messze vagyok.

5, én pont hogy inkább ultrahangot szeretnék, mert teljesen lapos mellekkel (és ez nem a szokásos túlzás, A is nagy) attól tartok, hogy a mammográfia nagyon fájdalmas lehet, ahogy a semmit próbálják összepréselni.

Ezért próbálnék utána járni, hogy az ultrahang mennyire hatékony.

szept. 30. 18:33
 9/11 A kérdező kommentje:

7, az első válaszadó.

A termékenységről pedig annyit, hogy az a típus vagyok, akire ránéz a férje és már terhes. Így volt ez 35 felett is.

szept. 30. 18:37
 10/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
Az lehet, de a tendencia nem ez. Most hozhatnánk példát arra is, hogy 50 évesen szült vagy később, de maga a teherbeesés esélye sokkal kisebb, a női hormonok változása negatív irányban, a sejtek öregedése sokkal nagyobb tendenciát mutat, mint 35 év alatt. Jó pár termékenységi klinika pl. 40 évesen már van, akinek azt mondja, hogy 0 az esélye gyermekre, van aki nem is vállal 40 év feletti nőknek beavatkozásokat. Ezek tények, ez ilyen magyar tendencia. De ez még nem jelenti azt, hogy 35 év alatt mammográfiát nem csinálnak, mert van, akinek igen, csak nem az az első, hanem az ultrahang. Lehet nem csak ez az oka, de valahogy ez a koreloszlás mindenhol előtérbe kerül nőknél.
szept. 30. 18:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!