Fogamzásgátló tabletta , hízás?
3 és fél éve szedek egy számomra bevált fogamzásgátló tablettát (Estelle), ami szerencsére nem okoz mellékhatásokat és eddig semmi baj nem volt, 24- éves vagyok. Nyáron abbahagytam 3-hónapra, hogy tisztuljon a szervezetem, majd ősszel újra elkezdtem szedni . Az életmódom nem változott, viszont sikerült felszednem plusz 10-15 kilót. Lehet összefüggés? Voltam laborban is a vérképem normális lett szerencsére, de külön nem nézték a hormonokat nőgyógyászatilag. Esetleg hormonális oka volna ?
Köszönöm szépen a segítséget!

válasza:Sajnos nincs tudomásom erről, de nagyon kellemetlen , hogy két számmal nagyobb ruhákat kell viselnem és nem érzem jól magam a bőrömben . Sokkal fáradékonyabb vagyok és elkezdtem fulladni.
Mit tehetek annak érdekében , hogy visszakapjam a régi testsúlyom?

válasza:Úristen ha abba hagyom a tabit akkor én is hízni fogok? Neee
Én sindlat szedek, szintén nincs mellékhatasa amúgy.

válasza:"Nyáron abbahagytam 3-hónapra, hogy tisztuljon a szervezetem, majd ősszel újra elkezdtem szedni "
Ez a legnagyobb hülyeség, és legnagyobb tévhit, hogy bármikor is kell szünetet tartani "tisztulni"
Pont ezzel ártasz a legtöbbet.

válasza:Én sem értem ezt az abbahagyom tisztulok játékot. Ki javasolta ezt?
Ennek a világon semmi értelme.
Ameddig nem szeretnél gyermeket, addig nem kell abbahagyni. Majd családtervezéskor ráérsz befejezni a fogamzásgátló tablettát.

válasza:A 7-essel és a 8-assal maximálisan egyetértek.
Jártam így én is, hogy abbahagytam szünet címén, aztán olyan vérzésem volt, mint az őrület. Na alig vártam, hogy újra megjöjjön, azonnal elkezdtem újra szedni.
Semmi értelme ennek, hogy x időre leállsz vele, hogy tisztuljon a szervezet. Ráérsz majd akkor leállni vele, ha gyereket szeretnél, előbb felesleges, mert pont ez lesz a hátulütője, ahogy a kérdésben is írtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!