Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Petefészek ciszta. Tapasztalat...

Petefészek ciszta. Tapasztalatok érdekelnének, mire lehet számítani akinek volt hasonló?

Figyelt kérdés

Fertőzést követően mentem nőgyógyászhoz hogy amiket használtam segítettek-e. Aztán hüvelyi UH során mutatja hogy ott van egy ciszta a petefészkemben 4-5 mm. Ő konkrétan egyet mutatott de ahogy a felvételt néztem tele volt apró kis fekete foltokkal mindkét petefészkem. Az orvosi papírra is ezt írta hogy mindkét petefészekben több 4-5 mm ciszta látható. Nos, jeleztem neki hogy ezt még soha nem mondta nekem senki hogy ilyesmiket lát, utoljára 2 éve voltam UH-n. Tényleg nagyon sok ilyen folt volt. Létezik hogy ez viszonylag rövid időn belül alakuljon ki?

Ajánlott inofolicot annak is a combijat de tekintve hogy piszok drága egy havi adag - ne vessetek meg érte de ennyi most nem fér bele a keretbe - vettem jutavitnek Mio - inozitol port illetve külön folsav tabit. Ugyanezek vannak főként benne abban is.

Na most ez már PCOS tünet?

Akinél ilyet állapítottak meg ott ezek az étrend kiegészítők eredményeztek javulást? Tapasztaltak a szedése közben valamit?

Annyit még érdemes megemlíteni hogy pl. Kozepidoben borzasztóan fájnak a petefészkeim. Ezek vajon felszivodhatnak? Köszönöm!

/30/

ápr. 25. 14:06
 1/4 anonim ***** válasza:
55%
Ezek felszívódhatnak én úgy tudom. Nyáron nagyon fájdalmas hasi görccsel kerültem kórházba (végülis vakbél lett), ugye nézett nőgyógyász is,én nálam mandula nagyságú polipot talált a doki, és műtétet javasolt. Mire felépültem a vakbél műtét után,visszamentem a polippal nőgyógyászhoz,és akkor már nem volt. Pedig úgy tudtam a polip nem szívódik fel csak a ciszta.
ápr. 25. 14:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem volt többször is cisztám. Azt mondták, ha nem növekszik és nem okoz panaszt, fájdalmat, erős vérzést, akkor nincs tennivaló. Volt, amikor felszívódott magától. Volt, amikor leszívták. Kontrollra kellett járnom 3 havonta, hogy változik-e. Gyógyszert erre nem kaptam.
ápr. 25. 15:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Többször is volt már cisztám. Azt mondták, ha nem növekszik, nem okoz panaszt, fájdalmat vagy erős vérzést, akkor nincs szükség beavatkozásra. Előfordult, hogy magától felszívódott, de volt olyan is, amit leszívtak. Rendszeres, háromhavonta történő kontrollvizsgálatra kellett járnom, hogy nyomon kövessék a változásokat. Erre külön gyógyszert nem írtak fel.
ápr. 25. 17:09
 4/4 anonim ***** válasza:
4-5 mm az nem ciszta, ilyen a petefészek normál képe. 4-5 cm az már problém
ápr. 26. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!