Beoltassam magam HPV-vel?
19 éves vagyok, ès emlékszem szüleim hetedikben nem igényelték a HPV elleni oltást.( rajtam kívűl az osztályban mindenki kérte) Apukám ellenezte nagyon (ugyan ez volt a kovid elleni oltásnál is)
Azóta gondolkozom rajta, hogy beszeretném magam oltatni, csakhat sajnos nem egy ki összeg.
Nagynénémmel is beszéltem, és o
Szerinte is bekene magam oltatni.

A hpv-nek amúgy vagy egy csomóféle variánsa, ez az oltás ebből véd "x" darab ellen.
Beoltathatod, ha annyira akarod, de attól bármikor elkaphatod a vírust.

HPV-vel ne, de ellene érdemes beoltatnod magad. Sok törzs van, de nem mind tud rákot okozni. Elsősorban a veszélyesebb törzsek ellen véd az oltás.
Hpv és méhnyakrák az ellene való oltás feltalálása előtt is volt, pont ezért fejlesztették ki az oltást.

A humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltás szükséges a nők számára, hogy megvédjék magukat a vírus onkogén törzsei ellen, amelyek méhnyak-, hüvely- és más szervekrákot okozhatnak. A HPV az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő fertőzés, és a fertőzés észrevétlenül, tünetek nélkül jelentkezhet. A vakcinázás immunitást hoz létre a legveszélyesebb törzsekkel szemben (például 16 és 18), jelentősen csökkentve a rákmegelőző állapotok és a rák kialakulásának kockázatát.
A rák elleni védelem mellett a vakcina megelőzi a jóindulatú daganatokat, például a genitális szemölcsöket, amelyek kellemetlenséget okozhatnak és kezelést igényelnek. A szexuális élet megkezdése előtt (általában serdülőkorban) optimális az oltás, de hatásos a felnőtt nők számára is. Még akkor is, ha a fertőzés már megtörtént, az oltás megakadályozhatja az újrafertőződést és csökkentheti a szövődmények kockázatát. Fontos megjegyezni, hogy a védőoltás nem helyettesíti a rendszeres nőgyógyászati vizsgálatot és a HPV-szűrést.
Itt kaphat védőoltást a HPV ellen [link]

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!